Premier League 9. forduló: Sunderland - Newcastle

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2013.10.26. 12:10
Címkék
Holnap délután 14:30-kor (senki ne felejtse, hogy éjjel óra állítás!) számunkra a bajnokság egyik legfontosabb mérkőzésére kerül sor. A...

Holnap délután 14:30-kor (senki ne felejtse, hogy éjjel óra állítás!) számunkra a bajnokság egyik legfontosabb mérkőzésére kerül sor. A másik majd ennek a visszavágója lesz tavasszal. Bizony ám, jön a Sunderland elleni összecsapás, a Stadium of Light-ban.

Tavaly 1:1-re végződött az idegenbeli meccsünk, de igazából Tioté kiállítása ellenére jobbak voltunk. Aaztán tavasszal jött a hatalmas pofon, a 0:3 a St. James' Park-ban. Van tehát miért visszavágni, és kiindulva a csapatok jelenlegi formájából meg van az esély is a tavalyi blama jóvátételére. Kezdő latolgatás és kedvcsináló videók.

Az általam várt kezdő 11 meghatározásánál figyelembe vettem a legutóbbi meccset és a csapat körüli történéseket. Így aztán nem került be a két otthon tartózkodó argentin (Jonas személyes okok, Coloccini sérülés miatt utazott haza), valamint Steven Taylor és Massadio Haidara sem. Utóbbi két játékos a blogunkon is fellelhető sérült-táblázaton mindig egy hét visszatérési időről indul, ami szépen csökken ahogy közelednek a meccsek. Aztán varázsütésre újra megemelkedik a visszatérésre szánt napok száma.

Természetesen nincs ott a három meccsre eltiltott Yanga-M'Biwa, mint ahogyan a Pool elleni meccshez hasonlóan szerintem az "igazi" csatárok holnap is a szélekről indulnak, és középen kaphat helyet Ben Arfa. Aztán persze könnyen előfordulhat, hogy a Pool jóval komolyabb játékereje miatt volt a változtatás és most már ott lesz a pályán Papiss Cissé, vagy akár a sunderland-i rémálom, Shola Ameobi...

A statisztika egyértelműen a Newcastle mellett szól, az elmúlt 20 Wear-Tyne derbiből, azaz a Sunderland-ben játszott találkozókból összesen két alkalommal (1979/1980 és 2008/2009) tudtak nyerni a fekete macskák.

A mérkőzést 28 tv csatorna (köztük a Digi Sport 1) közvetíti, tehát stream lesz bőven. Az nufc.hu chat szobájában pedig valószínűleg tombolnak majd az indulatok (remélhetőleg inkább az öröm következtében). A tippjeiteket ne felejtsétek el leadni a mérkőzés kezdetéig.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik