PL 35. forduló: Leicester City

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2015.05.01. 13:05
Címkék
Egy nap múlva a bajnokság 35. fordulójának nyitómeccsén a Leicester City otthonába látogat a Newcastle United. Mint egy újonc, és viszonylag...

Egy nap múlva a bajnokság 35. fordulójának nyitómeccsén a Leicester City otthonába látogat a Newcastle United. Mint egy újonc, és viszonylag alacsony költségvetésű klub esetében általában, úgy a leicester-i Rókákkal kapcsolatban is lehetett arra számítani, hogy a bajnokság vége felé minden meccsen a túlélésért küzdenek majd. Sokkal meglepőbb lett volna az, ha valaki a szezon előtt azt mondja, hogy a Newcastle sem lesz még biztonságban 34 forduló után.

Aztán ősszel kimondottan rosszul kezdte a szezont a Newcastle, a 20 csapat közül nekünk sikerült utoljára győznünk. Hét nyeretlen mérkőzés után végül pont a Leicester City ellen, a fenti Gabriel Obertan góllal.

Ekkor fordult a kocka, és a pechsorozat után sikersorozat következett. A következő 9 mérkőzésen (8 bajnoki, és a City elleni Ligakupa) 7 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség volt a mérleg, és ezzel úgy tűnt Alan Pardew kihúzta a csapatot a gödörből. Aztán jött pár kisebb hullámvölgy, vegyes eredmények, és végül Pardew ment. A legdurvább az, hogy ahogyan írtátok is, olyan történt, amire nem gondoltunk. Rosszabb lett a helyzet. Sokkal rosszabb. John Carver hatalmas bukta-sorozatot produkál, és ami ennél is rosszabb, hogy tényleg próbálkozik, csak nem megy. Az elmúlt hét meccs (azaz 7 vereség) alkalmával játszottunk már pocsékul, kimondottan jól és közepesen is. Volt már nagy pechünk, és mázlink is, de valahogy a végeredmény mindig vereség lett. Akárhogyan is zajlott a 90 perc, mindig volt olyan végzetes hiba, amivel elbuktunk. Most már tényleg produkálni kell valamit. Jó lenne megint a Leicester ellen talpra állni.

A magyarázkodás ideje lejárt, de nem ám mostanában, hanem körülbelül a Sunderland elleni vereség idején. Komolyan mondom, ha a mostani meccs után is pont nélkül maradunk, akkor jobb lenne, ha Carver nem is nyilatkozna a sajtónak. Egyre szánalmasabb a szövege.

A várható felállás kapcsán a bal oldani kép az én jóslatom. Nem feltétlenül az a csapat, amelyiket én a pályára küldeném, hanem inkább egy várható kezdő.

A héten betegséggel bajlódott Daryl Janmaat, viszont majdnem biztos, hogy ott lesz a csapatban. A holland védő eddig esélyes az év Newcastle játékosa címre. Elvileg lehetne akár a következő csapatkapitány (vagy helyettes) is, viszont vele kapcsolatban is felreppent a hír, hogy ha busás haszonnal el lehetne adni, akkor lehet, hogy az első éve lesz egyben az utolsó a Tyne folyó partján.

Holnap több nagy visszatérő is lehet, az egyik az a Paul Dummett, aki hosszú heteket hagyott ki, de elvileg már rendben van. Érdekes, hogy U21-es, amolyan "felhozó" meccseken nem szerepelt, Carver mégis pedzegette, hogy akár még kezdő is lehet. Nálam inkább Anita lenne a védelem bal szélén, de a viszonylag kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó kis holland így szűrőként játszhat.

A másik nagy visszatérő, a két meccses eltiltását letudó Moussa Sissoko. Vele kapcsolatban nekem mindegy, hogy jóvá akarja-e tenni a Liverpool elleni ostobaságát, vagy csak szimplán azért akar majd jól játszani, hogy nyáron megkeressék valami zsíros ajánlattal. A lényeg, hogy hajtsa ki a belét a hátralévő meccseken, és legyen igazi vezére a csapatnak.

A támadó középpályán Sissoko mellett Cabella és Ayoze Perez helye is stabilnak mondható, így aztán valószínűleg az Obertam, az őszi meccs hőse a padra szorul, ahogyan a szívós, de lassú veteránok, Ryan Taylor és Jonas is.

Persze ezek csak találgatások, hiszen eddig összesen két dolgot tudtunk meg a "head coach" úrtól. Az egyik, hogy Emanuel Riviere kezdeni fog. Carver szerint a francia támadó rengeteget dolgozott a Swansea ellen, jól is játszott, és meg kell adni neki az esélyt a bizonyításra Cissé visszatérése előtt. Apropó Cissé. A köpködésért ugyan a holnapi meccsel letudja a 7 meccses eltiltását a szenegáli csatár, viszont olyan hírek láttak napvilágot, hogy megsérült, így aztán ki tudja mikor tud visszatérni. No comment.

A másik, amit az edző bá' elárult az az, hogy hogy Siem De Jong viszont nem lesz ott a kezdő tizenegyben. A Swansea elleni második gólt szerző holland esetében (valahol jogosan) nem akarják siettetni a visszatérést.

Múlt héten 45 72 perc U21-es bajnoki után már be tudott szállni a hajrára. Ezen a héten a Derby County ellen végigjátszotta a mérkőzést, de még így is 30-45 perc lesz a maximum, amit Carver szán neki. A tartalék bajnokin egyébként 4:0-ra kikapott a csapat. Facundo Ferreyra végig a pályán volt. Carver látta a mérkőzést, és ez alapján az argentin valószínűleg megint nem lesz ott még a padon sem.

Kimondottan jó előjel, hogy a Leicester a hét közben kikapott a Chelsea elleni elhalasztott mérkőzésen, ráadásul úgy, hogy vezettek is, de Mourinho-ék meg tudták fordítani a mérkőzést. Az előző négy meccsen négy győzelemig jutó Nigel Pearson alakulatnak persze ettől még százszorosa az önbizalma, mint a hét forduló óta csak kikapó Newcastle-nek, viszont remélhetőleg valami megtört bennük ezzel a vereséggel.

A "rókalyukban" lejátszott meccsek tekintetében az egymás elleni statisztikák alapján egy X-re lehetünk jók, de azt azért hozzá kell tenni gyorsan, hogy bajnokin utoljára a Championship-ben találkoztunk velük egy 0:0-ás meccsen. Eleve az elmúlt 15 évben összesen hat alkalommal játszottunk ellenük idegenben. A mérleg 1 győzelem 4 döntetlen, 1 vereség. Viszont a vereség volt a legutolsó élményünk, egy 1:0-ás vereség egy idei F.A. kupa találkozón.

Hogy most mi lesz, azt nem egészen egy nap múlva megtudjuk. A DigiSport élőben közvetíti a mérkőzést, és valószínűleg ez lesz az utolsó Newcastle bajnoki, amit ebben a szezonban a műsorra tűznek. Mit lehet még mondani? Kellenek a pontok. Minimum egy.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik