(Szarka)lábjegyzet: Akikért a vészharang szól...

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2015.04.29. 09:04
Címkék
Azért maradunk bent biztosan, mert a mögöttünk lévő csapatok annyira gyengék, hogy nem nagyon szereznek pontot a hátralévő meccseken. Na ez az...

Azért maradunk bent biztosan, mert a mögöttünk lévő csapatok annyira gyengék, hogy nem nagyon szereznek pontot a hátralévő meccseken. Na ez az az állítás, ami lassan nem állja meg a helyét, és ezzel egy időben meg is kell kongatni azokat a bizonyos vészharangokat. Nagyon gyorsan, és nagyon erősen.Azért maradunk bent biztosan, mert a mögöttünk lévő csapatok annyira gyengék, hogy nem nagyon szereznek pontot a hátralévő meccseken. Na ez az az állítás, ami lassan nem állja meg a helyét, és ezzel egy időben meg is kell kongatni azokat a bizonyos vészharangokat. Nagyon gyorsan, és nagyon erősen.

A szurkolók tüntetnek, távol maradnak, elégedetlenek és nem is lehet szemrehányást tenni nekik. Teljesen érthetőek ezek a reakciók, amikor azt látják/látjuk hétről-hétre, hogy egy viszonylagosan jó játékosállomány ennyire tehetetlenül sodródik az árral, és játssza a "pofozógép" szerepét.

Persze az egyértelmű, hogy a jelenlegi játékosok egy része nem éri el azt a szintet, amit látni szeretnénk, de ettől függetlenül még mindig képzettebbek, magasabban jegyzettek, mint az elmúlt 2, illetve 4 meccsen megtáltosodott Hull és Leicester focisták. Aztán lehetnek páran olyanok is, akik szerintem a mélyrepülés kezdetén, vagy legalább is 3-4 hete már eldöntötték, hogy nyáron tiplizni akarnak a klubtól, és nyilván ők sem úgy hajtanak, ahogy kellene. Az teljesen biztos, hogy nem működik a dolog, és akinek ezt az egészet össze kellene fognia, annak is alapvető, képességbeli problémái vannak.

John Carver lehet jó arc, imádhatja a klubot, szerethetik a játékosok is, de ez akkor is kevés. Ő maga is mondta valamelyik vereség után (mostanában más nem is volt), hogy egyszerűen minden összeesküdött a csapat ellen. Ez így van, viszont egyelőre úgy tűnik, hogy képtelen kirángatni a játékosokat a hullámvölgyből. Alkalmatlan rá. Valószínűleg ő az a "coach" típus, aki kicsit mindenkinek az "apja". Közvetlen, ha kell segítőkész és megértő, ha kell leordítja a játékos fejét. Tisztelik, szeretik, bíznak benne, de nem ő A FŐNÖK. Valószínűleg nem tud úgy motiválni, ahogy krízishelyzetben kellene. Az utóbbi hét meccsből 5 nehéz ellenfél, és a Sunderland ellen sem tudta elérni, hogy mindenki 1000 fokon égjen, és 110 %-ot nyújtson, nem tudta elhitetni a játékosokkal, hogy képesek a bravúrra. Ennek eredményeként pedig olyan mély gödörbe kerültünk, hogy a hetedik, Swansea elleni találkozón a sima pontszerzést is sikerült három rövidzárlattal elbukni. Amíg egy Mourinho-nak azt is elhiszik a játékosai, hogy júliusban havazni fog, addig Carver annyit mondhat az öltözőben: "Nyerjétek meg, jó?! Légyszi b...tok meg!"


A 35. forduló nyitómeccse lesz a miénk, a Leicester elleni vendégjáték. Ez ugyan nem a beharangozó poszt, de a balra látható felállás lehet a legerősebb kezdőnk, azzal a Siem De Jong-gal a támadósorban, aki már végigjátszott 90 percet a tartalékok között. (Facundo Ferreyra 82 percet kapott)

Valahol azért tökéletesen jellemzi a helyzetünk súlyosságát, hogy egy ilyen, súlyos sérülésekből épphogy felépült játékostól várjuk a megváltást.

Sissoko is visszatérhet az eltiltása után, remélem felfogja, hogy a távozási opcióit is javítja azzal, ha odateszi magát az utolsó meccseken.

Papiss Cissé-nek ez lesz az utolsó meccse, amin nem léphet pályára, így Riviere lesz elöl. Róla kerek-perec megmondta Carver, hogy kezdeni fog, mert elégedett volt vele a Swansea ellen. Ayozé így a szélre kerülhet, oda, ahol a Tenerife-ben sokszor játszott.

A védelemről annyit még, hogy a kis jobb oldali táblázatunk szerint Paul Dummett is játékra alkalmas lehet, de azért őt sem kellene szerintem a kezdőbe tenni ilyen hosszú kihagyás után. Vagy ha igen, akkor is inkább Williamson, mint Anita helyére.

Jonas, Ryan Taylor, Obertan, Gouffran, Sammy Ameobi szépen ülhet a padra. Nagyon remélem, hogy az Edző Bá' is így gondolja.

Elvileg lassan, de biztosan Rolando Aarons is felépül. Azt határozottan cáfolta, hogy a szezon hátralévő meccsein ne léphetne pályára, de az azért valószínű, hogy legkorábban csak a WBA ellen lesz bevethető.

A szombat persze még messze van, sőt a mai nap még komolyan befolyásolhatja a történéseket.

Ma este ugyanis egy elmaradt mérkőzést pótolnak, a Leicester - Chelsea találkozót. Ha ezt a meccset pár hónapja, az eredeti kiírás szerint játsszák le, akkor sima vendég, most viszont... Az biztos, hogy ha Mourinho-ék behúzzák ezt a találkozót, akkor a Manchester City már matematikailag is kiszáll a bajnoki címért folytatott harcból, és csak az Arsenal-nak lesz esélye beérni a Chelsea-t. Ez nem egy elhanyagolható szempont. Nekünk sem az, mert bele sem merek gondolni, hogy mentálisan milyen erős lenne az a Leicester City, amelyik zsinórban 5 győzelem, vagy 4 győzelem és egy Chelsea elleni döntetlen után fogadná, ezt a viharvert Newcastle-t.

Nemsokára beharangozó, addig is HAJRÁ NEWCASTLE!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik