(Szarka)lábjegyzet: Ideye igazolni!

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2013.07.05. 10:07
Telnek a napok, és a tapogatózásnál, érdeklődésnél nem jutunk előrébb. A csatár-célpontok közül Aubameyang a Borussia Dortmund-ba igazolt...

Telnek a napok, és a tapogatózásnál, érdeklődésnél nem jutunk előrébb. A csatár-célpontok közül Aubameyang a Borussia Dortmund-ba igazolt, Bony-ról semmit nem tudni, Koné pedig feltehetően követi Roberto Martinez-t az Everton-ba. Persze van még idő bőven szeptember 1-ig, és nevekből sincs hiány, mégis azt mondom igazolni kellene végre valakit, hogy lehűtsék a kedélyeket.Aubameyang a Borussia Dortmund-ba igazolt, Bony-ról semmit nem tudni, Koné pedig feltehetően követi Roberto Martinez-t az Everton-ba. Persze van még idő bőven szeptember 1-ig, és nevekből sincs hiány, mégis azt mondom igazolni kellene végre valakit, hogy lehűtsék a kedélyeket.

A talonban ott van Darren Bent, aki a Charlton-ban dolgozott már Alan Pardew kezei alatt, és most olcsón (kb. Ł5m) meg lehetne venni. Hivatalos ajánlat még nem ment érte.

Újra a képbe került Loic Remy, akinek feltehetően van kivásárlási záradék a QPR-rel kötött szerződésében, ezért 8 millió font körüli áron állítólag el lehetne hozni. Kérdés kell-e egy zsoldos, aki télen kezet rázott a Newcastle-vel, megérkezett Angliába az orvosira, majd aztán "pár fontért" inkább a Redkanpp-et választotta. Az már csak hab a tortán, hogy Remy ellen eljárás folyik nemi erőszak vádjával, ami miatt még akár börtönre is számíthat.

Beszéljünk is inkább a képen látható fiatalemberről! A nigériai Brown Ideye egy 24 éves, 180 cm magas csatár, aki jelenleg az ukrán Dynamo Kijev alkalmazásában áll. Korábban megfordult a Neuchatel Xamax-ban (55 meccs/23 gól) és a Socheaux-ban (52/17) is, mielőtt 2011-ben Ukrajnába igazolt. A vadkeleten eddig 55 bajnokin 29 gólt szerzett. Nem eget verő, de nem is rossz statisztika. Hogy hogyan került képbe a srác? Nos ő maga ajánlotta magát az ügynökén keresztül.

Hootan Ahmadi május közepén nyilatkozta a következőket:

"Nagy az érdeklődés az angol klubok részéről, de Brown a választásnál sok minden miatt a Newcastle-t részesítené előnyben. Nagyon jó rajongói bázisuk van, és támadó stílusú focit játszanak.

Jól ismeri a klubot, és a ligát is. Brown szívesen kipróbálná magát ezen a szinten. Szeretne Angliába igazolni, ezért nyáron minden lehetőséget megvizsgálunk."

Mielőtt messzemenő következtetéseket vonnánk le, meg kell jegyeznem, hogy pár napja Aubameyang is dicsérte a Newcastle-t...

A másik, újabban felmerülő név Bafétimbi Gomis. A hasonlóan robusztus testalkatú, 184 cm magas 27 éves erőcsatár neve először 2008-ban merült fel. Akkoriban nem volt még "francia forradalom" Newcastle-ben, viszont Kevin Keegan-nek igencsak fájt a foga az akkor 23 éves játékosra.

Nem kapta meg, - csak Xisco-t (pff...) - Gomis maradt a St. Etienne-ben. Egy év múlva igazolt a Lyon-ba, ahonnan most francia források szerint elengedné a vezetőség.

Sokak szerint csak egy francia "Kenyagenya" Jones, szerintem viszont egy jó kis tank, aki beveri a helyzetet, vagy legalább is megcsinálja a helyet Cissé-nek.

Szóval jelenleg a nevek a kalapban: Bent, Remy, Gomis és esetleg Bony.

Hivatalos ajánlat továbbra sem ment senkiért. Állítólag ma érkezett meg Newcastle-be Alan Pardew. Ez a tény talán felgyorsíthatja a dolgokat, habár elvileg pont azért van ott Joe Kinnear, hogy ne kelljen Pardew-nek mindenben személyesen részt vennie. Végül is Perch eladásánál is maximum az éterben kérték ki a véleményét.

Hátha hétvégén történik valami áttörés.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik