(Szarka)lábjegyzet: Kinnear értetlenkedik, Pardew sürget; Ben Arfa akkor és most

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2013.08.26. 11:08
Joe Kinnear érkezésével nem sok minden változott, ha a tényeket nézzük. Tavaly ilyenkor béke volt és harmónia, de összesen egy, elsődlegesen...

Joe Kinnear érkezésével nem sok minden változott, ha a tényeket nézzük. Tavaly ilyenkor béke volt és harmónia, de összesen egy, elsődlegesen a felnőtt csapatba szánt érkező, Vurnon Anita. Az idei nyár első igazolása pedig a fenti, 66 éves "úriember" volt, ami hatalmas csinnadrattával járt. A szurkolók és a média ki volt akadva, a vezetőség viszont váltig állította, hogy ezzel a lépéssel most aztán felpörgetik az átigazolásokat, mert JFK aztán nagyon penge. Ehhez képest mi történt? Megint van egy darab érkező, az egyébként sérült Loic Remy.Joe Kinnear érkezésével nem sok minden változott, ha a tényeket nézzük. Tavaly ilyenkor béke volt és harmónia, de összesen egy, elsődlegesen a felnőtt csapatba szánt érkező, Vurnon Anita. Az idei nyár első igazolása pedig a fenti, 66 éves "úriember" volt, ami hatalmas csinnadrattával járt. A szurkolók és a média ki volt akadva, a vezetőség viszont váltig állította, hogy ezzel a lépéssel most aztán felpörgetik az átigazolásokat, mert JFK aztán nagyon penge. Ehhez képest mi történt? Megint van egy darab érkező, az egyébként sérült Loic Remy.

Remy és Kinnear a díszpáholyban

Mi változott tehát? Semmi! Nem lesz Európa Liga, kettős terhelés, viszont hogy morálisan rosszabb állapotban van mindenki (vezetők, szakemberek, játékosok, szurkolók) az biztos. Kinnear ennek ellenére magabiztos, nem érti mi a gond. A Daily Mirror interjúja a Futball Igazgatóval, amit a Sky Sports is átvett.

Kinnear a színfalak mögött vélt zűrzavarról beszélt, ami állítólag a Pardew-val való közös munkájából fakad. Nyilvánvaló, hogy az első két meccs gyenge teljesítménye nem javított a megítélésén, így az első, botrányos interjúk után a nyár nagy részében hallgató JFK ismét megszólalt.

"Együtt dolgozunk, nem pedig egymás ellen. Nem értem a szurkolók felénk áradó negativitását. Két meccset játszottunk le egy 38 mérkőzésből álló szezonból, és máris bűnbaknak kiáltanak ki".

A rajongók amiatt idegesek a leginkább, mert nem vagyunk túl aktívak az átigazolási piacon, miközben a kiegészítő játékosok után már egy alapember, Cabaye is elvágyik a csapatból. A hétvégi, West Ham elleni meccsen ennek már keményen hangot is adtak.

"Alan Pardew 16 játékost igazolt 60 millió font értékben az elmúlt két évben, és a Newcastle United bértömege a TOP 10-ben szerepel az országban. Továbbra is minden ésszerű támogatást megkap a munkájához.

A szezon kezdete előtt leültünk beszélgetni, és arra jutottunk, hogy a keret elég nagy, és elég erős, hogy a táblázat első felében végezzünk. Együtt dolgozunk, nem egymás ellen.

Úgy tűnik kívülről olyan képet festenek rólunk, hogy mi összeakaszkodtunk, de nem tudom miért ülnek fel ennek az emberek."

Kinnear tehát ezek szerint akkor is elégedett lesz magával, ha senki nem érkezik már. Eközben Alan Pardew a hónapok óta szajkózott csatár vásárlás mellett kitért Cabaye esetére is.

"Meg kell oldani... Ha megy, akkor sok szerencsét neki. Helyettesítenünk kell valakivel, aki legalább olyan jó. Ez a helyzet. Ha megtámadnak, vissza kell támadnod."

"Nem mondanám biztosra, hogy marad. A játékos gondolkodásmódja az, ami meghatározó."

Úgy látszik ezzel, mármint a gondolkodásmóddal van a legnagyobb baj Cabaye esetében, ami elég érdekes azok után hogy tavaly egy rakás halvány és pár jó meccs után is kb. kinyalták a s***t a klubnál.

A pótlására a Wigan fiatal tehetsége, James McCarty és a lyon-i Yoann Gourcuff neve is szóba került. Kinnear egyébként azt is elmondta, hogy Cabaye-val kapcsolatban elmondták a feltételeiket az Arsenal-nak, úgyhogy "náluk van a labda".

Végül pedig egy kis bulvár, a tegnap már említett Ben Arfa témában. Kövér, nem kövér? Miért lassult le? Miért nem olyan robbanékony? Nem feltétlenül pár kiló plusz miatt hiszen anno Ronaldo pufin is lesprintelt bárkit.

Ben Arfa 2012 tavaszán és 2013 őszén

Maradjunk annyiban, hogy ez nem csak izom. Ettől függetlenül persze mindez senkit nem érdekelne, ha a hétvégén beveri valamelyik lövését (ugyebár a kaput sem találta el), vagy valamelyik ígéretesnek induló szólója nem sima szereléssel vagy gyatra passzal ért volna véget.

Összességében tehát a nyakunkon a Ligakupa és a 3. forduló, de semmivel sem lett tisztább a csapat körüli helyzet. Az egyik oldal azt mondja, hogy minden rendben van, miközben mindenki tudja, hogy semmi sincs rendben.

Persze akkor is: Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik