(Szakra)lábjegyzet: Aláírtak volna?

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2014.06.02. 12:06
Az elmúlt napokban több játékos kapcsán is szóba kerültek olyan pletykák, hogy már a Newcastle-hez szerződtek, de az átigazolási piac július...

Az elmúlt napokban több játékos kapcsán is szóba kerültek olyan pletykák, hogy már a Newcastle-hez szerződtek, de az átigazolási piac július 1-ei nyitásáig még nem jelentik be hivatalosan az érkezésüket. Természetesen a focival foglalkozó portálok és a közösségi oldalak ezzel mit sem törődve árasztják el pletykákkal a világhálót, és az alábbi három játékos esetében különösen nagy hangsúlyt adnak annak a feltételezésnek, hogy már létrejött a megállapodás.

A bal oldalon a Tenerife nemsokára 21 éves csatára Ayoze Perez látható, aki Gouffran-hoz hasonlóan szélsőként is bevethető. Gyors, jól cselez, viszont teljességgel rutintalan. Ahogy mondani szokták "egynek jó", de valószínűleg nem ő fogja rövidtávon megoldani a csatár-gondokat. Mindenesetre a spanyol együtteshez közeli források tudni vélik, hogy már aláírt Newcastle-be. A többiek már jóval ismerősebbek.

Középen egy fiatalember, aki nem túl kellemes emlékeket ébreszt bennünk. Bizony, a sunderland-i Jack Colback érkezésével kapcsolatos hír is valamivel több, mint egy sima pletyka. Az idén 25 éves középpályás a Tyne folyó partján született, gyerekként a Newcastle-nek drukkolt, mégis Sunderland nevelésként jutott el a Premier League-ig. A szerződése lejárt a Fekete Macskáknál, és Pardew szívesen látná a tehetséges középpályást. Érdekes lenne egy ex-macska a Szarkafészekben, az biztos. Állítólag ez az üzlet is megköttetett.

A harmadik pedig francia barátunk, Bafétimbi Gomis. Az augusztus 6-án 29 éves erőcsatár neve 2008-ban merült fel először Newcastle-ben, de Kevin Keegan hiába akarta, végül Xisco-t kapta helyette. Gomis St. Etienne-ből Lyon-ba szerződött 5 évre, és most szabadon igazolhatóként várja, hogy mit hoz a jövő. A Lyon elnöke megpróbált pénzt csinálni belőle már tavaly ilyenkor, sőt idén januárban is, azonban általában a fizetési igénye (heti 85 ezer font) jelentette a kérők legnagyobb problémáját. Gomis elvileg a az átigazolási piac egyik TOP "szabadügynöke", azonban lehet, hogy csak egy hatalmas színjáték zajlik már több mint egy éve. Ahogyan tavaly nyáron, úgy idén januárban létezett, és most is létezik az internetes médiában egy olyan összeesküvés elmélet, ami szerint pontosan egy évvel ezelőtt (a Bosman törvény értelmében teljesen jogszerűen) létrejött egy megállapodás Gomis és a Newcastle között, aminek értelmében a csatár idén nyáron Észak-Angliába költözik. Amennyiben viszont ez igaz, azt hiszem lemondhatunk Grenier és/vagy Lacazette leigazolásáról, ugyanis kizárt dolognak tartom, hogy a Lyon elnöke ilyen előzmények után bárkit is eladna a Newcastle-nek.

Három feltételezés, és valójában csak július 1-je után derül ki, mi igaz belőlük. Egyik játékos sem utazik a világbajnokságra, tehát nem kell(ene) Brazíliára koncentrálniuk.

Mellettük a napokban felmerült a marseille-i Dimitri Payet, és a Cagliari kolumbiai csatára, Victor Ibarbo neve mellett a Salzburg katalán támadója, Jonathan Soriano neve is, mint esetleges érkezőké.

Payet (balra) egy 27 éves szélső, aki még a Rud Garcia-féle bajnok Lille egyik erőssége volt. Marseille-be tavaly szerződött, méghozzá 5 évre, de úgy tűnik váltani akar. Körülbelül 8 millió fontért érkezhetne, és biztos, hogy lesz más kérője is. Ibarbo (középen), alias az "új Asprilla" szélsőként és csatárként is bevethető. 24 éves múlt, és nem túl acélos, (107 mérkőzés 13 gól) statisztikával bír. A szerződése utolsó évébe lép, de a 8 millió font talán kicsit sok lenne érte. Végül pedig ott van Soriano (jobbra), aki Gomis-hoz hasonlóan nemsokára 29 éves lesz, azaz nagyon jó indok kell, hogy a newcastle-i átigazolási politikában lefektetett szabályok ellenére fizessen érte a klub. Ilyen jó indok lehetne a mutatója, hiszen a Salzburg színeiben lejátszott két szezon alatt 69 bajnoki mérkőzésen 59 gól szerzett (az összes meccset tekintve 96 összecsapás 82 találat a mérlege). A gondom ezzel nekem (ahogy gondolom másoknak is) mindössze az, hogy az osztrák bajnokságban ipari mennyiségben termelt gól még nem garancia a sikeres PL szereplésre. Vegyük csak a holland bajnokságban szárnyaló Van Wolfsfinkel, vagy éppen Luuk De Jong esetét, akik csúnyán égtek Angliában.

Ezek tehát a friss(ebb) pletykák, lehet szemezgetni.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik