Wellington Phoenix 0 : 1 Newcastle United - Sikeres kirándulás

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2014.07.27. 13:07
A Newcastle United két győzelemmel tudta le az új-zélandi túrát, és Alan Pardew is tudott ismerkedni kicsit az új játékosokkal, valamint a fiatalokkal....

A Newcastle United két győzelemmel tudta le az új-zélandi túrát, és Alan Pardew is tudott ismerkedni kicsit az új játékosokkal, valamint a fiatalokkal. Természetesen ez a keret még nem a bajnokságra harcba állítható teljes névsor, hiszen a VB-t megjárt játékosok (Sissoko, Cabella, Krul, Janmaat, Tioté) még nem tartottak a fiúkkal erre a mini tornára. Ráadásul a jövő héten elméletileg ismét aláírás kerülhet néhány szerződésre, ahogyan a vezetőség előzetesen is ígérte.

Ne szaladjunk azonban annyira előre, íme a 30 ezer (!) ember előtt lejátszott Wellington elleni mérkőzés gólja, amit Yoan Gouffran szerzett.

A Newcastle az alábbi összeállításban (és cserékkel) lépett pályára:

Newcastle (3-5-2): Rob Elliot; Steven Taylor, Fabricio Coloccini (c) (Haris Vuckic 78), Mapou Yanga-Mbiwa (Lubo Satka 65); Vurnon Anita, Yoan Gouffran (Adam Campbell 85), Mehdi Abeid (Rolando Aarons 46), Jack Colback, Massadio Haidara (Paul Dummett 76); Siem de Jong (Ayoze Perez 33), Emmanuel Riviere (Adam Armstrong 65)

Nem használt cserék: Jak Alnwick, Freddie Woodman

A magyar idő szerint szombat reggel megrendezett mérkőzést én magam nem láttam, így érdemben nem tudnék nyilatkozni róla, de az biztos, hogy Siem De Jong korai cseréje nem jelent jót. Elvileg összeszedett egy kisebb sérülést, illetve reméljük csak egy kisebbet, ugyanis nem nagyon adtak ki semmilyen hivatalos információt z állapotáról.

Pardew nyilatkozata szerint a két meccs alapján a már most igazi vezérként viselkedő De Jong mellett egyértelműen pozitív benyomást keltett Jack Colback, valamint a fiatalok közül Rolando Aarons és Adam Armstrong is. Utóbbiakkal kapcsolatban azért jó tudni, hogy van kit bevetni, ha mégsem jönnének össze a tervezett igazolások. Mert hiába vannak nagy tervek, és hiába volt eddig nagyon szurkoló-barát átigazolási politika a nyáron, simán előfordulhat, hogy nem jönnek össze a tervezett további erősítések.

A nevek megint röpködnek. Alexandre Lacazette már régi ismerősként jelenik meg az átigazolási pletykáinkban. 12 és 15 millió font között lehet a vételára. Azzal, hogy Benteke-t mostanában nem említik velünk kapcsolatban, és hogy Andy Carroll rendetlenkedő bokáját műteni kell (ki is dőlt 4 hónapra), egyértelműnek tűnik, hogy a Lyon támadója az első számú kiszemelt.

Persze már a múlt héthez képest is vannak új nevek, ilyen a Sahtar Donetsk 23 éves argentin csatára, Facundo Ferreyra (lent) is, aki az ukrán-orosz ellentét miatt váltana országot. A támadó egy éve érkezett a vad keletre 6 millió fontért, és még a beilleszkedési korszakát éli, 22 meccsen 6 góllal és 2 gólpasszal zárta a szezont.

A teljes pályafutását tekintve 89 mérkőzésen 38 gólnál jár, és az argentin U20-as válogatottban is pályára lépett már 12 mérkőzésen, melyeken 5 gólt szerzett. Biztos ügyes a srác, de én azt mondom, ha rá esne a választás, .akkor már inkább Adam Armstrong vagy Adam Campbell érdemelné meg a bizalmat és az állandó helyet a az első csapat öltözőjében.

Hasonló kategória a szenegáli Diafra Sakho (lent) is, akit a Ligue 1-be feljutó Metz el szeretne adni, hogy egy kis pénzmaghoz jusson. A másodosztály tavalyi bajnoka házi gólkirályának a jövőjével kapcsolatban a klub vezetősége is elejtett néhány utalást, amikor arról nyilatkoztak, hogy Sakho-t szinte az egész szezonban figyelték más klubok, köztük páran Angliából is. Remélik hasonló sikereket érhet el, mint Papiss Cissé.

Sako statisztikái kicsit jobbak, mint az argentin kollégának, de a francia másodosztály valószínűleg könnyebb terepnek is számít. Tavaly és tavaly előtt egyaránt 39 mérkőzésen lépett pályára, és 23 valamint 20 góllal zárt. Nem rossz statisztika, de a PL-ben könnyen lehet, hogy nem sokra menne.

Felvillant még Romelu Lukaku neve is, de az ő megszerzésére tényleg minimális az esély. A belga csatár elvileg jó pozícióba kerülhetett volna a Chesea-nél. Elment Ba és Eto'o, Torres sorsa pedig kérdéses. Hiába érkezett Diego Costa, a "kis Drogba" jobb helyzetben volt, mint tavaly ilyenkor. Csakhogy a napokban visszatért az "igazi" Drogba is, így Romelu átadó listára, vagy megint kölcsönbe kerülhet. Tavalyi alkalmazója az Everton ismét számítana rá, de nekik is az újabb kölcsönvétel lehet a megoldás, ugyanis nem szívesen csengetnék ki a 20 millió fontos vételárat. Márpedig Mourinho kevesebbért nem adja el. Ha jön valaki, aki fizet, az viheti, ellenkező esetben mehet megint kölcsönbe, gyaníthatóan ismét az Everton-ba. Meg lehetne tehát szerezni, de ahhoz Ashley-nek a zsebébe kellene nyúlnia. Megteszi a tétet? Én nem hinném. Pedig annyival nem drágább Lacazette-nél, mint amennyivel jobb...

Mauricio Isla, Joel Campbell, Carl Jenkinson és ki tudja hányan kerültek és kerülnek még szóba. Jövőhéten megint indul számunkra az átigazolási mókuskerék. A csapat közben folytatja a felkészülést, a hét közepén (07.30) a Sheffield Wednesday ellen lépnek pályára a fiúk idegenben. Hétvégén pedig jön az újabb mini torna, szombaton a Malaga, vasárnap pedig a Schalke elleni meccsekkel.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik