Manchester City 4-0 Newcastle: REALITÁS

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2013.08.20. 00:08
Mivel is kezdjem nem sokkal azután, hogy (végre) lefújták ezt a borzalmas idény nyitó mérkőzést? A Manchester City 4:0-ra gázolta le a Newcastle-t...

Mivel is kezdjem nem sokkal azután, hogy (végre) lefújták ezt a borzalmas idény nyitó mérkőzést? A Manchester City 4:0-ra gázolta le a Newcastle-t, és lehetett volna sokkal kellemetlenebb is a végeredmény. Abban már délután megegyeztünk Ruzsinho-val, hogy a két csapat között van 3 gól a City javára, és én el is határoztam, hogy akinek nem megy, vagy egyszerűen nem tudja megoldani a feladatát, azt nem bántom indokolatlanul, hiszen leginkább a vezetőség hibája, hogy nincs ott nála jobb a posztján. Nagyon persze védeni sem szabad ezeket a játékosokat, hiszen közülük jó néhányan ott voltak az 5. helyezett csapatban, tehát elvileg tudnak focizni...A Manchester City 4:0-ra gázolta le a Newcastle-t, és lehetett volna sokkal kellemetlenebb is a végeredmény. Abban már délután megegyeztünk Ruzsinho-val, hogy a két csapat között van 3 gól a City javára, és én el is határoztam, hogy akinek nem megy, vagy egyszerűen nem tudja megoldani a feladatát, azt nem bántom indokolatlanul, hiszen leginkább a vezetőség hibája, hogy nincs ott nála jobb a posztján. Nagyon persze védeni sem szabad ezeket a játékosokat, hiszen közülük jó néhányan ott voltak az 5. helyezett csapatban, tehát elvileg tudnak focizni...

Indokolatlanul tehát nem akartam lefröcsögni senkit rögtön az első fordulóban, de az biztos, hogy ezek után szombaton a West Ham elleni hazai meccsen nagyon kell hajtani mindenkinek. A City játékosaira meg aztán eleve egy szót sem lehet szólni. Sokkal jobbak voltak, ennek ellenére nem fölényeskedtek, vagy nagyképűsködtek. Csak simán győztek. Ma este megint bejött a tavalyi szezon során gyakran látott forgatókönyv. Viszonylag korán kaptunk egy idegtépő gólt. A 6. percben elért David Silva fejes (fent) kapcsán nem is az volt a legdühítőbb, hogy a mezőny talán legkisebb játékosa bólintott a kapuba, hanem hogy simán átrohantak a védelmen, és még a Steven Taylor-on irányt változtató beadás is pont odapattant a középpályás elé. 1-0.

Az egész este itt már elszállt, habár még nagyon sok volt hátra. Negyed óra után látszott, hogy a Newcastle nem képes nem hogy irányítani, de kontrollálni sem a játékot. Mindenki kóválygott a pályán, és bár harcosak voltak a fiúk, csak a durvulásban sikerült megmutatni ezt. Az összjáték iszonyatosan pontatlan volt, és eleve nem lehetett rájönni, hogy mi a taktika? Pardew ugyanabban a hadrendben küldte pályára a srácokat, mint amiben már tavaly sem ment. Papiss Cissé megint teljesen egyedül volt elöl, kb. a saját térfelére kellett visszajönnie, ha labdát akart kapni. Később pedig ugyan felívelték neki a labdát, de senki nem ment vele, így a City védőknek fejelgette le... Ebben az a legfurább, hogy Pardew a csatárigazolási mizériák alatt több alkalommal lenyilatkozta, hogy Gouffran befejező csatárt is simán játszhat Cissé mellett.

Lehet az is megzavarta a mestert, hogy az utolsó pillanatban kellett kihagyni Yohan Cabaye-t, akiért az Arsenal tett egy azonnal visszadobott 10 millió fontos hivatalos ajánlatot. Nos ezzel az üggyel kapcsolatban nekem két észrevételem van. Egyrészt ha Cabaye játszik, az szerintem nem sok mindent befolyásolt volna ma este, másrészt pedig az hogy kimaradt még a keretből is, azt jelenti, hogy komoly (10 millió fontnál sokkal komolyabb) már megfontolandó ajánlatra van esély.

Persze ezen a meccs közben nem volt idő nagyon rágódni, mert folyamatosan jöttek City támadások, amire egy-egy halvány - lövésig el sem jutó - akció volt a válasz. Ezekből aztán jöttek a kontrák, és a 22. percben kilépett Agüero, akit Steven Taylor hiába szorított ki, kapufás góllal lőtte ki a jobb alsó sarkot. Moussa Sissoko, aki a középpálya támadó részében kapott helyet valamiért hátul sétálgatott, így az egyébként jól kilépő védelem ellenére lesről szó nem lehetett. 2-0.

A City egy valag pénzt elköltött négy új játékosra, akik közül ketten, Fernandinho és Navas a kezdőben kapott helyet, Negredo pedig csereként állt be. Nagy szerencse, hogy Jovetics nem debütált.

A 43. percben aztán az ezúttal alapvetően szűrőként játszó Jonas meghúzódott, és jött Anita. Na, gondoltam, ez nem rossz, hiszen az argentin továbbra sem tudott megújulni (tartok tőle, hogy már nem is fog) és ugyanolyan lassú és kiszámítható, mint tavaly volt.

Sajnos az örömöm nem tartott sokáig. Marriner bíró, aki addigra sárgával jutalmazta a durvuló, vagy idegbeteg Debuchy-t, Yanga-M'Biwa-t, Sissoko-t és Steven Taylor-t először még megkegyelmezett. Egy beadás Steven Taylor kezét találta el, ami ugyan le volt szorítva, ennek ellenére mozdult a labda felé. Egy szót sem szólok, ha befújja...

Az első félidő hosszabbításában aztán már nem volt kegyelem. Egy ívelés után lendült Steven Taylor karja, és eltalálta Agüéro-t, aki talán rutinból, talán az ijedtségtől (de semmiképpen sem az ütés erejétől) padlót fogott. Marriner azonnal piros lapot adott. Az ütés, a mozdulat tényleg ott volt, de a lassításon lehetett látni, hogy Taylor végig a labdát nézte, lendületet vett a karjával, nem Agüero-t akarta leverni. A szabadrúgás jogos, a sárga (ami Taylor-nak már a második lett volna) talán szigorú, az azonnali piros és a valószínűleg azzal járó 3 meccses eltiltás viszont túlzás. Ekkor már a legoptimistább szurkolók is kezdték feladni a reményt.

Az okosan kombináló, de kapura egyáltalán nem törő, és pontatlan Gouffran lement, és jött a fiatal Paul Dummett. A srác komoly feladatot kapott élete első Premier League meccsén, hiszen a szintén debütáló, de kicsit komolyabb nevű Jesus Navas-t kellett fognia. Nos, rá nem lehetett panasz, a hátralévő gólokat nem róla kaptuk.

Tim Krul szokás szerint bemutatott jó pár bravúrt, viszont a második félidő elején megint bénázott a védelem. Az 50. percben Yaya Touré vert be egy szabadrúgást bal középről a jobb felsőbe. A labda a csapat legalacsonyabb játékosa, Anita feje fölött szállt el. Mit keresett ő egyáltalán a sorfalban? Ekkor már a legoptimistább részeg szurkolók is feladták a reményt. 3-0.

A City pedig tette a dolgát. Mentek előre, az újak és a régiek ugyanúgy hajtottak. Az egész meccsen nagyon bizonytalan Debuchy-t például a 75. percben nyerő helyzetből futotta le válogatottbeli csapattársa, Samir Nasri, aki ezután már csak Krul-lal állt szemben és így simán beállította a végeredményt. 4-0.

A végén még a csereként beálló Aalvaro Negredo is szerzett egy gólt, de valami érthetetlen okból a partjelző lesnek látta a szabályos találatot.

És ezalatt mit csinált a Newcastle? Összesen emlékszem két kaput elkerülő Ben Arfa lövésre valamint egy Tioté bombára, amit az ereje ellenére Hart simán fogott. A második félidőben pedig Dummett került véletlenül helyzetbe, de a fiatal játékos lövés helyett elcselezte az akciót.

Az edzésen lehet, hogy minden rendben, de élesben...

Értem én, hogy Pardew megint az elejét (ami valójában az első félidő) éljük túl mentalitással megy idegenbe a City-hez, de amikor 6. percben hátrányban vagyunk, akkor illene váltani. Magyarázat nyilván lesz. A második félidőben jött volna Shola Ameobi Cissé-t segíteni, de a kiállítás mindent átírt. Persze-persze. Az még nem tűnt fel neki, hogy Cissé képtelen egyedüli csatárként játszani? Amikor megérkezett, és számolatlanul lőtte a gólokat, akkor Ba, Best vagy Ameobi (három jóval erősebb fizikumú játékos) törte neki az utat. Most semmi támogatást nem kap. Ennél az is jobb lett volna, ha Shola van fent helyette.

Ahogy a DigiSport kommentátora mondta a Manchester United elleni Swansea vereség után a walesiekről, "ezen túl kellett esni, és a következő fordulóban kezdődik a bajnokság".

Ugyanez a helyzet. Kaptunk egy baráti pofont. A meccs után ölelkezett Touré és Tioté, Coloccini és Zabaleta, a franciák, szóval mindenki belátta, hogy itt nem volt kérdéses semmi. Ezért lenne értelmetlen most a bíróban vagy bárki másban keresni a hibát. Sőt, a legszomorúbb az egészben, hogy ha Taylor-t nem állítják ki, akkor is simán lehetett volna ez az eredmény.

Kaptunk tehát egy pofont, és most már tudjuk, hogy jelenleg hol a helyünk. Össze kell szorítani a fogunkat és szombaton legyőzni a West Ham-et Andy Carroll-lal, Kevin Nolan-nel és Sam Allerdyce-al együtt. Nincs mese, be kell keményíteni!

Na meg igazolni természetesen! Egy csatárt mindenképpen, de most már egy középhátvéd is elkélne...

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik