Newcastle 2 : 2 Liverpool - Szép volt fiúk! Standing Ovation (Videó összefoglaló)

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2013.10.20. 12:10
Címkék
"Standing Ovation" volt, azaz állva tapsolt tegnap délután a St. James' Park-ban a több mint 51 ezer néző, miután Marriner bíró hármat fújt...

"Standing Ovation" volt, azaz állva tapsolt tegnap délután a St. James' Park-ban a több mint 51 ezer néző, miután Marriner bíró hármat fújt a sípjába a 2:2-vel záruló mérkőzés végén. Az első 40 percben nem sokad adtam volna azért, hogy a Pool egyáltalán pontot szerez, utána pedig azért, hogy a Newcastle egyáltalán pontot szerez. Ehhez képest 1-1 egységgel zárt mindkét csapat. Hogy ez így igazságos? A legkevésbé sem."Standing Ovation" volt, azaz állva tapsolt tegnap délután a St. James' Park-ban a több mint 51 ezer néző, miután Marriner bíró hármat fújt a sípjába a 2:2-vel záruló mérkőzés végén. Az első 40 percben nem sokad adtam volna azért, hogy a Pool egyáltalán pontot szerez, utána pedig azért, hogy a Newcastle egyáltalán pontot szerez. Ehhez képest 1-1 egységgel zárt mindkét csapat. Hogy ez így igazságos? A legkevésbé sem.

Dummett első gólja után a csapat színeiben

A meccs szólhatott volna a 100. PL góljára készülő, és azt meg is szerző Steven Gerrard-ról, vagy a félelmetes Suarez - Sturridge duóról. Valójában nem róluk szólt. A főszereplő az alig 22 éves Paul Dummett, valamint a Newcaste több mint 50 percet emberhátrányban küzdő teljes csapata lett.

Annak, aki nem látta itt egy hosszú összefoglaló a tegnapi meccsről:


Newcastle United 2 - 2 Liverpool Extended... by dm_516c54b9edd77

Nem pontoznék, mert mindenkivel elégedett voltam, aki tegnap fekete-fehér mezben pályára lépett. Igen, még Yanga-M'Biwa-val is! Abban a helyzetben azt kellett tenni amit a francia védő tett, és Suarez-ről szerintem bárkit kiállítottak volna. Tisztán szerelni szinte lehetetlen lett volna, ki kellett billenteni, miközben M'Biwa biztosan tudta, hogy ha csak hozzáér, a csatár már dobja magát. Dobta is, de a szabálytalanság vitathatatlan volt. Hogy piros jogos volt-e? Birtokolta már a labdát, és így ziccerben volt? Talán... Ismerve az uruguay-i technikai képességeit, a válasz inkább igen.

Persze, mondhatjuk azt, hogy mekkora szerencséje volt a Newcastle-nek, hogy "kihúztuk" X-re, milyen nagy ziccerei voltak az emberelőnyben lévő Pool-nek, de ez mégiscsak egy Newcastle blog, szóval egyértelmű hogy hová húz a szívünk, melyik csapatot gondoljuk jobbnak a tegnapi meccs alapján. Igen, a Newcastle-t.

A Newcastle minden játékosa kihajtotta a belét, küzdött, ment ahogy csak bírt. Nekem talán Tioté játéka tetszett a legjobban, aki mint csapatkapitány hol a kontratámadásokat vezette, hogy a saját 16-osán belül szerelt, már-már a tavaly-előtti önmagát idézve. Még akkor is, ha ő volt az, aki a sérüléséből sántikált a középkör felé, és ezért nem volt lesen Suarez a 11-est megelőző szituációban. Az eredetileg csatár Gouffran rengeteget segített be hátul szívesen megnéznék adatot arról, hogy mennyit futott a 90 perc alatt.

Cabaye megint betalált, és bár elsőre úgy tűnt a kapus benne volt a gólban (Bánki Dodó szavaival: "Nálunk ezt a Franz-stadt-ban úgy mondják, hogy az Orcy térről kapta Mignolet a gólt") azért a lassításon látszott, hogy az ex-sunderland-i nem látott jól a védőjétől, ráadásul Yohan nagyon rafkósan lőtte meg a labdát.

Amit én mindenképpen hiányolok az összefoglalóból, (gondolom akik látták a teljes meccset szintén így vannak vele) hogy a Newcastle-nek 2:1-nél, és 2:2-nél is volt minimum 1-1 olyan helyzete, amikor a Pool eladta félpályánál a labdát és a Newcastle játékos (Tioté is Rémy is volt ilyen helyzetben) szinte egy az egyben vitte az utolsó védőre. Tioté nem passzolt Ben Arfa-nak, Rémy pedig Anita-nak, így a 16-os vonalánál elhalt a támadás de abban majdnem biztos vagyok, hogy sem 3:1-ről sem 3:2-ről ez a Liverpool nem állt volna talpra.

Mert elnézve az élcsapatokat, ez a Liverpool nem lesz bajnok, és ha Roy Hodgson erre a Steven Gerrard-ra építi a válogatott középpályáját, akkor az angoloknak a nyolcaddöntő lehet a legnagyobb eredmény Brazíliában. Persze szép "Steve G" 100 gólja, meg minden, de iszonyatosan lelassult, és a híres indításai és keresztlabdái is sokat koptak. Igazán akkor tudott jól játszani, amikor már emberelőnybe kerültek.

Összességében tehát, ha csak a statisztikákat, meg a száraz tényeket nézzük, akkor a Liverpool állt közelebb a győzelemhez, de aki végignézte a 90 percet, az beláthatja, hogy a 3 pont igazságtalan lett volna a Vörösöknek, sőt örüljenek, hogy egyáltalán egyet összeszedtek. Ez a teljesítmény arra lesz elég nekik, hogy az új utakon járó Manchester United-del versengjenek valahol a Chelsea-Arsenal-Manchester City trió mögött...

Mint előzmény, a mérkőzés krónikájához hozzá tartozik, hogy tegnap délelőtt a klub egyik szurkolói csoportja tüntetést szervezett a vezetőség ellen, mégpedig azért, mert sokak szerint nincs elég ambíció, és a Newcastle-nek nemzetközi kupa indulásért kellene küzdenie, nem pedig a bennmaradásért.

Éppen ezért a közösségi oldalak segítségével már napok óta szervezik ezt a demonstrációt, amire végül tegnap sor is került.

Pontos adatokat nem tudunk, de felvonulók voltak szép számmal, majd miután végeztek, elindultak a meccsre, hogy szurkoljanak a csapatért.

Egyelőre külön tudják választani a dolgokat, és a vezetőség felé irányuló ellenszenv nem akadály abban, hogy közel teltházas legyen minden hazai meccs, és a játékosok - ha rászolgálnak - megkapjanak minden támogatást.

Ashley, Kinnear és Pardew, a három hazug

A magam visszafogott módján egyébként egyetértek az alapvéleménnyel, azaz, hogy ezzel a kerettel valahol a 6. és a 10. hely között kellene stabilan állni, és egy-egy bravúrral akár még előrébb lehetne jutni. Kérdés, hogy a tegnapi meccs mennyit változtat a hangulaton. az biztos, hogy a jövő vasárnapi, Sunderland elleni derbire maximális támogatást kap a csapat, akik ha ennyire elszántak lesznek, akkor kicsontozzák az ezer sebből vérző "fekete macskákat".

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik