St. Mirren - Newcastle: A kötelező meccs

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2013.07.30. 10:07
Címkék
Ma este, magyar idő szerint 20.30 perckor a Newcastle Skóciában lép pályára a St. Mirren vendégeként. A skót kiscsapat nem képvisel túl nagy...

Ma este, magyar idő szerint 20.30 perckor a Newcastle Skóciában lép pályára a St. Mirren vendégeként.Ma este, magyar idő szerint 20.30 perckor a Newcastle Skóciában lép pályára a St. Mirren vendégeként.

A skót kiscsapat nem képvisel túl nagy játékerőt, az utolsó előtti, azaz 11. helyen végeztek a legutóbbi szezonban. Igaz 11 ponttal megelőzték a Dundee-t, tehát a kiesés nem igazán fenyegette őket.

Ez a találkozó tipikusan az a kategória, amire nincs szükség, viszont mivel egy "baráti" klubról van szó, már év közben is biztosak lehettünk benne, hogy a felkészülés során találkoznak az együttesek. Más egyéb érvet nem tudok felsorakoztatni. A Motherwell és a Blackpool ellen a kemény brit stílus, a portugál túrán a hőség, és a szokatlan, latinosabb foci gyakorlása volt a cél, az rendben. Az utolsó felkészülési meccsen a Braga ellen pedig lesz egy igazán jó kis csapat ellen egy erőfelmérő találkozó. De hogy erre a mai meccsre, valamint utána a Glasgow Rangers ellenire mi szükség van, azt elméletileg nem tudom.

Gyakorlatban persze más a helyzet, hiszen a Rangers-ben tulajdonrésze van Mike Ashley-nek, a St. Mirren-nel pedig a legutóbbi szezonban láthattuk, mennyire gyümölcsöző a kapcsolat. A skótok ugyanis a gyenge bajnoki szereplés mellett az aktuális címvédői a ligakupának, amihez nagyban hozzájárult, hogy két fiatal Newcastle játékos, Paul Dummett és Connor Newton is náluk szerepelt kölcsönben. Dummett, a bal oldal védő ráadásul olyan teljesítményt nyújtott, hogy Pardew számított rá a felkészülés során, és Shane Ferguson kölcsönadása miatt könnyen lehet, hogy az első csapattal marad erre a szezonra. A középpályás Newton egyelőre a reserve csapattal edz, pedig a St. Mirren-ben ő volt a nagyobb hős, hiszen a Hearts elleni 3:2-re megnyert ligakupa döntőben ő szerezte a harmadik találatot.

Dummett és Newton a Ligakupával 2013. március 17-én

A vendégjáték annyira jól sikerült, hogy szóba került a két fiú további kölcsönjátéka is, de Dummett biztosan magasabb szintre kerül, mert ha kölcsön is adják, inkább a Championship felé veheti az irányt. Newton esetében nagyobb az esély a visszatérésre.

A ma esti meccsen Papiss Cissé valószínűleg pályára lép, és tekintettel Shola Ameobi "formájára", Pardew feltehetően szakít a mostanában alkalmazott 4-2-3-1-el. Ez alapvetően jó ötlet lehet, hiszen a vezetőség által felvázolt tervekben pont azért szerepelt a csatársor megerősítése, hogy legyen aki Cissé-t segíti. Attól, hogy ez még nem valósult meg, nem árt gyakorolni. Ha nincs ló, jó lesz Shola is.

TV közvetítés? Egyelőre nincs róla szó, de ha lesz valami, állandó olvasónk Holmes2 biztosan kinyomozza nekünk! :)

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik