Capital One Cup: A szokásos dilemma

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2013.10.30. 14:10
Címkék
Ma este 20:45 perckor megoldhatatlannak tűnő feladattal néz szembe Alan Pardew és csapata a Ligakupában, a Newcastle United - Manchester City meccsen....

Ma este 20:45 perckor megoldhatatlannak tűnő feladattal néz szembe Alan Pardew és csapata a Ligakupában, a Newcastle United - Manchester City meccsen. Mumusról, mint jelenségről beszélni akkor szokás egy csapat esetében, ha alapvetően mindenkit le tud győzni, de van egy-egy ellenfél, aki rendszeresen megtréfálja. A Newcastle kapcsán jelenleg nem érdemes mumusokról beszélni, hiszen sajnos bárki győzelmi esélyekkel lép pályára ellenünk, inkább az lehet érdekes, hogy melyik csapatoknak lehetünk mi a mumusai. Vegyük számba, hogy az elmúlt években melyik nagy(nak tartott) csapatot sikerült meglepni. Az összeset, egy kivétellel. Igen, a Manchester City az.Newcastle United - Manchester City meccsen. Mumusról, mint jelenségről beszélni akkor szokás egy csapat esetében, ha alapvetően mindenkit le tud győzni, de van egy-egy ellenfél, aki rendszeresen megtréfálja. A Newcastle kapcsán jelenleg nem érdemes mumusokról beszélni, hiszen sajnos bárki győzelmi esélyekkel lép pályára ellenünk, inkább az lehet érdekes, hogy melyik csapatoknak lehetünk mi a mumusai. Vegyük számba, hogy az elmúlt években melyik nagy(nak tartott) csapatot sikerült meglepni. Az összeset, egy kivétellel. Igen, a Manchester City az.

Az alapvető optimizmusom jelenleg a béka feneke alatt van, így azt gondolom a rossz sorozat most sem szakad meg, és a Newcastle "A" simán, a Newcastle "B" pedig nagyon kikap a Manchester City "B"-től.

Egy kicsit kanyarodjunk vissza a Mumus témakörhöz. Ha betűrendbe szedve megnézzük a nagyobb ellenfeleket, akkor az alábbiakat láthatjuk a 2010-es visszajutás óta:

- Arsenal: volt már ellenük egy 0-1 az Emirates-ben, ennek a tavaszi visszavágóján az a legendás 4-4, majd a következő bajnokságban egy 0-0. Sorozatban három meccsen nem tudtak nyerni.

- Cheslea: 2010/11-ben 0-0 és 2-2 a bajnokságban, 4-3-as győzelem a Ligakupában. Aztán ott volt a 2-0-ás győzelem a Stamford Bridge-en (Cissé, és a szezon gólja), majd az előző szezonban a 3-2-es hazai siker.

- Liverpool: Alan Pardew első meccsén egy 3:1-es hazai győzelem, majd a következő évben egy sima 2-0-ás siker a St. James1 Park-ban. Tavaly pedig a 0:6 mellett volt egy 1:1 az Anfield Road-on, ahol sokáig a Newcastle vezetett és a Pool emberelőnyben sem tudott győzni. Plusz egy bravúr 2-2 pár hete.

- Manchester United: A Vörös Ördögök elleni is volt minden. 1-1-es idegenbeli meccs, aminek a "visszavágóján" simán nyertünk 3-0-ra, vagy utolsó pillanatban 4-3-ra elbukott találkozó. Mindenesetre okoztunk nekik is meglepetést.

És akkor ott a Manchester City...

2010/2011: 1-2, 1-3

2011/2012: 0-2, 1-3

2012/2013: 1-3, 0-4

2013/2014: 0-4

Sima bukta az utóbbi évek legjobb szezonjában

Sima bukta az előző szezonban is...

...és sima bukta az idei nyitómeccsen is.

Az utolsó bravúr ellenük a kiesés évében volt, amikor Beye jogtalan kiállítását Robinho jogtalan 11-es gólja követte, amit Shola Ameobi kiegyenlített, majd Dunne öngólja miatt a vezetést is sikerült megszerezni. Aztán jött Stephen Ireland és 2-2-re végződött a St. James' Park-ban rendezett meccs.

Persze minden sorozat megszakad egyszer, és én magam sem hiszem hogy az érdekességen kívül bármi következtetést le lehet vonni ezekből a statisztikákból, de őszintén mondom, hogy az elmúlt hetek eseményei alapján úgy ülök le ma este a tv elé (Digi élő), hogy nem sok jót remélek.

Alan Pardew persze nem így van ezzel, és valahol ez a természetes. Hangsúlyozza, hogy nyerni kell, és hogy a csapat számára fontos a kupa. A különböző hírek alapján (sérülések, pihentetések) én az alábbi kezdőt várom:

A padon Shola-val, Obertan-nal és Bigirimana-val. A sokat hajtó Tioté-nek jár a pihenő, Santon, Rémy és Ben Arfa pedig talán egy kis szusszanással visszatalálnak a korábbi formájukhoz. Aztán persze lehet, hogy sokkal több változtatás lesz, mint ahogyan az is, hogy Pardew az elméletben legerősebb kezdőt küldi pályára.

És végül a címről pár szót. Egy olyan - nem túl acélos kispaddal rendelkező - csapatnál, mint a Newcastle, mindig komoly dilemmát okoz, hogy mi a fontosabb?

Megpróbálni nyerni valamit, akár a csúfos bajnoki szereplés árán is? Mint anno a kupagyőztes, majd kieső Birmingham és Wigan? Vagy ahogyan tavaly csináltuk? A Methaliszt - Anzsi - Benfica hármas ellen már határozottan lehetett érezni, hogy akár a végső győzelmet is komolyan gondoljuk. A Benfica viszont jobb volt, és utána a PL utolsó hónapjában kellett kikaparni a bennmaradást.

Vagy hagyni a francba az egészet, és minden erővel a bajnokságra koncentrálni? Hiszen minél jobb helyen sikerül végezni, annál nagyobb a bejövő lóvé is, na meg annál szívesebben választja a fekete-fehér mezt egy-egy kiszemelt játékos az átigazolási időszakban.

Sosem tudok dönteni, viszont úgy érzem ma este a legfontosabb, hogy ne szaladjunk bele újabb demoralizáló pofonba. Ha kiesünk (márpedig ez a realitás) akkor méltósággal kell, megszorongatva a sokkal esélyesebb ellenfelet.

Tipp, chat, stb. a megszokottak szerint.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik