PL 38. forduló: West Ham United

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2015.05.23. 13:05
Címkék
Elérkeztünk az utolsó felvonáshoz. Holnap délután 16 órakor a Premier League 38., azaz utolsó fordulója veszi kezdetét. Mind a 20 csapat egy...

Elérkeztünk az utolsó felvonáshoz. Holnap délután 16 órakor a Premier League 38., azaz utolsó fordulója veszi kezdetét. Mind a 20 csapat egy időben lép pályára, azonban igazán nagy kérdés már csak egy maradt. Melyik csapat lesz a harmadik kieső? A válaszhoz pedig két mérkőzésre kell csak figyelni.Melyik csapat lesz a harmadik kieső? A válaszhoz pedig két mérkőzésre kell csak figyelni.

A SkySports három csatornája ennek megfelelően a bajnok avatással, kupa átadással végződő Chelsea - Sunderland mérkőzés mellett közvetíti még a Hull - Manchester City és a Newcastle - West Ham találkozókat is. Itthon a DigiSport körkapcsolás formájában adja az utolsó fordulót már évek óta, és a hét elején még úgy volt, hogy egyetlen kivétellel követi a Sky programját. A kivétel pedig a Newcastle meccs lett volna, ahelyett tervezték a Manchester City - Southampton találkozó közvetítését. Nos, a csatorna változtatott, és a PORT.hu valamint a DigiSport.hu programjában is a Newcastle és a Hull meccsei közötti kapcsolgatás szerepel.

Aztán, hogy ez mennyire lesz jó nekünk, az kiderül. Nagyon is élénken él az emlékezetemben, ahogyan 2009 májusában ülök a tv előtt és nézem az Eurosport2-es közvetítést. Vezet az Aston Villa egy olyan Barry lövéssel, ami annyira megpattan Duff-on, hogy végül az ír öngóljaként vonul be a történelembe. Közben bemondják, hogy a Manchester United B, vagy inkább C csapatából Darron Gibson gólt lőtt a Hull-nak, és bár így már egy döntetlennel is bennmaradnánk, igazán helyzetünk sincs. Shearer mindent megpróbál, Owen, Martins és Viduka is a pályán, de semmi elképzelés, semmi akarat. Tudjuk mi lett a vége. A Hull bennmaradt, mi kiestünk. Nem volt kellemes végignézni.

Most valamivel másabb, majd hogy nem fordított a helyzet. A Hull City nem kaphat ki, de még döntetlent sem játszhat. Nekik nyerniük kell, és akkor bennmaradhatnak, de csak ha mi nem nyerünk. A Newcastle pedig csak győzelemmel marad bent biztosan, akkor nem érdekes a Tigrisek produkciója. Viszont ha a Hull nem tud nyerni, akkor a vereség is belefér. "Együtt vagyunk erősek" szól a holnap debütáló új mez reklámja, ami jelzés, és egyben felszólítás/kérés is. Egyrészt jelzi, hogy Carver újabb kísérletet tett, hogy valami harci szellemet kovácsoljon a keretben, és természetesen meg van róla győződve, hogy ezúttal sikerült. Másrészt pedig így kérik a szurkolókat, hogy álljanak a csapat mellé ebben a fontos helyzetben, és legyen egy jó kis telt házas meccs a St. James Parkban. A West Ham szurkolókon nem fog múlni, a számukra érdektelen meccs ellenére valószínűleg megtöltik a vendég szektort.

Balra láthatjátok az én "varható" kezdőmet, ami alapján Mike Williamson megkapja az esélyt, hogy jóvá tegye a Leicester elleni ostobaságát.

Ebben az esetben viszont már muszáj a Ryan Taylor-Jonas kettősből valakinek kikerülnie, és én az előbbire szavaznék. Mindketten lassúak, mindketten a szívükkel, az akaratukkal akarják pótolni a hiányosságaikat, de talán Taylor egy fokkal lassabb, és a védjegyének számító pontrúgásai sem az igaziak tavasszal. A szögletek ugyanúgy veszélytelenek, és a szabadrúgások sem akadnak be.

Elöl pedig nincs mese, Cissé-nek kell kezdenie. A szenegáli az értelmetlen, köpködős eltiltásával pont attól a 2-3 góljától fosztotta meg a csapatot, amivel elég pontot lehetett volna szerezni a bennmaradáshoz. Kutya kötelessége betalálni. Riviere gól ide vagy oda, Papiss-nak kezdenie kell. Ha pedig egymás mellett játszanak, annak Cabella vagy Ayozé innák meg a levét. Na de melyikük? Cabella, akinek a kisujjában több a tehetség, mint Riviere-nek, vagy Perez, aki a korának és a tapasztalatainak ellentmondva remek első szezont produkált?

Jobbra pedig az én általam favorizált kezdőt láthatjátok, ahol Willo nem kapna lehetőséget, inkább Dummett menne középre, Anita pedig a bal szélre, és Jonas helyén is inkább Mehdi Abeid kezdene.

Riviere továbbra sem kerülne be, a támadó hármas pedig szinte bármilyen elosztásban rohamozhatna Cissé mögött.

Bármelyik verzióban kötelező lesz Siem De Jong becserélése, mert ő olyan vezéregyéniség volt az Ajax-ban is, aki bármilyen szituációban összerántotta a társakat. Tragédia a sérülése, ami megakadályozta eddig abban, hogy Newcastle-ben is betöltse ezt a szerepet, így aztán erőlködhetett Colo meg Sissoko.

John Carver a kétnapos szünet után összehívott mindenkit és megint próbált hatni a keretre. A 2009-es kiesést átélő játékosokat (Krul, Coloccini, Jonas, Steven és Ryan Taylor) kérte fel, hogy elevenítsék fel az emlékeiket a többiek előtt. Ezután ő maga is elmondta, hogy mit érzett akkor, amikor egy kocsmában ülve nézte végig a kiesést. Látta Shearer szenvedését, ahogy tehetetlenül áll az oldalvonal mellett. Remélhetőleg az utolsó pillanatban tényleg eljut a játékosok csöpp kis agyáig, hogy most még hőssé válhatnak a szurkolók szemében. Megmenthetik a jól fizető állásukat, vagy akár ajánlólevelet szerezhetnek egy újhoz. Eleve a becsületük a tét, hogy ne bélyegezze őket egy város, sőt egy egész liga semmirekellőknek. Mert az alapján, hogy hogyan állt a csapat Pardew távozásakor, és hogyan áll most - nem csak a pontok, de a mutatott játék tekintetében is - abban egész Anglia egyetért, hogy a Newcastle megérdemli, és csak magának köszönheti, ha kiesik.

Ezalatt Londonban volt egy kisebb balhé, hiszen több újság megszellőztette, hogy Sam Allerdyce csapata a hét első három-négy napján egyáltalán nem edzett. Az tény, hogy a Kevin Nolan, James Collins, Andy O'Brian hármas csütörtök este a Darts Premier League aktuális versenyén tartózkodott. Miután részt vettek egy jótékonysági darts meccsen, már ott maradtak megnézni a profikat is. Lazaság, de ettől azért nem hinném, hogy simán feladnák a meccset. Nekem sokkal reálisabb a hét elején lehozott Big Sam nyilatkozat arról, hogy nincs empátia senki iránt. Hogy a klubot, meg a szurkolókat lehet tisztelni, de azért mindig jó odapiszkálni a tulajnak, aki annak idején nem bízott benne. Valószínűleg Kevin Nolan-ben is azt az emléket elevenítette fel, amikor 2011 nyarán az akkori kapitányunk (29 évesen) nem kapta meg az általa kért 4 éves hosszabbítást, hanem mindössze egy 1 1 éves ajánlatot, így elsőként távozott a szezon végén.

Holnap este 6 órára minden eldől.

HAJRÁ NEWCASTLE! (Hajrá Manchester United!)

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik