(Szarka)lábjegyzet: Az építkezés jegyében

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2014.08.05. 08:08
Ahogyan a tegnapi poszt végén is említettem, a Newcastle következő akciója az átigazolási piacon inkább a jövőről szól, mint a jelenről....

Ahogyan a tegnapi poszt végén is említettem, a Newcastle következő akciója az átigazolási piacon inkább a jövőről szól, mint a jelenről. Két olyan fiatal játékost, Jamaal Lascelles-t és Karl Darlow-t akarja ugyanis leigazolni a klub a Nottingham Forest-től, akik a maguk 20-20 életévével bőven ráérnek még megváltani a világot. Ma reggelre úgy néz ki, hogy az üzlet létrejön, és 7 millió font körüli összegért sikerül megszerezni a két tehetséget, akik a következő szezonra még maradnak kölcsönben a Forest-nél.tegnapi poszt végén is említettem, a Newcastle következő akciója az átigazolási piacon inkább a jövőről szól, mint a jelenről. Két olyan fiatal játékost, Jamaal Lascelles-t és Karl Darlow-t akarja ugyanis leigazolni a klub a Nottingham Forest-től, akik a maguk 20-20 életévével bőven ráérnek még megváltani a világot. Ma reggelre úgy néz ki, hogy az üzlet létrejön, és 7 millió font körüli összegért sikerül megszerezni a két tehetséget, akik a következő szezonra még maradnak kölcsönben a Forest-nél.

A Mirror és a Daily Mail weboldala már tegnap lehozta a hírt, de igazán akkor vált érdekessé a történet, amikor a csapat managere, Stuart Pearce is megerősítette a pletykákat. Elég dühös volt a Newcastle korábbi betonvédője. Elmondta, hogy szerinte helytelen döntést hozott és rossz üzletet csinált a vezetőség, ráadásul őt meg sem kérdezték. Az egyetlen pozitívumként azt említette meg, hogy legalább még egy évig biztosan ott játszanak a srácok.

Azok a srácok, akik a fenti Twitter-kép alapján tegnap már meg is érkeztek Newcastle-be a kötelező orvosi vizsgálatra. Ahogy tegnap is írtam, ez már a jövő építése, hiszen Coloccini 32, Williamson pedig 31 éves, míg a kapusposzton Rob Elliott betöltötte 28-at. Előbbieket pár év múlva pótolni kell, míg a második számú kapusunknak lehet, hogy lassan dobbantania kell, hogy ne maradjon örökre második számú kapus. Ettől függetlenül azért Karl Darlow leigazolása igazából a reserve csapat két (utánpótlás válogatott) kapusának, a 21 éves Jak Alnwick-nak és a 17 éves Freddie Woodman-nek jelenthet a jövőben kihívást.

A két fiatal játékos szerződtetésének hivatalos bejelentése tehát bármelyik percben megtörténhet, de ezalatt tovább gyűrűzik Hatem Ben Arfa szappanoperája. A játékos ügynöke a múlt heti kifakadásában elhintette, hogy ha már menni kell Newcastle-ből, akkor ügyfele szívesen visszatérne Lyon-ba. Majd gyorsan hozzátette, hogy valószínűleg a pénzügyi kérdéseken megbukna az üzlet. Nos Aulas elnöknek nem kellett sok, lenyilatkozta tegnap, hogy természetesen ésszerű ajánlat esetén szívesen látná újra HBA-t a csapatban. Pardew ehhez képest azt mondta, hogy nincs semmilyen boszorkányüldözés. Hatem része a klubnak továbbra is, de jelenlegi állapotában (jelentsen ez bármit) nem számol vele az első csapatnál. A manager és az ügynök is természetesen túloz. Mert Pardew mondhat bármit, HBA-t durván jegelik, és az ügynök is túloz, amikor olyanokat mond például, hogy elvették a mezszámát. Egyrészt még hivatalosan ki sem hirdették a jövő évi számozást, másrészt a felkészülési meccseken senki nem játszott a 10-esben, pedig az jelzés értékű lett volna.

Az mindenesetre biztos, hogy a Lyon érdeklődése jól jönne több szempontból is. Egyrészt Ben Arfa nem valamelyik PL klubba kerülne, ahol azért valljuk be, idegesen néznénk, ahogy magára talál. Másrészt így megint lehet egy minimális esély Clément Genier megszerzésére is.

Egy biztos, lesznek még itt történések szeptember 1-ig.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik