(Szarka)lábjegyzet: Kezdődhet a számolgatás

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2015.04.20. 10:04
Címkék
John Carver is elismerte, hogy az utolsó 5 fordulóban a kiesés ellen kell küzdeni, ennek elkerülése az elsődleges cél. (Hol vannak már a TOP 10-es...

John Carver is elismerte, hogy az utolsó 5 fordulóban a kiesés ellen kell küzdeni, ennek elkerülése az elsődleges cél. (Hol vannak már a TOP 10-es álmok) A Tottenham elleni zakó sorozatban a hatodik volt, ezzel Carver már be is állította Alan Pardew tavalyi sorozatát. Az utolsó 5 kör tehát brutális lesz, még akkor is ha a Newcastle-nek kimondottan könnyű sorsolása van a többiekhez képest.az utolsó 5 fordulóban a kiesés ellen kell küzdeni, ennek elkerülése az elsődleges cél. (Hol vannak már a TOP 10-es álmok) A Tottenham elleni zakó sorozatban a hatodik volt, ezzel Carver már be is állította Alan Pardew tavalyi sorozatát. Az utolsó 5 kör tehát brutális lesz, még akkor is ha a Newcastle-nek kimondottan könnyű sorsolása van a többiekhez képest.

Az alábbi poszt egy kis saccolás, számolgatás lesz, mert sajnos a következő heteink úgyis ezzel a művelettel fognak eltelni. Nyilván ha hozná a csapat a következő két meccset 6 ponttal, akkor már hátra is dőlhetnénk, de szerintem ezt jelen pillanatban senki nem gondolja komolyan.

Kiindulva a 40 pontos "álomhatárból", jelenleg 8 csapat van még veszélyben. Menjünk tehát szépen sorban. Melyek ezek, és mire számíthatnak az utolsó 5-6.

Kezdjük a sort a West Bromwich Albion-nal. Tony Pulis legénysége jelenleg 36 ponttal a 13. helyen áll. A veterán edző ennél volt már rosszabb helyzetben is pályafutása során, úgyhogy nem hinném, hogy különösebben pánikhangulat lenne arrafelé. Pedig...

Az utolsó 5 meccs:

Liverpool (Otthon), Manchester United (Idegenben), Newcastle United (I), Chelsea (O), Arsenal (I)

Ez alapján Pulis összehozhat sorozatban 5 buktát...

Blog jóslás: 3 pont (összesen: 39)

Velünk folytatódik a sor. Egy ponttal vagyunk lemaradva, a gond csak az, hogy ugyanez a 35 egység szerepel a csapat neve mellett február 28. óta. Már csak egy meccset kell kihagynia Papiss Cissé-nek, akinek nagyon kellenének a góljai az utolsó fordulókra

Az utolsó 5 meccs:

Swansea (O), Leicester (I), WBA (O), QPR (i), West Ham (O)

A leginkább pesszimista esetben is a WBA és a West Ham ellen legalább 1 pontot kellene szerezni, valamint a két fő kiesőjelölt egyikét meg kellene verni. Ami 4 pont. Optimista esetben 1 3 3 3 1, azaz több vereség nem lenne, viszont jönne még 11 egység. Valahol a kettő között kellene az igazságnak megbújni.

Blog jóslás: 6 pont (41)

Mögöttünk tanyázik 3 ponttal, azaz 32-vel az Aston Villa. A másik birminghami csapat Tim Sherwood segítségével lassan magára talált, most hétvégén például bejutottak az FA kupa döntőjébe. Ez mind szép és jó, csak közben a bajnokságban gyatrán állnak.

Az utolsó 5 meccs:

Manchester City (I), Everton (O), West Ham (O), Southampton (I), Burnley (O)

Blog jóslás: 7 pont (39)

Helyi riválisunk a Sunderland következik a sorban, a maguk 29 pontjával. Advocaat irányításával buktak, aztán a derbit lehozták, majd megint kikaptak a Palace-tól. Van egy elmaradt meccsük is, szóval nekik még hat fordulót kell letudniuk. Nem is akármilyeneket.

Az utolsó 6 meccs:

Stoke City (I), Southampton (O), Everton (I), Leicester (O), Arsenal (I), Chelsea (I)

Azért ez sem lesz egy sétamenet az idei döntetlen királyoknak...

Blog jóslás: 4 pont (33)

Most pedig jöjjön a jelenlegi hátsó négyes, ahol egy kicsit még jobban el kell kezdeni kaparni.

Steve Bruce tigrisei jelenleg 28 pontosak, és szintén van elmarad meccsük. Egy viszonylag jó játékosokkal megerősített (Abel Hernandez, Dawson, Diame), mégis színtelen-szagtalan focit játszó csapat a Hull City, kérdés, hogy lesz-e másik három olyan együttes, amelyet maguk mögött tudnak tartani.

Az utolsó 6 meccs:

Crystal Palace (I), Liverpool (O), Arsenal (O), Burnley (O), Tottenham (I), Manchester United (O)

Ajjaj... Egyedül a Palace lesz olyan ellenfél, akiknek nem lesz tét.

Blog jóslás: 4 pont (32)

Nigel Pearson rókái hatalmas menekülő manőverbe kezdtek, ugyanis legutóbbi három meccsüket megnyerték, amivel a Hull-hoz hasonlóan 28 pontosak. Ráadásul nekik is van még hat mérkőzésük. Egy hónappal ezelőtt még a Leicester City a tuti kieső, most meg akár még meg is menekülhetnek. Az elmúlt hetek alapján valószínű, hogy meg is fognak.

Az utolsó 6 meccs:

Burnley (I), Chelsea (O), Newcastle (O), Southampton (O), Sunderland (I), QPR (O)

Blog jóslás: 6 pont (34)

Jelenleg utolsó előtti helyen a Queens Park Rangers. Joey Barton kapitány nehéz, már-már lehetetlen feladatnak néz elébe a következő hetekben. Öt mérkőzésen kellene körülbelül 10 pontot összeszedni. A londoni klub szurkolónak komoly félnivalójuk lehet, mert egy esetleges kiesés következtében simán előfordulhat, hogy Tony Fernandez eladja a klubot. Egyszer már kitartott ugyan a kis pénznyelő játékszere mellett a másodosztályban, de vajon kitart-e másodszor is?

Az utolsó 5 meccs:

West Ham (O), Liverpool (I), Manchester City (I), Newcastle (O), Leicester (I)

Blog jóslás: 3 pont (29)

Végül pedig a sereghajtó Burnley következik, akik egyébként ugyanúgy 26 pontosak, mint a QPR. Biztos, hogy nagy hajtás lesz a PL legalacsonyabb költségvetésű klubjánál. Sean Dyce manager, valamint a játékosok is az utolsó pillanatig küzdeni fognak, leginkább azért, hogy jövőre is a PL-ben szerepelhessenek, legfeljebb nem a Burnley színeiben. A kiscsapatról lassan mindenki lemond, viszont így voltunk a Leicester-rel is, nem?

Az utolsó 5 meccs:

Leicester City (O), West Ham (I), Hull (I), Stoke (O), Aston Villa (I)

Blog jóslás: 2 pont (28)

A fentiek szerint kiesik a Burnley, QPR, Hull trió. A Sunderland éppen csak hogy megmenekül, mi pedig akkor is "simán" bennmaradunk, ha nem szerzünk már pontot.

Bárcsak ilyen egyszerű lenne... Az biztos, hogy csak a Burnley és a Newcastle nem találkozik már a klasszikus értelemben vett "nagyokkal".

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik