Premier League 7. forduló: Cardiff City - Newcastle United

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2013.10.04. 11:10
Címkék
Az előző posztra hivatkozva a vezérvonalat továbbra is tartom. A holnap 16 órakor kezdődő Cardiff - Newcastle meccsen a vereségnek Pardew bukását...

Az előző posztra hivatkozva a vezérvonalat továbbra is tartom. A holnap 16 órakor kezdődő Cardiff - Newcastle meccsen a vereségnek Pardew bukását kell(ene) jelentenie, ezért sok mindenre választ kapunk szombat estére. A naiv, optimista énem azt mondja, hogy a csapat most összefog, és a szeretett managerért remek játékkal begyűjti a 3 pontot Wales-ben. A rosszindulatú meg azt, hogy beverik a fiúk az utolsó szöget a mester koporsójába...Cardiff - Newcastle meccsen a vereségnek Pardew bukását kell(ene) jelentenie, ezért sok mindenre választ kapunk szombat estére. A naiv, optimista énem azt mondja, hogy a csapat most összefog, és a szeretett managerért remek játékkal begyűjti a 3 pontot Wales-ben. A rosszindulatú meg azt, hogy beverik a fiúk az utolsó szöget a mester koporsójába...

Persze nincs rá garancia, hogy egy vereség után Ashley bekeményít, és akár a bánatpénz árán, de kirúgja Pardew-t. Garancia nincs, csak a remény.

Ha ugyanis megint vereséget szenvedünk, akkor most már tényleg vegye a kalapját a manager. Itt már nem lehet semmivel kimagyarázni a vereséget. Senkit nem érdekelnek a bírói hibák, a balszerencse, vagy egyáltalán az ellenfél. Most nem lehet kikapni, sőt nyerni kell. Elvileg a Hull és az Everton elleni meccsek után így gondolják a csapatnál is.

Pardew valószínűleg felkavarja az állóvizet, és kicsit változtat az összeállításon. A hét közben már sokan találgatták, hogy mik lehetnek a módosítások. ezek figyelembe vételével én az alábbi kezdőt játszatnám:

Hétfőn az Everton ellen Krul is nagyon gyenge volt, a harmadik gól egyértelműen az övé volt ("Ahogy kijött a labdára az nem volt valami férfias" - Bánki Dodó), ettől függetlenül azért őt nem pihentetném. Annál Inkább Santon-t, Yanga-M'biwa-t, Tioté-t és Sissoko-t.

Az ellenfél legismertebb játékosa egyértelműen a 34 éves Craig Bellamy. A szigetországot bejáró veterán csatár, összesen 8 klubban fordult meg, mielőtt a 2010/2011-es szezonban hazatért a szülővárosába, Cardiff-ba egyelőre csak a Manchester City kölcsönjátékosaként.

A Walesiek már akkor leigazolták volna, de egykori klubja a Liverpool jobb ajánlatot tett, így Bellyamy visszatért a "Vörösökhöz". Nagyon nem vált be, ezért a 2012/2013-as évadban már újra otthon volt, feltehetően karrierje utolsó állomáshelyén.

A Newcastle-ben három és fél szezont húzott le 2001 júliusa és 2005 januárja között. Ezalatt 128 meccsen 43 gólt szerzett. Kölcsönadták a Celtic-nek, és áprilisban sikerült örökre elvágnia magát a Newcastle szurkolók szemében. A legenda szerint ugyanis, miután a csapat vereséget szenvedett a Manchester United-től az F.A. kupa elődöntőjében, Bellamy gyalázkodó SMS-eket küldött Alan Shearer-nek. Nos, a játékos ügynöke tagadta, hogy ez történt volna, ugyanis állítása szerint abban az időpontban Bellamy a Celtic keretével egy Golf-gálán vett részt Írországban, és nála sem volt a telefonja. Ezután viszont Freddy Shepherd (az akkori NUFC elnök) fia is lenyilatkozta, hogy ugyanerről a számról ő is kapott hasonló üzeneteket abban az időben. Bellamy tehát tagadta a történteket, de miután Shearer állítólag elővette a "vagy én, vagy ő" adut, nem volt kérdés, hogy távoznia kell. Azóta is komoly füttyszóval "üdvözlik" a Geordie-k.

A két csapat az utóbbi években elég ritkán találkozott tétmeccsen, leginkább az osztálykülönbség miatt. Bajnoki mérkőzésen például a Championship-es évadunkat (2009/2010) megelőzően 30 éve, az 1983/84-es szezonban. Sőt, a második világháború óta összesen 16 alkalommal látta vendégül a Cardiff a Newcastle-t.

A már említett másodosztályú bajnokit a fent látható Coloccini fejes góllal sikerült 1:0-ra megnyerni. Akkor a Newcastle torony magasan esélyese volt a meccsnek (ahogy az összes bajnokin), most már nem ez a helyzet, habár a győzelmi kényszer most is megvan.

Az Egyesült Királyságban ugyan nem lesz élő közvetítés (ahogy a Digin sem), de 11 egyéb TV társaságnál viszont igen, azaz stream lesz bőven. Chatelés már a megszokott módon a www.nufc.hu oldalon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik