(Szarka)lábjegyzet: Minden jó, ha jó a (legesleg)vége?!

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2015.05.25. 11:05
Címkék
Annak ellenére, hogy a Newcastle Premier League tagsága a tegnapi 90 perc alatt egy pillanatig sem fogott veszélyben, azaz a 38. forduló mérkőzései...

Annak ellenére, hogy a Newcastle Premier League tagsága a tegnapi 90 perc alatt egy pillanatig sem fogott veszélyben, azaz a 38. forduló mérkőzései alatt egyszer sem állt kiesésre a csapat, azért voltak izgalmak bőven a tegnapi nap folyamán. Kimondottan örülök neki, hogy a Hull - City - Manchester United mérkőzés volt a "fő meccs" a digin, bevallom inkább azt néztem én is. Az a 3-4 átkapcsolás éppen elég volt, főleg, hogy a gólokon kívül hatalmas Riviere ziccer kihagyásokat mutattak, na meg a amikor hárman vitték a kapusra, és elrontották.

A lényeg azonban, hogy két alkalommal sikerült betalálni, és ezzel teljesen mindegy lett, hogy a Hull mit erőlködik a nem túl motivált Manchester United ellen. Az ide kattintással elérhető linket egy hozzászólásban már egyik állandó olvasónk djani is megosztotta velünk. Itt az összefoglalón kívül megtaláljátok az összeállítást, a és statisztikát is. Nagyon fura szezon volt ez, tele keserű emlékekkel, de legalább a vége jól sikerült.

Nem nagyon terveztem értékelést írni, tekintve, hogy én is csak a belinkelt összefoglaló, és a Digis pár percek alapján tudnám megítélni a csapatot, akik az elmondások szerint küzdöttek, hajtottak, de leginkább csak meddő fölényt alakítottak ki.

Sokkal érdekesebb lehet a három képen szereplő úriemberek sorsa. Moussa Sissoko télen még "nagyobb klubokról" beszélt, a mostani meccs után viszont elmondta, hogy boldog, és még négy éves szerződése van, ami alapján miért ne maradna Newcastle-ben? Most egy hét pihenés, aztán a válogatott, utána pedig júliusban visszatér Newcastle-be a nyári felkészülésre.

John Carver ezzel ellentétben soha nem mondta, hogy menni akarna, sőt. Az öreg geordie-val végül bennmaradt a csapat, de ettől még szégyenteljes a mutatója és ha hosszútávon gondolkodnak benne, az kecsegtet túl jó kilátásokkal. Az látszik, hogy szeretik a játékosok, de valami mégis hiányzik belőle. Az ideális az lenne, ha jönne egy manager, Carver pedig visszatérne a klasszikus pályaedzői szerepkörbe. Persze ne legyünk naivak, nyilvánvaló, hogy az új vezető a saját embereit hozza, én is ezt tenném. Nem hagynám ott a mindenki által kedvelt, korábbi caretaker-t, hogy aztán a játékosok az első konfliktusunknál azonnal menjenek hozzá, hátha partner lesz a fúrásomban. Ahogyan a tegnapi meccs után azonnal bejelentették Sam Allerdyce távozását, nem lennék meglepve, ha John Carver sorsa is 2-3 napon belül eldőlne.

Harmadiknak pedig ott van Jonas Gutierrez. A 30 éves argentin játékos maga is azt mondta, hogy mozifilmbe illő volt a tegnapi nap a számára. Két éve ilyenkor szenvedte el azt a sérülését, ami után a hererákot diagnosztizálták nála. Azóta is része volt rengeteg érzelmes pillanatban, de a tegnapi mindent felülmúlt. Tényleg szenzációs ami tegnap történt vele, a sok silány sportfilmet elnézve, remek mozit lehetne készíteni a történetéből. Kérdés, hogy mi legyen ezután? A szerződése lejár, és ennél jobb búcsút nem lehet összehozni neki. Viszont a tegnapi, és eleve a visszatérése óta tanúsított hozzáállása alapján kijárna neki egy olyan szerződés, amivel a Newcastle-ből vonulhatna vissza. Az ő sorsa is heteken belül eldőlhet.

Végül pedig az ominózus Mike Ashley interjú. A Newcastle tulajdonosa 8 év alatt először állt a kamerák elé. Címszavakban, amit mondott:

- az Ő felelőssége ez a tavaszi szereplés

- nem eladó a klub, semmi pénzért

- valamit nyerni akar a Newcastle-vel, ebbe egy BL induló hely is beletartozna.

- továbbra is követi az eddigi gazdálkodási politikát.

Érdekes...

A szezon értékelése két részben (Ősz/Tavasz), a hét további részében érkezik.

A bravúr elmaradt, a középmezőny elúszott, a vége körömrágós lett. Aztán 15. helyen végeztünk, megelőzve a Sunderland-et. Fura egy szezon volt.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik