(Szarka)lábjegyzet: Cabella hétfőn aláírhat, aztán jöhetnek a többiek is.

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2014.07.12. 14:07
A tavalyi átigazolási piacon nyújtottakat már régen sikerült túlszárnyalni, hiszen  három játékost, Ayoze Perez-t, Jack Colback-et és Siem...

A tavalyi átigazolási piacon nyújtottakat már régen sikerült túlszárnyalni, hiszen három játékost, Ayoze Perez-t, Jack Colback-et és Siem De Jong-ot már le is igazolta a Newcastle, de ha lehet hinni a híreknek, akkor a java még csak most következik...Ayoze Perez-t, Jack Colback-et és Siem De Jong-ot már le is igazolta a Newcastle, de ha lehet hinni a híreknek, akkor a java még csak most következik...

A Montpellier elnöke Louis Nicollin tegnap megerősítette, hogy körülbelül 13 millió font ellenében megegyezett a Newcastle vezetőségével, a 24 éves középpályás, Rémy Cabella átigazolásáról. A játékos, aki beugróként ott volt a világbajnokságon, (Frank Ribery vagy Clément Grenier helyére hívták be az utolsó pillanatban) jelenleg a szabadságát tölti, de a hírek szerint ma vagy holnap hazatér, hogy aztán már hétfőn Newcastle-be utazzon a fizetési igényének megtárgyalására, majd remélhetőleg ezután az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatra. Elméletileg ideális esetben hétfő délutánra alá is írhatja a neki kínált 6 éves szerződést.

Cabella esetében reméljüknem szólnak közbe olyan dolgok, mint a saját, vagy az ügynökeinek a kapzsisága. Volt már sajnos ilyenre példa a Newcastle esetében, nem is egy alkalommal és nem is olyan régen. Biztosan emlékeztek, hogy a Marseille és a Lyon elnöke is hasonló nyilatkozatokat tett Loic Remy és Bafé Gomis kapcsán, végül aztán Remy a QPR-ben kötött ki, Gomis pedig maradt Lyon-ban. Reméljük ez most nem így lesz.

Nézzük Cabella érkezése után az egyes csapatrészek milyen további átalakításra szorulhatnak.

Kapusposzton azt hiszem nincs okunk aggódni. Tim Krul-t évek óta környékezte a Tottenham, és hiába igazolták le Hugo Lloris-t, úgy tűnt nem elégedettek vele. A napokban azonban a francia válogatott kapusa hosszú távú szerződést kötött a Spurs-szel, úgyhogy nem valószínű, hogy továbbra is komolyan érdeklődnének Krul iránt.

A védelemben Debuchy távozása szinte biztosra vehető, és az első számú helyettesének a holland válogatottal ma este VB bronzmeccset játszó 24 éves Daryl Janmaat-ot (jobbra) szemelte ki a vezetőség. Állítólag a tárgyalások már meg is kezdődtek, sőt a Feyenoord vissza is utasította az első (valljuk be nevetséges) 5 millió fontos ajánlatot. Persze a Debuchy-üzlettel kapcsolatban felmerült egy olyan teória is, hogy az Arsenal nem a 10 2 millió fontos vételárat fizeti ki, hanem jóval kevesebb pénzt és a fiatal védőt, Carl Jenkinson-t ajánlja fel.

Rajtuk kívül szóba került még Micah Richards is, azonban neki sem a vételára, sem a fizetési igénye nem az a kategória, amivel a Newcastle komolyan foglalkozik.

A távozók sora azonban nem valószínű, hogy Debuchy-vel véget ér. Steven Taylor iránt érdeklődött a Hull-Stoke-QPR hármas, és Yanga-M'Biwa is kölcsön- vagy eladásra kerülhet. Davide Santon kidőlt két hónapra egy sérülés miatt, így őt valószínűleg nem viszi el senki a csapattól. A két ifjú titán Dummett és Haidara közül is az egyikük valószínűleg kölcsönben tölti majd a szezont. A tavaly ugyanilyen sorsra jutó Shane Ferguson pedig végleg a Birmingham City-ben köthet ki.

A középpályáról eddig csak Dan Gosling és Romain Amalfitano távozott, de itt aztán várható még mozgás. Obertan és Jonas valószínű távozása mellett a jelenleg a tartalékokkal edző Marveaux és Ben Arfa is szinte biztosan eligazol. Utóbbi játékos esetében a sérülékenység, fizikális gondok és formaingadozás mellett az is a távozás mellett szól, hogy tavasszal Alan Pardew-val is megromlott a viszonya. Ben Arfa elég kezelhetetlen játékosnak számított a Lyon-ban és a Marseille-ben is, de úgy tűnt Newcastle-ben végre sikerül elérni, hogy csak a játékra koncentráljon. Lehet, hogy mégsem.

Csatárposzton kell igazán erősíteni. Igaz, hogy Siem De Jong akár ezen a poszton is bevethető, de ez még nem elég. Öccse Luuk De Jong visszatért a Mönchengladbach-hoz, igaz valószínűleg csak pakolni, mert ma a PSV-hez igazolt. Shola Ameobi szerződését nem hosszabbították meg, és Loic Remy is a QPR-nél kezdte meg a felkészülést. Maradt a sérült, és a bajnokság első két hónapjában valószínűleg még nem bevethető Papiss Cissé, a hivatalosan csatár, de inkább szélső Gouffran, és a két fiatal Adam, azaz Armstrong és Campbell. A két fiatal srác megérdemelné az esélyt a bizonyításra, legalább az előszezon során.

Az érkezők kapcsán haladjunk a totál pletykától a realitás felé. Tegnap olyanokat is lehetett olvasni a világhálón, hogy a TOP kiszemeltek két régi ismerős, Demba Ba és Loic Remy. Bevallom őszintén ezekben nem igazán hiszek, tekintve hogy Ba valószínűleg továbbra is BL-ben akar játszani, ahogy az a Remy is, aki után érdeklődik a Tottenham, a Liverpool és az Arsenal is.

Az Arsenal kapcsán aztán ott van az a lehetőség is, hogy Debuchy-ért pénzt és nem Jenkinson-t, hanem a costa rica-i Joel Campbell-t ajánlanák fel.

Rajtuk kívül az elmúlt napokban lehetett olvasni a két kolumbiairól Carlos Bacca-ról és Victor Ibarbo-ról.

A legreálisabb, vagy legalább is annak tűnő érkező viszont jelenleg a Monaco csatára Emmanuel Riviére (balra), aki a csapatában létszám felettivé válhat.

A 24 éves játékos tavaly nagy reményekkel érkezett a hercegségbe, azonban Falcao mellett nem lehetett sztár. Aztán a kolumbiai csatár sérülése után sem tudott berobbanni, leginkább azért mert a vezetőség villámgyorsan leigazolta Dimitar Berbatov-ot. Riviére tehát eladó, és könnyen lehet, hogy Pardew tényleg megpróbálja megszerezni.

A gépezet tehát úgy néz ki, hogy jobban működik, mint tavaly ilyenkor és remélhetőleg tényleg megérkezik az a még 4-5 játékos, akit ígértek a szurkolóknak.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik