Ki lesz a csapatkapitány a következő idényben?

2594493 25944932594493 2594493
Vágólapra másolva!
2015.07.14. 10:07
Címkék
Négy hét múlva elrajtol a Premier League 2015/16-os kiírása, addigra pedig ki kell majd jelölnie Steve McClarennek a csapatkapitányt, és annak...

Négy hét múlva elrajtol a Premier League 2015/16-os kiírása, addigra pedig ki kell majd jelölnie Steve McClarennek a csapatkapitányt, és annak helyettesét a következő idényre. Kérdés ki lesz az?

Az előző idények úgy vágtunk neki, hogy Alan Pardew Fabricio Coloccinit jelölte ki csapatkapitánynak, míg az ő helyettesei pedig Cheick Tioté és Siem de Jong voltak.

A 2015-ös idényben aztán láthattuk, hogy Fabricio Coloccini rossz formában futballozott. Ám ha ez nem is lenne elég önmagában, a kapitányi kötelezettségének sem tudott eleget tenni, a csapat szétesett körülötte, és meglátszott, hogy nincsenek megfelelő vezetői képességei. Többek között az idény végén Krul is számon kérte rajta, hogy csapatkapitányként nem így kellene neki viselkednie.

Ennek tudatában talán egyáltalán nem meglepő az, hogy mindenki (így a rajongók is) új csapatkapitányt szeretnének látni a következő idényre.

A csapat tavalyi második számú csapatkapitányai szinte végig sérüléssel bajlódtak, így a szezon vége fele többnyire Sissoko vállára került a szalag (már amikor Coloccini nem játszott), ám őt felesleges lenne kinevezni kapitánynak a sokszor bemutatott lélektelen játéka miatt. Ő nem tudná motiválni a társakat maga körül.

Több felmérés is volt a Newcastle United szurkolók körében arról, hogy kit látnának a legszívesebben csapatkapitánynak a következő idényben, és ezeket a szavazásokat rendre Daryl Janmaat nyerte meg. Akinek a pályán nyújtott teljesítményére és hozzá állására az elmúlt idényben egyáltalán nem lehetett panasz.

Ám ha tippelni kellene arra, hogy kiket fog kijelölni McClaren kapitánynak és helyettesnek a következő idényre, akkor Siem de Jongot és a napokban szerződtetett Georginio Wijnaldumot mondanám. Előbbi játékos az Ajax, míg utóbbi pedig (az idén bajnok) PSV csapatkapitánya volt. Így mindketten rendelkeznek bőven tapasztalattal arról, hogy mi a szerepük csapatkapitányként egy csapaton belül.

Az ő kijelölésük egyébként azért is lenne jó döntés, mert a csapat gerincét minden bizonnyal a következő szezonban majd a holland játékosok fogják alkotni. Mivel jelenleg öten vannak hollandok a keretben: Krul, Janmaat, Anita, de Jong és Wijnaldum révén.

(Az első barátságos mérkőzésen egyébként az első félidőben Jack Colback, míg a második félidőben pedig Cheick Tioté volt a kapitány.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik