(Szarka)lábjegyzet: TIM KRUL megcsinálta!

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2014.07.06. 12:07
Tegnap éjszaka (valójában ma hajnalban) Tim Krul bebizonyította, hogy igazi profi. Pontosan annyira, mint Louis Van Gaal. A holland szövetségi kapitány...

Tegnap éjszaka (valójában ma hajnalban) Tim Krul bebizonyította, hogy igazi profi. Pontosan annyira, mint Louis Van Gaal. A holland szövetségi kapitány a 120. percben becserélte kapusunkat Jasper Cillessen helyére, amikor már csak a büntető rúgások voltak hátra. Hogy valójában miért, azt nem tudni. A 193 cm magas Krul 5 cm-rel magasabb csak az Ajax kapusánál, ami fontos lehet annak tekintetében, hogy a costa rica-i játékosok jól helyezték a büntetőket a görögök ellen. Aztán ott annak a lehetősége is, hogy Cillessen 120 perc alatt végig feszülten koncentrált és valójában összesen egy alkalommal kellett védenie. Fáradt volt tehát, de nem volt "belőve" az ellenfél próbálkozásainak hiányában. Végül is lényegtelen az ok, nem kell magyarázkodni mert bejött a dolog és Hollandia elődöntős.Tim Krul bebizonyította, hogy igazi profi. Pontosan annyira, mint Louis Van Gaal. A holland szövetségi kapitány a 120. percben becserélte kapusunkat Jasper Cillessen helyére, amikor már csak a büntető rúgások voltak hátra. Hogy valójában miért, azt nem tudni. A 193 cm magas Krul 5 cm-rel magasabb csak az Ajax kapusánál, ami fontos lehet annak tekintetében, hogy a costa rica-i játékosok jól helyezték a büntetőket a görögök ellen. Aztán ott annak a lehetősége is, hogy Cillessen 120 perc alatt végig feszülten koncentrált és valójában összesen egy alkalommal kellett védenie. Fáradt volt tehát, de nem volt "belőve" az ellenfél próbálkozásainak hiányában. Végül is lényegtelen az ok, nem kell magyarázkodni mert bejött a dolog és Hollandia elődöntős.

Ráadásul Krul hatalmas - és a Costa Rica drukkerek szemében nem túl szimpatikus - show műsort is csinált azzal, ahogyan lélektani hadviselést folytatott az ellenfél rúgóival szemben. Volt akit ölelgetett, volt akit pocskondiázott, volt akivel egyszerűen csak tudatta, hogy figyeli... Ez is bejött, de ez csak a végső döfés volt. hollandok minden rúgóval kapcsolatban tudták, hogy merre lövik majd a büntetőt és végül diadalmaskodtak a már így is történelmi tettet végrehajtó Costa Rica felett.

Mi, Newcastle szurkolók tudjuk, hogy Tim Krul nem egy "vadember". Valahol pont az volt vele a kapcsolatban az aggódás tárgya Shay Given távozása után, hogy nem lesz elég karizmatikus. Igaz persze, akkor még huszonegy-két éves volt. Már akkor tehetségesebb volt mint Harper, de még nem érett be.

Az elmúlt pár évben aztán sokkal magabiztosabb lett, de továbbra sem voltak brutális belépői, agresszív megnyilvánulásai. Louis Van Gaal viszont tegnap este kihozta belőle az állatot. Ha engem kérdeztek, 100 % hogy edzői utasítás volt a műsor, amit produkált nekünk. Krul pedig csillagos ötösre vizsgázott.

A vicc az egészben, hogy Krul nem is számít igazán 11-es ölőnek. Fogta már Lampard büntetőjét például, de azért nincsenek olyan igazán nagyon kirívó bravúrjai ezen a téren. Hogy kiváló kapus, az nem kérdés, hiszen az elmúlt szezonban a Tottenham ellen a White Hart Lane-en 1:0-ra megnyert mérkőzésen Premier League csúcsot állított be 17 védéssel (Tim Howard a belgák ellen 16-tal lett VB reorder), amiből az alábbi videóban emlékezünk meg:

Ezekhez képest Costa Rica ellen mindössze megfogott két lövést...

Az elődöntőben elméletileg újra Cillessen véd majd, de Krul (és Van Gaal) már most történelmet írt ezzel a korábban még soha nem látott húzással. Kérdés mennyire kelti fel a pénzeszsákok figyelmét az eset. Az biztos, hogy Ashley a képébe fog röhögni azoknak, akik 15-20 millió font alatti összeggel próbálkoznak be nála.

A Newcastle játékosok közül tegnapig Tim Krul volt az egyetlen, aki még nem lépett pályára Brazíliában. Ameobi a csoportmeccseken, Debuchy pedig franciaország színeiben mind az öt meccsen szerepelt. Sissoko gólt is szerzett. A legmaradandóbbat azonban a kapusunk alkotta.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik