(Szarka)lábjegyzet: Holnap nyit a piac

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2014.06.30. 10:06
Holnap, azaz Július 1-én hivatalosan is megnyílik az átigazolási piac, és már nem csak a szabadon igazolható, vagy a szerződésük utolsó évébe...

Holnap, azaz Július 1-én hivatalosan is megnyílik az átigazolási piac, és már nem csak a szabadon igazolható, vagy a szerződésük utolsó évébe lépő játékosokra lehet lecsapni. Az előzetes, szóbeli megállapodások kora lejárt, mostantól kezdve egészen szeptember 1-ig mehet a biznisz.

Csatárfronton kell leginkább az erősítés, mert bár Ayoze Perez támadó, de Loic Remy és Luuk De Jong kölcsönszerződése lejárt, Cissé valószínűleg kihagyja az egész felkészülési szezont, Shola Ameobi pedig szintén távozott. A kívánságlista elején egy 22 és egy 23 éves fiatalember, előbbi a német Pierre-Michel Lasogga (fent), aki a jelenleg a Herta Berlin alkalmazásában áll.

A fiatal támadó az előző szezont a Hamburg színeiben játszotta végig és az észkiak elégedettek is voltak vele. Egy norvég középpályást Skjelberg-et plusz némi pénzt ajánlottak érte, de a Herta visszadobta az ajánlatot. Az interneten több helyen is olvastam, hogy a Kicker információi szerint a Newcastle 2-3 napon elül tenni fog egy 7.2 millió fontos (9 millió euro) ajánlatot, amit már elfogadnának a berliniek. Nos, én a Kicker honlapján nem találtam ilyen hírt, de ettől még igaz lehet.

A másik csatár, aki reális eséllyel érkezhet, az Alexandre Lacazette, a Lyon-ból. A francia klub kapcsán Clement Grenier érkezése is téma volt, de mostanában csend van arról, hogy ő pótolhatná Yohan Cabaye-t. Lacazette viszont tényleg érkezhet, állítólag Pardew Mapou Yanga-M'Biwa-t és pénzt ajánlana a támadóért. Nem lenne rossz üzlet, tekintve, hogy MYB nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Igaz még ő is fiatal, lehet, hogy érdemesebb lenne kölcsönadni a Championship-be, hogy szokja a brit tempót.

A VB előtt pár nappal a franciák keretéből - sérülés miatt - kikerülő Grenier érkezése azért is került ki a képből, mert közben Remy Cabella-hoz közeli források megint megszellőztették, hogy a középpályás a Montpellier elnökének kekeckedése ellenére a Newcastle-be szeretne igazolni. Persze ugyanígy ajánlotta magát pár hete Siem de Jong is az Ajax-ból, de az az infó is megmaradt a pletyka szintjén. Ráadásul Cabella ott van Brazíliában, és ugyan pályára még nem lépett, de ha nyújt valami emlékezeteset a tornán, az alaposan felverheti a már most is 12 millió font körüli árát.

Aki biztosan nem érkezik, az Bafétimbi Gomis. A 29 éves csatár múlthéten 3 évre aláírt a Swansea-hoz annak ellenére, hogy állítólag a Newcastle vezetősége heti 75 ezer fontot és 2 millió fontos aláírási pénzt ajánlott neki. Mit kínálhattak a hattyúk? Az mindenesetre biztos, hogy Gomis "vakon", amolyan Remy-módra aláírt egy olyan csapathoz, amiről valószínűleg nem sokat tud. A Twitter profiljában például büszkén hirdette hogy az ő munkahelye Swansea, Anglia...

Amikor Ayoze Perez és Jack Colback pár nap leforgása alatt aláírt Newcastle-be, akkor azt hihettük idén pörgős átigazolási időszakunk lesz. Azóta viszont semmi de semmi konkrétum nem történt. A java persze majd holnaptól kezdődik és remélhetőleg aktív Newcastle-t láthatunk a következő két hónapban.

Természetesen amint új játékosunk érkezik (vagy távozik) igyekszünk azonnal beszámolni róla, ahogyan a fenti két srác leigazolása után is tettük.

Addig is folytatódik a foci VB, ahonnan Cheick Tioté már hazatért, viszont Tim Krul a negyeddöntőben is ücsöröghet a padon, a Debuchy-vel és Sissoko-val felálló franciák pedig összecsapnak Nigériával, ahol Shola Ameobi várja, hogy bevessék.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik