PL 36. forduló: West Bromwich Albion

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2015.05.08. 09:05
Címkék
A Premier League legjobb edzője a miénk, szóval mi baj lehet? A viccet félretéve, egyre elképesztőbb dolgok történnek a Newcastle háza táján....

A Premier League legjobb edzője a miénk, szóval mi baj lehet? A viccet félretéve, egyre elképesztőbb dolgok történnek a Newcastle háza táján. Amikor azt hinnénk, hogy a keret atomjaira hullott, akkor még bejön egy-két sérülés. Amikor azt hinnénk, hogy a szezon végéig megbízott vezetőedzőnk elérte végre a szellemi mélypontot, akkor rátesz egy lapáttal a legújabb nyilatkozatával.A Premier League legjobb edzője a miénk, szóval mi baj lehet? A viccet félretéve, egyre elképesztőbb dolgok történnek a Newcastle háza táján. Amikor azt hinnénk, hogy a keret atomjaira hullott, akkor még bejön egy-két sérülés. Amikor azt hinnénk, hogy a szezon végéig megbízott vezetőedzőnk elérte végre a szellemi mélypontot, akkor rátesz egy lapáttal a legújabb nyilatkozatával.

Az előző szezonban a fenti képen látható Sissoko bombagóllal 2:1-re nyert a Newcastle (Gouffran szerezte meg a vezetést, majd egy szintén bombagóllal Brunt egyelnített) és azt hiszem ezzel az eredménnyel minden Newcastle szurkoló elégedett lenne most is. Bármilyen győzelemmel. Mert már nem is tudjuk milyen érzés nyerni.

Lássuk, hogy mit tudtunk meg a héten! Carver-től azt, hogy Williamson direkt állíttatta ki magát, Williamson-tól pedig azt, hogy ez nem igaz. A vezetőedzők gyöngye hozzátette azt is, hogy nagyon dühös. Coloccini előadta egy nyílt levélben, hogy minden nézeteltérést elsimítottak, és egy nagy családként küzdenek, amihez az is kell, hogy telt ház buzdítsa őket a WBA ellen. Erre válaszolt Micky Quinn, hogy ebben a szezonban eddig ebből a nagy elhivatottságból, meg klub-szeretetből kb. SEMMI nem látszott, szóval ideje lenne kihajtani a belüket a srácoknak.

Tegnap este pedig Carver úgy akarta mutatni a sajtónak a magabiztosságát, hogy előadta, hogy szerinte ő a legjobb "headcoach" a PL-ben... Ezután egy teleírt papírlapot lebegtetve bizonygatta, hogy Coloccini "szívből jövő levele" nem a PR osztály műve, hanem maga a kapitány írta!

A csapattal kapcsolatban elmondta, hogy Dummett játéka nem valószínű, ellenben Papiss Cissé visszatér, amitől nagyon nagy javulást vár a támadások tekintetében. Nem szólt egy szót sem Siem De Jong-ról, akiről délután elterjedt a hír, hogy megint megsérült, és ezért nem játszhat az utolsó 3 bajnokin. Erre a játékos maga posztolta, hogy nem sérült, viszont idén már két operációja is volt és ahogy visszatért meg kellett állapítania, hogy még nem elég fitt. A WBA elleni meccset ki kell hagynia, de reméli, hogy az utolsó két fordulóban pályára tud lépni.

A sérüléséből visszatérő Rolando Aarons viszont szinte biztosan a padon ülhet majd. A fiatal játékos reméli, hogy tud segíteni a csapatnak a bennmaradásért vívott harcban.

Egy másik fiatal viszont úgy tűnik keresi a kiutat Newcastle-ből. Gäel Bigirimmana kölcsönben van a Rangers-nél január óta, de valami titokzatos betegség miatt még nem lépett pályára a skót másodosztályban. A Coventry-vel pár éve még a legjobb fiatal játékos címét megszerző középpályás szerint a Newcastle-nek hosszú távon jót tenne a kiesés. Egyébként a Rangers-ben szereplő Haris Vuckic-ot közben fél évad alapján az idény játékosának is választhatják a csapaton belül, miután 13 tavaszi meccsén 9 gólt szerzett. Mielőtt arra gondolnátok, hogy jól jönne most, azért gyorsan leírom, hogy szerintem mindössze annyi történt, hogy a szlovén srác megtalálta a helyét, ami a skót másodosztály.

Mindezek ismeretében én az alábbi felállást találtam ki.

A védelemben egy védővel, Coloccini-vel. A párja középen Sissoko lenne, míg a szélekre a gyors embereket, Anita-t és Colback-et tenném.

Jonas-t és Ryan Taylor-t azokon a posztokon el kell felejteni. Ryan Taylor-t egyébként is jegelni kellene. Középen darálhatna Abeid és Jonas, a széleken pedig szaladhatna Cabella és Ayozé Perez.

Elöl nagy szükség van Cissé-től még egy-két gólra, de én betenném a hétközi tartalák meccsen duplázó Adam Armstrong-ot is. Riviere-t viszont semmiképpen sem. Aztán persze ne lepődjünk meg, ha Carver Armstrong-ot és Cabella-t a padon hagyja és mondjuk Gouffran és Ryan Taylor kezd.

Abban majdnem biztos vagyok, hogy két támadóval kezd, mert ilyen helyzetben, hazai pályán ez már kötelező.

A mérkőzést nem közvetíti a Digi, és azt kell mondja, hogy szinte örülök, hogy nem leszek stream közelben holnap délután 16:00-tól. Így is szinte félve fogom nézni a telefonomon az aktuális eredményt.

Ősszel 0:2 lett a vége, azaz elhoztuk a 3 pontot Birmingham-ből. Az első gól ez a gyönyörű Ayozé sarkazás volt:

A második pedig ez a Coloccini fejes.

Nagyon kellene megint egy ehhez hasonló győzelem. Ezzel egyébként a West Brom lehetne az első olyan csapat ebben a szezonban, melyet oda-vissza meg tudnánk verni. (Erre a bravúrra még a QPR ellen lehet esélyünk)

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik