(Szarka)lábjegyzet: A Sheffield kipipálva, irány Németország!

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2014.07.31. 07:07
Tegnap este szűkösen bár, de sikerült legyőzni a Sheffield Wednesday-t, egy 66. percben szerzett Ayoze Perez gólall, így aztán a negyedik felkészülési...

Tegnap este szűkösen bár, de sikerült legyőzni a Sheffield Wednesday-t, egy 66. percben szerzett Ayoze Perez gólall, így aztán a negyedik felkészülési meccsen elért harmadik győzelmünkkel utazhatunk Gelsenkirchen-be hétvégén.Ayoze Perez gólall, így aztán a negyedik felkészülési meccsen elért harmadik győzelmünkkel utazhatunk Gelsenkirchen-be hétvégén.

A csapat összeállítása az alábbi volt:

Newcastle (4-2-3-1): Rob Elliot; Lubo Satka (Vurnon Anita 46), Mapou Yanga-Mbiwa, Paul Dummett, Massadio Haidara (Haris Vuckic 61); Cheick Tiote (c) (Gael Bigirimana 61), Mehdi Abeid; Gabriel Obertan, Adam Armstrong (Alex Gilliead 85), Ayoze Perez (Adam Campbell 73); Emmanuel Riviere (Remie Streete 55)

Nem használt cserék: Jak Alnwick, Jonathyn Quinn

Személyes tapasztalatról a mérkőzéssel kapcsolatban nem tudok beszámolni, mert ugyan rádiós stream elérhető volt, de bevallom őszintén nem hallgattam.

Nem kapcsolódik közvetlenül a mérkőzéshez, de tegnapi hír, hogy a nyár folyamán már a második - ezek szerint komolytalan - ajánlattal fordultunk a Lyon-hoz Alexandre Lacazette kapcsán, így Aulas elnök el is hajtotta a vezetőséget.

Nem hogy a mérkőzéshez, de közvetlenül a Newcastle-hez sem kapcsolható hír, hogy Romelou Lukaku 5 évre aláírt az Everton-hoz, a vételár pedig a klubrekordnak számító 28 millió font volt. Moyes idejében ebből a pénzből legalább négy játékost vettek volna. Az szigorú költségvetéssel és a nagy PL klubokhoz képest alacsony fizetési sapkával dolgozó Everton valahol mégsem vállalt extra nagy rizikót, hiszen ha bejön egy BL szereplés akkor visszajön a csatár ára, ha meg nem, és szorul a pénzügyi hurok, valószínűleg nyereséggel adják el. Ez egyébként már akkor is esélyes, ha csak egy egyénileg sikeres szezont fut. Mert azért ha fogadnom kellene, akkor azt mondanám, hogy nem fogja ő kitölteni az öt éves szerződését az Everton-nál.

Nem rosszindulatból írom, ugyanebből a gondolatmenetből kiindulva meg lennék lepődve, ha a Cabella-Janmaat-De Jong trió maradna az általuk aláírt időre, azaz 2020 nyaráig. Lukaku nagyon fiatal és nagyon jó is! Egy vagy két sikeres szezon után bejelentkezik majd érte a City, a MU, a Bayern, a Barca vagy a Real. És mindegyik érintettnek az lesz a legjobb ha távozik. Mindenesetre le a kalappal az Everton előtt! Szép munka volt, hogy meg tudták szerezni.

Na de elég az ellenfelekből! Szerezzünk mi is csatárt!

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik