Morecambe 0 : 2 Newcastle - Messze a tökéletestől

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2013.08.29. 08:08
Címkék
Tegnap este egy látszólag talán sima, 2:0-ás győzelmet sikerült aratni a Morecambe csapata felett, azonban akik látták a meccset igazolhatják...

Tegnap este egy látszólag talán sima, 2:0-ás győzelmet sikerült aratni a Morecambe csapata felett, azonban akik látták a meccset igazolhatják, hogy nem volt egy sétagalopp. A negyedik ligás kis csapat úgy játszott, ahogy kell, tudták, hogy ez a szezon meccse számukra. Sikerült is sok borsot törniük Pardew orra alá, aki a végén már Ben Arfa-t is kénytelen volt bevetni.nem volt egy sétagalopp. A negyedik ligás kis csapat úgy játszott, ahogy kell, tudták, hogy ez a szezon meccse számukra. Sikerült is sok borsot törniük Pardew orra alá, aki a végén már Ben Arfa-t is kénytelen volt bevetni.

A csapat végül kiszenvedte a győzelmet, leginkább azért, mert a hazaiak fizikálisan és mentálisan is elfogytak a végére. Az első félidőben azonban simán szerezhettek volna legalább három gólt.

Alan Pardew a fenti, bátornak mondható felállással kezdett, a csapatkapitány M'Biwa volt. Amellett, hogy sok alapember pihenhetett, olyan játékosok kerültek egymás mellé, akik maximum az edzéseken csiszolódhattak (volna) eddig össze. Ennek megfelelően M'Biwa, Good és Dummett, valamint Bigirimana és Gosling között is volt némi kommunikációs zavar, aminek köszönhetően sok kétségbeesett mentést illetve 2-3 Elliot bravúrt is láthattunk az első játékrészben.

A Morecambe kulturált kis stadionja, a Globe Arena szépen megtelt, ami a BBC adatai szerint 5.375 fizető nézőt jelent. A vendég szektor tömve volt, szóval pár ezer Geordie biztosan a helyszínen nézte, ahogyan az első percek ismerkedése után a Morecambe szép lassan elkezdi irányítani a játékot.

Persze erre nem úgy kell gondolni, hogy tiki-takáztak, miközben mi nyomoztuk a labdát. Kő keményen megállították a túlkomplikált támadásainkat, és azonnal, a lehető legrövidebb támadásba kezdtek. Gyorsan eljutottak a kapu közelébe, és sokszor csak kétségbeesett mentésre volt lehetőség. A szögletarány ugyan csak 4:4 volt a meccs végén, viszont ebből két hazai sarokrúgás életveszélyesre sikerült. Elliot-on már túljutott a labda, és mindkét esetben Dan Gosling mentett a gólvonalról. Emellett a kapusunknak volt pár bravúrja is, míg a másik oldalon nekem Sammy ügyes, de haszontalan kavarásai mellett egy jól eltalált, erős, de nem helyezett (így simán védett) Bigirimana szabadrúgás, egy gyenge Gosling fejes és egy rossz Sammy Ameobi lövés maradt meg. Na meg egy jó nagy bírói hiba. Haywood spori valószínűleg inkább alacsonyabb osztályban szokott meccseket vezetni, mert csak sárgával jutalmazta, amikor Fleming brutálisan beleszállt Debuchy-be. Beszédes volt a Morecambe játékos kétségbeesett arca, majd megkönnyebbülése. Ő is pirosra számított.

A második félidőben Pardew változtatott. Lehozta a súlytalan Vuckic-ot, és jött Shola Ameobi. Felhúzta a csapatkapitányi karszalagot, és megmutatta hogyan kell hajtani. Ő soha nem volt (és már nem is lesz) túlzottan ügyes játékos, de a mentalitása átragadt a többiekre, mert szép lassan átvettük az irányítást. Nyilván ennek a fő oka nem Ameobi vezetői kvalitásaiban rejlenek, hanem abban, hogy mégiscsak egy negyedik ligás ellenfél volt tegnap a pályán, akik fokozatosan kipukkadtak. A 71. percben aztán beállt Ben Arfa is Gouffran helyére, és bár nem sokat csinált, a Morecambe középpályájának és védelmének ez már sok volt. A 84. percben Shola Ameobi kapott egy labdát, és a megpattanó lövését nem védhette Roche kapus. 0-1.

Az öreg Ameobi tehát megint hozta, amit eddig is tudtunk. A Premier League sok neki, szezononként 1-2 gólokat termelt az utóbbi években. Viszont ahogy anno a Championship évad, a felkészülési meccsek, illetve az alacsonyabb osztályú csapatok elleni kupameccsek bizonyítják, gyengébb ellenfél ellen lehet rá számítani.

A Morecambe ezután már csak becsületből ment előre. A sokat futó, nem nem túl jól játszó Marveaux helyére közben a 88. percben jött Sissoko is, azaz még egy daráló került a középpályára. A kegyelemdöfést végül a 93. percben Sammy Ameobi adta meg, aki kilépett egy indítással, és a pálcika lábaival addig csetlett-botlott, amíg az őt szerelni igyekvő védők lábait kikerülte és végül szépen passzolta el a kifutó kapus mellett a labdát.

A játékosok öröme felhőtlen volt, ami így is van rendjén, de azért remélem Pardew tudatosítja bennük a mai edzésen, hogy ez a megtépázott önbizalom növelésén kívül semmire nem volt jó. Megint botrányos statisztikát sikerült produkálni. A BBC szerint a Newcastle játékosok 19 lövéséből összesen 4 találta el a kaput, míg a negyedosztályú ellenfél 14 alkalommal tüzelt, és 3 alkalommal találtak kaput. Ez utóbbi adat nem túl valószerű, hiszen az első félidőben volt két gólvonalas Gosling mentés, és két nagy Elliott bravúr...

A következő ellenfél hazai pályán a Leeds United lesz, a szeptember 23-ai héten. Ha most kellene tippelni azt mondanám kiesünk, és három indokot is fel tudnék sorolni.

1. Ez a kupa forma oda kevés lesz

2. A Leeds szinte minden évben legalább egy-egy PL csapatot kiejt a kupákból, nagyon felszívják magukat.

3. A bajnokság biztos, hogy fontosabb lesz.

Aztán persze örülnék, ha rám cáfolnának, hiszen addig még sok minden történhet a csapat háza táján.

Szombaton Fulham meccs, de addig még van pár nap amíg izgulhatunk, vagy inkább bosszankodhatunk az átigazolási eseményeken.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik