(Szarka)lábjegyzet: Spekulációk, és félhivatalos infók

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2013.07.20. 13:07
Jönnek-mennek a hírek mi pedig reménykedünk, hogy végre láthatunk új ember(eke)t, aki Pardew-val vagy Kinnear-rel kezet fogva, egy Newcastle mezt...

Jönnek-mennek a hírek mi pedig reménykedünk, hogy végre láthatunk új ember(eke)t, aki Pardew-val vagy Kinnear-rel kezet fogva, egy Newcastle mezt szorongatva vigyorog(nak). Az újságok persze "dolgoznak". Jönnek az infók mindenfelől, de igazság szerint amíg nem egy klub vezetője, vagy managere nyilatkozik, illetve a hivatalos oldalon nem jelenik meg semmi, addig nem érdemes készpénznek venni ezeket a füleseket. Emlékezzetek csak arra, hogy a francia sajtó Dema Ba-t hányszor, hány helyre adta már el. Cabaye-t összeboronálták a PSG-vel, a Monaco-val és a héten Manchester United-del. Ben Arfa-ra már a bajnokság vége előtt photo shop-poltak PSG mezt, de azóta a Monaco és legutóbb a Liverpool kapcsán is szóba került a neve. Papiss Cissé esetében pedig a Wonga ügy kapcsán jött be a képbe az Anzsi, a Rubin Kazany és legutóbb már az Aston Villa (Cissé-Bent csere) is. A perememberek kapcsán pedig téma Shola Ameobi, Dan Gosling, Shane Ferguson, Mehdi Abeid, Romain Amalfitano eladása, valamint Massadio Haidara kölcsönadása is.Az újságok persze "dolgoznak". Jönnek az infók mindenfelől, de igazság szerint amíg nem egy klub vezetője, vagy managere nyilatkozik, illetve a hivatalos oldalon nem jelenik meg semmi, addig nem érdemes készpénznek venni ezeket a füleseket. Emlékezzetek csak arra, hogy a francia sajtó Dema Ba-t hányszor, hány helyre adta már el. Cabaye-t összeboronálták a PSG-vel, a Monaco-val és a héten Manchester United-del. Ben Arfa-ra már a bajnokság vége előtt photo shop-poltak PSG mezt, de azóta a Monaco és legutóbb a Liverpool kapcsán is szóba került a neve. Papiss Cissé esetében pedig a Wonga ügy kapcsán jött be a képbe az Anzsi, a Rubin Kazany és legutóbb már az Aston Villa (Cissé-Bent csere) is. A perememberek kapcsán pedig téma Shola Ameobi, Dan Gosling, Shane Ferguson, Mehdi Abeid, Romain Amalfitano eladása, valamint Massadio Haidara kölcsönadása is.

Gomis, Remy és Bent érkezhet, Cissé távozhat

Érkező oldalon hasonló a helyzet. Alan Pardew rutinosan tett már utalásokat arra, hogy Loic Remy és Darren Bent iránt érdeklődik a csapat, de ebből még véletlenül sem derült ki, hogy hivatalos ajánlat ment-e rájuk. Bafétimbi Gomis esetében más a helyzet.

A Pardew szerintem ebben az esetben sem szellőztetett volna meg semmit, a Lyon elnöke viszont másként gondolta és lenyilatkozta, hogy Newcastle érdeklődik Gomis iránt. Erre viszont a managerünk már nem ködösített, és megerősítette a hírt. Gomis tehát 2008 után ismét a célkeresztben van. Akkor Kevin Keegan kívánság-listáján volt olyan nevek mellett, mint Andrej Arshavin vagy Arda Turan. Sajnos Dennis Wise igazgató meg sem próbálta megszerezni ezeket a játékosokat, helyette inkább Keegan tudta (és így beleegyezése) nélkül leigazolta Xisco-t és Ignacio "Nacho" Gonzalez-t. De kanyarodjunk vissza Gomis-hoz. A körülbelül 7 millió fontra taksált 27 éves erőcsatár (Afro-Carroll, Néger-Predator) szerintem jó vétel lenne.

Alan Pardew: Lassan végre vehetek valakit???!!!

Ha továbbra is Pardew nyilatkozataira támaszkodunk, akkor Gomis mellett még legalább egy csatár kellene, azonban mivel ez a csapatrész a legvékonyabb, Cissé vagy Shola Ameobi esetleges távozása esetén akár kettőre is szükség lehet. Itt jön a képbe Darren Bent és Loic Remy. Az Aston Villa 29 éves támadója akár maradhatott volna Birmingham-ben, hiszen az őt kiszorító Christian Benteke átigazolási kérelmet nyújtott be, és szíve szerint az Atletico Madrid-ba, vagy a Tottenham-ba igazolt volna. Tegnap azonban a tavalyi házi gólkirály 2017-ig hosszabbított a Villa-val, Darren így továbbra is maximum másodhegedűs lehet. Nála a 6-8 millió font közötti vételár nem annyira vszes, a fizetési igénye viszont gondot jelenthet, ismerve, hogy Newcastle-ben az Ashley-éra óta nincsenek kiugró fizetések.

Remy esetében nem szeretnék találgatásokba bocsátkozni. Állítólag van kivásárlási záradék a szerződésében (ami elvileg a QPR kiesésével életbe is lépett), és állítólag szívesen csatlakozna a Newcastle-hez. Az a gond, hogy januárban már eljátszotta a bizalmamat, tehát majd akkor hiszem el, hogy Remy tényleg jönni akar, ha már aláírt. Ő sem lenne egyébként rossz vétel, de Cissé maradása esetén, Gomis és Bent érkezésével felesleges lenne leigazolni.

Jelen pillanatban ha rajtam múlna, akkor akkor megvennénk Gomis-t és Bent-t előre, Thomas Ince-t balra, Jonas helyére és maximum az Obertan-Gosling-Cabaye triót adnánk el. Utóbbi persze legalább 20 millió fontért.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik