Valamiért Ismerős Arcok 25. rész: Viszlát Perchinho!

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2013.07.03. 14:07
Elkezdődött a Kinnear-féle nagytakarítás, legalább is az angol sajtó szerint. Ismeretlen összegért (ami kb. 700 ezer font) James Perch négy évre...

Elkezdődött a Kinnear-féle nagytakarítás, legalább is az angol sajtó szerint. Ismeretlen összegért (ami kb. 700 ezer font) James Perch négy évre az F.A. kupa győztes, de kieső, így jövőre a Championship-ben induló Wigan Athletics játékosa lett.Kinnear-féle nagytakarítás, legalább is az angol sajtó szerint. Ismeretlen összegért (ami kb. 700 ezer font) James Perch négy évre az F.A. kupa győztes, de kieső, így jövőre a Championship-ben induló Wigan Athletics játékosa lett.

Ahogy Danny Simpson esetében is gondoltam, most is úgy érzem: a 27 éves univerzális Perchinho eladása nem jelentene feltétlenül érvágást, de ehhez az kellene, hogy új embereket igazoljon a klub. Ez még a jövő zenéje, Perch viszont mostantól kezdve a múlt. Egy játékos, aki tavaly nálam a szezon legjobbjai között volt és ez - amellett, hogy az ő dicsérete - a jelenlegi keret kritikája is.

Perch a feljutást követően érkezett 2010 nyarán, általános (nem kis) meglepetésre. Nevelőegyesületét, a Nottingham Forest csapatát hagyta el a Newcastle kedvéért, illetve alapesetben a Newcastle kispadjáért.

A csapatkapitány, a hazai nevelés tehát egy csereember lett Chris Hughton csapatában, de végül is ha megnézzük a Nolan, Barton, Tioté, Jonas, Guthrie középpályát, ez nem olyan meglepő.

A játékosok jöttek-mentek, de Perch nem tudott alapemberré válni. Leginkább azért, mert a rossz átigazolási politika és a sérülések miatt általában nem is a hagyományos posztján számoltak vele, hanem főleg a védelemben. Ott pedig gyakran csinált hajmeresztő dolgokat, főleg ha középen kellett játszania. Legyen elég annyi, hogy volt, amikor a közönség felsóhajtott, hogy helyette Mike Williamson játszik középhátvédet. Na az már nem semmi...

A harmadik, és egyben utolsó évében viszont jól muzsikált. A középpályán gyakran nyújtott jobb teljesítményt, mint a formán kívüli Cabaye vagy Tioté. Nem véletlen, hogy a legtöbbször - 38 alkalommal - ebben a szezonban küldték pályára. Összesen 81 tétmeccsen szerepelt a Newcastle-ben és egyetlen gólt szerzett, a Manchester United ellen 4:3-ra elveszített mérkőzés első találatát.

Perch öröme az egyetlen, Newcastle mezben szerzett gólja után

Kicsit hasonlóak a vele kapcsolatos érzéseim, mint amit Simpson távozásakor éreztem, illetve hasonlóak lennének, ha nem lett volna a legutóbbi évad. Mert akkor belopta magát a szívembe, éppen ezért sajnálom, hogy nem kínáltak neki még 2-3 évet a jövőre lejáró szerződése helyébe.

Viszlát Perchinho! Sok sikert abban a gyökér Wigan-ben!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik