A tékozló fiú hazatért - Jack Colback is aláírt!

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2014.06.10. 12:06
Tegnap este bejelentették a hivatalosan is, amit már délután óta sejteni lehetett. A Sunderland-nél lejáró szerződésű Jack Colback a Newcastle...

Tegnap este bejelentették a hivatalosan is, amit már délután óta sejteni lehetett. A Sunderland-nél lejáró szerződésű Jack Colback a Newcastle United-nél folytatja pályafutását. A 24 éves ballábas játékos, aki a védelem és a középpálya bal oldalán is bevethető, érzelmi okok alapján döntött, amikor newcastle-i születésűként, gyermekkora kedvenc csapatához szerződött.bejelentették a hivatalosan is, amit már délután óta sejteni lehetett. A Sunderland-nél lejáró szerződésű Jack Colback a Newcastle United-nél folytatja pályafutását. A 24 éves ballábas játékos, aki a védelem és a középpálya bal oldalán is bevethető, érzelmi okok alapján döntött, amikor newcastle-i születésűként, gyermekkora kedvenc csapatához szerződött.

A Sunderland szerette volna maradásra bírni saját nevelésű játékosát, és feltehetően jobb anyagi körülményeket is biztosított volna, Jack azonban egyértelműen haza akart térni. Így aztán az 1992-es Paul Bracewell transzfer után ismét akadt egy játékos, aki közvetlenül a fekete macskáktól igazolt át Newcastle-be.

Jack Coleback 1989 októberében született Killingworth-ben, ami Newcastle északi részén található. Nyolc éves korától két évig kergette a labdát a Newcastle kölyökcsapatában, mielőtt a Sunderland leigazolta, és nevelt belőle PL szintű focistát.

Colback így nyilatkozott:

"El vagyok ragadtatva! Ahhoz a csapathoz igazolni, amelyiknek gyerekként szurkoltam, a szülővárosom csapatához, ez valami nagyon különleges dolog számomra."

"Ez olyan lehetőség volt, amit nem tudtam kihagyni. Ha megkérdeznének egy szurkolót a világ bármelyik részén, hogy mi az amit szeretne mielőtt meghal, mind azt mondaná, hogy játszani a kedvenc csapatában. Nekem ez most megadatott."

"Csak jó dolgokat tudok mondani a Sunderland-ről. Megadták nekem a lehetőséget, és szeretném megköszönni a szurkolók és a klub minden támogatását."

"Remélem megértik, hogy lehetőséget kaptam arra, hogy a szülővárosom csapatában játsszak. Most már alig várom, hogy első alkalommal magamra húzzam a fekete-fehér mezt a St. James 'Park-ban."

Alan Pardew a következőket mondta:

"Én nagyon örülök, hogy Jack a Newcastle United játékosa.

"Remekül passzol, sokoldalú és ritkán adja el a labdát. Egy helyi fiú, aki pontosan tudja, mit jelent ebben a klubban játszani.

"24 éves, a legjobb évek vannak még előtte, így azt hiszem, hogy nagy nyereség lesz a számunkra."

Angolt igazoltunk, aki ráadásul fiatal, ügyes és még olcsó is volt. Sőt, ahogy Pardew is mondta, pontosan tudja mit jelent ebben a klubban játszani! Nagyon is jól tudja...

A kép címe az is lehetne, így változik a világ... Felül Colback bombája a Newcastle kapujába 2014. február 1-én. Középen a meccs utáni, Jozy Altidore közösségi oldalára feltöltött fotó, ahol Jack büszkén mutatja az eredményt. Alul meg a tegnapi felvétel.

Érdekes dolog ez. Érdekes, vagy inkább bizarr. Abban biztos vagyok, hogy a Sunderland keménymag árulásnak tekinti majd ezt az átigazolást. Valószínűleg a Newcastle szurkolók egy része sem fogadja szívesen a kis vörös geordie-t. Viszont ez egy 24 éves tehetséges gyerek, aki hatalmas terhet vett a vállára, és kár lenne érte, ha azért roppanna össze, mert a sajátjai (ez esetben mindkét oldal) gyűlölik.

Mindenkinek jár, hogy tiszta lappal kezdjen Jack! Tőlem megkapod! Amit a Tyne-Wear derbiken kapsz majd, azt meg dolgozd fel!

Hajrá Colback, hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik