(Szarka)lábjegyzet: A visszaszámlálás megkezdődött...

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2015.05.20. 15:05
Címkék
Kedd estére, illetve ma délelőttre azért csak beindult a gépezet. John Carver a QPR elleni vereség után 2 nap szünetet adott a játékosainak (amivel...

Kedd estére, illetve ma délelőttre azért csak beindult a gépezet. John Carver a QPR elleni vereség után 2 nap szünetet adott a játékosainak (amivel kivételesen minden szakértő egyetértett), ő maga pedig egy jótékonysági golfversenyen vett részt. Ezzel már kevésbé értettek egyet. A vezetőség is meghúzta a maga trükkjeit, hiszen ahogyan az előző posztban is szerepelt, előjöttek az új hazai mezzel, ami szokás ugyan évek óta, de nem biztos, hogy most erőltetni kellett volna.ahogyan az előző posztban is szerepelt, előjöttek az új hazai mezzel, ami szokás ugyan évek óta, de nem biztos, hogy most erőltetni kellett volna.

Emellett volt már több nyilatkozat is, amelyek elég rövidre és közhelyesre sikerültek, de egy egy mondatot talán érdemes kiragadni belőlük.

Nem tudom, hogy mennyire emlékeztek, de szerintem először pont a kiesés évében volt hasonló variálás az új mezekkel, akkor az utolsó hazai meccsen a Fulham ellen már az új, későbbi Championship-es mezben léptek pályára a fiúk. A másodosztályban ez a bohóckodás elmaradt, már csak azért is, mert sportszergyártót is váltott a klub. A visszajutást követően viszont élénken él az emlékezetemben, hogy már az új, későbbi "5. helyes" mezben sikerült a szezon utolsó meccsén 3:0-ás vezetésről 3:3-at játszani a West Brom-mal hazai pályán. A következő évben, Pardew aranyévében az utolsó fordulóban a bordó (burgundi) mezben kaptunk ki az Evertontól, míg az EL-es évadban megint csak elmaradt a mez-premier az utolsó fordulóban. Tavaly a szürke pizsi-mezt vetették be a Liverpool ellen, és vereség lett a vége.

Egyrészt tehát nem túl jó ómen a divatbemutató, másrészt megint csinálhatták volna jobban odafigyelve a szurkolókra. Először is a mez drága, holott valószínűleg azt akarják, hogy minél többen ebben feszítsenek vasárnap a lelátón. Másodszor a hátulja tiszta fehér (egy kis kék betéttől eltekintve), holott évek óta hangot adnak a szurkolók annak, hogy ott is csíkos legyen a szerelés. Nem tudom egyébként miért nem megoldható a csíkos hátsó rész, wonga-világoskék betűkkel és számozással? (Ahogyan az idei is lehetett volna kék, vagy arany számokkal/betűkkel. Harmadszor pedig maga a Wonga... A pénzügyi "szolgáltató" cég pont most váltott arculatot, és az új logo sokkal, de sokkal diszkrétebben mutatna a mezen.

Habár ez meg olyan WBA-s... Klubnál a mez mellett azt is bejelentették, hogy a pénzügyi igazgató John Irving és az asszisztense David Gilroy is távozik nyáron. Irving hét év szolgálat után vált, és bár ugyanezt a posztot fogja betölteni, csak a newcastle-i repülőtéren. Gilroy pedig a Manchester City pénzügyi csapatához csatlakozik. Rájuk nem lehetett panasz, hiszen pénzügyileg minden rendben, Ashley szerintem jobban odafigyel a pótlásukra, mint annak idején a középhátvédekkel kapcsolatban tette.

Na mindegy, nem a vezetőség vagy ahogy írtátok is, nem is a szerelés, hanem a játék a lényeg. Érdekes, hogy mind a külföldi szurkolók, mind Ti itt az oldalon eléggé ellentétes álláspontot képviseltek. Nagyon sokan írjátok, hogy hosszútávon a kieséssel jobban járnánk, míg mások szerint túl kell élni akkor is, ha nincs garancia rá, hogy más lesz Mike Ashley hozzáállása. (Ugyanígy arra sincs, hogy ugyanazt a megújulást sikerül végigvinni, mint a 2009/2010-es évadban)

Ami biztos, hogy szakmai részről elenyésző a kiesés hasznosságát bizonygatók száma. Volt PL játékosok, managerek, szinte mindenki azt mondja, hogy túl nagy rizikó a kiesés.

Alan Shearer elmondta, hogy csalódott, kétségbeesett, és csak reménykedik és imádkozik, hogy vasárnap olyan teljesítményt nyújtson a csapat, ami elég a bennmaradáshoz. Ahogy mondta ha egy csapat kiesik, az mindig megérdemelt. 3-4 meccsen lehet peched, de 38 meccsen át nem. Az biztos, hogy a Sunderland-Newcastle-Hull hármas játékosai és szakvezetői nem sokat alszanak a héten, és az sem lesz túl nyugodt.

Coloccini beöltözött, és a játékosok készen állnak az utolsó csatára. Többeknek valószínűleg tényleg ez lesz az utolsó, mégha ezt így konkrétan csak Jonas mondta ki. Az argentin szélső (ahogy többen is) a nyilatkozat stop ellenére (vagy még azelőtt) elmondta, hogy az itt töltött 7 éve alatt ez lesz a legfontosabb mérkőzése, és egyben valószínűleg az utolsó is. A végsőkig fog küzdeni.

Moussa Sissoko szintén az egyik biztosnak tűnő nyári távozó, akárhogyan is alakul a csapat sorsa. A francia középpályás szerint csak a 3 pont az elfogadható, és mindenáron nyerni kell. Nos, ebben egyetértünk.

Emanuel Riviere elmondta, hogy reméli, a gólja átlendíti a holtponton és tud segíteni abban, hogy nyerjenek vasárnap.

John Carver szokás szerint arról beszélt, hogy milyen fontos meccs lesz a vasárnapi (az elmúlt hat évben biztosan a legfontosabb), és hogy nem kell a szurkolóknak szeretni őt, vagy a vezetőséget, de kéri, hogy álljanak a csapat mögé az utolsó meccsen. Jöhet a kritika, de csak a meccs után.

Az ellenfél részéről Sam Allerdyce szólat meg még hétfőn, és elmondta, hogy nehéz dolguk lesz. Beszélt már a meccsről a Nolan-Carroll párossal, és biztos benne, hogy a West Ham profin fog viselkedni. Nem érez sajnálatot a Newcastle iránt, hiszen senki sem érezne sajnálatot iránta sem.

Egyenlőre ennyi történt ami erre a szezonra vonatkozik. Felmerültek megint edzők és játékosok neve, de ezek mind-mind lényegtelen infók. Csak a West Ham elleni meccs számít!

Amennyiben nem történik semmi eget rengető, pénteken vagy szombaton jelentkezem beharangozóval!

Hajrá Newcastle!

Mark29

UI.: Akarjuk, hogy a Manchester United esélyes legyen még a bronzéremre, azaz legyen valós tétje a Hull elleni meccsüknek? Mert akkor ma este dobnunk kellene egy "hajrát" a Fekete Macskáknak...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik