Premier League 6. forduló: Everton - Newcastle

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2013.09.30. 10:09
Címkék
Ma este az angol bajnokság 6. fordulójának zárómeccsén a Goodison Park-ban rendezik az Everton - Newcastle találkozót. Alapvetően nem mi vagyunk...

Ma este az angol bajnokság 6. fordulójának zárómeccsén a Goodison Park-ban rendezik az Everton - Newcastle találkozót. Alapvetően nem mi vagyunk a találkozó esélyesei, de elnézve a forduló eddigi eredményeit, főleg a manchester-i csapatok meglepő vereségét bármi kisülhet a mai meccsből. Persze mindkét birmingham-i gárda hazai pályán verte esélyesebb riválisát, viszont - anélkül, hogy lebecsülném őket - elméletileg nagyobb is a különbség köztük, mint az Everton és a Newcastle között. Everton - Newcastle találkozót. Alapvetően nem mi vagyunk a találkozó esélyesei, de elnézve a forduló eddigi eredményeit, főleg a manchester-i csapatok meglepő vereségét bármi kisülhet a mai meccsből. Persze mindkét birmingham-i gárda hazai pályán verte esélyesebb riválisát, viszont - anélkül, hogy lebecsülném őket - elméletileg nagyobb is a különbség köztük, mint az Everton és a Newcastle között.

Ma reggel a Hungária körúton, a belváros forgatagában - ahol csak a harcedzett utcagalambok jelenléte a megszokott - elém szökdécselt egy szarka. Totál nyugodtan nézelődött, majd amikor elsétáltam mellette sem repült el messzire, csak tartotta a távolságot "jobb a békesség alapon". Nekem ez volt a jel! Győzni fogunk este!

Persze nyilván erre alapozni elég felelőtlen dolog lenne, főleg hogy még babonás sem vagyok. Arról nem is beszélve, hogy lehet azért nem repült el, mert egy szárnya szegett szarka volt, mint amilyen benyomást gyakran a csapatunk is nyújt. Ettől függetlenül az biztos, hogy ha sikerül jó eredményt elérni ma este, akkor jobban oda fogok figyelni a jelekre.

A racionális előjelek nem nekünk kedveznek. A Szerencsjáték Zrt. 5.7-es oddsot ad a Newcastle győzelmére, ami jogosnak tűnik annak ellenére, hogy mindössze két pont a különbség jelenleg.

A múlt hét közepén a Newcastle simának mondható meccsen verte a Leeds United-et 2:0-ra, mialatt az Everton 2:1-es vereséget szenvedett a Fulham vendégeként, így búcsúzott a Capital One Cup küzdelmeitől.

A bajnokságban viszont a gyengébb kezdés után a kékek legyőzték a Chelsea-t (1-0) hazai pályán, majd idegenben a West Ham-et (3:2) is, és most komoly esélyekkel indulnak a triplázásért.

Ezalatt a Newcastle a Hull ellen mutatott borzalommal lezúzta mindazt, amit a Fulham és az Aston Villa elleni sikerekkel felépített. Nagyon jól jött a ligakupa meccs az önbizalom helyreállítása szempontjából.

A csapat háza táján - a beteg szoba szempontjából - már éppen kezdtek jól alakulni a dolgok. Múlt héten még úgy tűnt, hogy két héten belül felépül Jonas és Haidara is, és csak szegény Ryan Taylor marad a sérültek listáján. Erre most Steven Taylor, Yohan Cabaye és Shola Ameobi is felkerült 1-1 napra a jobb oldalon megtekinthető táblára. Ők valószínűleg bevethetők, már aki befér. Ennél is rosszabb hír, hogy Alan Pardew tegnap lenyilatkozta, hogy Coloccini és Remy játéka is kétséges. A manager elmondása szerint a csapatkapitány a Leeds elleni meccs végén kapott egy rúgást, míg a kölcsön csatár az egyik edzésen szedett össze kisebb sérülést. Ennek függvényében valami hasonló formációt várok ma estére:

Remy ugyan kezd formába lendülni, de ennek ellenére természetesen Colo kiesése jelentené a nagyobb bajt. Mert igaz, hogy Willamson tökéletesen lehozta a kupameccset, viszont azt sem szabad elfelejteni, hogy nem egy Lukaku, Jelavic, Mirallas hármas rohamozott... Steven Taylor persze esélyesebb lehet a kezdőre, de ő idén a legnagyobb kedvencből a legnagyobb kérdőjel lett nekem. Olyan hajmeresztő dolgai voltak amíg játszott, hogy Yanga-M'Biwa simán, igazából extra teljesítmény nélkül kiszorította a védelem közepéről. Elöl tehát jobb a helyzet, ha változtatni kell, akkor jöhet a jó formában lévő Gouffran, a kupameccs egyik legjobbja Sammy Ameobi, vagy még akár Marveaux is.

A mérkőzés 21 órakor kezdődik, a DigiSport 1 élőben közvetíti, ahogyan az előzetes kiírások szerint a SkySports mellett legalább 20 külföldi csatorna is. Stream tehát lesz bőven, chat pedig már-már hagyományosnak mondhatóan a www.nufc.hu oldalon. A Tippjeit senki se felejtse el leadni a szokásos módon.

Hajrá Newcastle! Szurkoljunk ki még egy bravúrt erre a fordulóra!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik