(Szarka)lábjegyzet: Napi Cabaye - mi lesz szombaton?

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2013.08.30. 11:08
Mi lesz szombaton? Kifütyülik, vagy tapssal biztatják Yohan Cabaye-t? Ott lesz egyáltalán a pályán? A keretben? A lelátón? A klub kötelékében? A...

Mi lesz szombaton? Kifütyülik, vagy tapssal biztatják Yohan Cabaye-t? Ott lesz egyáltalán a pályán? A keretben? A lelátón? A klub kötelékében?

A Newcastle keretének "távozó oldala" ha a teljes nyár nem is, de az utóbbi hetekben egyértelműen Cabaye-ről szólt. Jómagam, mint egyszeri szurkoló már hozzászoktam ahhoz, hogy repkednek a hírek a csatárokról, akiknek az érkezésére minden egyes órával egyre kevesebb az esély, Cabaye-vel kapcsolatban pedig csak legyintettem a különböző csapatokkal (Mancheter United, a Monaco, PSG) kapcsolatos júliusi pletykákra. Egészen a bajnokság kezdetéig.

A vezetőség hiába hangsúlyozta, hogy nincsenek rákényszerülve az alapemberek eladására, az Arsenal tett egy visszautasítható, (így azonnal vissza is utasított) ajánlatot és valami megváltozott. Cabaye neve Manchester City elleni meccs napján délelőtt ugyanis még ott volt a kezdők névsorában, este azonban már nem szerepelt a keretben, mert visszautasította a játékot. A következő szombaton is így tett a West Ham ellen. Most, amikor úgy fest jó eséllyel marad Newcastle-ben, Alan Pardew biztatást kér a szurkolóktól...

A manager napok óta szajkózza, hogy a körülményektől függetlenül számít az egyébként a csapattal együtt edző Cabaye játékára. Ma ismét megerősítette, hogy még úgy gondol a játékosra mint a csapat tagjára:

"Erről a helyzetről mindenkinek megvan a véleménye. Részemről együtt érzek Yohan-nal a több irányból rá nehezedő nyomás miatt. Nekünk is van nézeteltérésünk amiatt, amit tett és ezt meg is beszéltük.

A legfontosabb az, hogy ő egy nagyszerű játékos, és a szurkolóink szeretik a nagyszerű játékosokat, amit pedig nagyon szeretnek azok az igazán kreatív játékosok. Ezt adja ő nekünk, és ezért olyan fontos a számunkra.

Azt hiszem pozitív lesz a fogadtatása. A lényeg az, hogy nem Cabaye az egyetlen, aki érintett ebben a helyzetben. Érintettek az ügynökei is a háttérben. Ezt mondom az első naptól kezdve, hogy a nyakunkba kaptuk ezt a szituációt.

Ugyanez a helyzet például Baines és Fellaini esetében is. Profinak kell lenni, és hagyni, hogy az idő megoldja a dolgokat. Még most sem tudom mondani biztosra, hogy Yohan megy vagy marad. Valószínűleg így van ezzel az Everton, a Manchester United, a Liverpool az Arsenal és mindenki más."

Pardew tehát játszatná Yohan-t, aki viszont simán lehet, hogy meglépi, hogy nem lép. Pályára. Ha mégis, akkor bármit is kér a manager, biztos lesz aki kifütyüli.

Az ügyben korábban már felszólalt a francia válogatott szövetségi kapitánya Didier Deschamps is. Elmondta, hogy az edzettségtől függetlenül nonszensz, hogy olyan ember játsszon a VB selejtezőkön, aki 3 hete nem szerepelt tétmeccsen, majd ennek fényében ki is hagyta Cabaye-t a 22-fős keretből. Most pedig ismét nyilatkozott:

"Ha hatalmi harc dúl a klub és egy játékos között az sohasem jó. Ez extrém helyzet, ami sajnos túl gyakran történik meg."

A kluboknál az igazi hatalom a szerződések miatt. A játékosok persze szabadon hozhatnak jó vagy rossz döntéseket. Viszont az összes ilyen döntésnek következménye van, a válogatott szempontjából is."

Pár napja Ian Wright, az Arsenal legendás csatára is megszólalt az ügyben, és arra hívta fel a figyelmet, hogy Cabaye viselkedése nem túl korrekt. Véleménye szerint aki egyszer megteszi, hogy visszautasítja a játékot, az máskor is megteszi, ha az érdeke majd úgy kívánja. Kell-e ilyen ember az Arsenal szurkolóknak?

Ez utóbbi kérdésen rágódjanak az Ágyúsok drukkerei, de az biztos, hogy a játékosok, akikkel a sajtó példálódzik (Rooney, Baines, Fellaini) szintén mennének a jelenlegi csapatuktól, mégis felhúzzák a mezt és végighajtják a 90 perceket.

Kapd már össze magad Yohan!

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik