Blackpool - Newcastle: Folytatódik a felkészülés

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2013.07.28. 13:07
Címkék
A heti Gomis és Remy hírek és álhírek között érdemes megjegyezni, hogy ma délután 16 órakor (élő tv közvetítés nem várható) Blackpool...

A heti Gomis és Remy hírek és álhírek között érdemes megjegyezni, hogy ma délután 16 órakor (élő tv közvetítés nem várható) Blackpool - Newcastle felkészülési mérkőzést rendeznek. Ebben a rövid kis beharangozóban bele is csapnék a közepébe egy kis múltidézéssel.Gomis és Remy hírek és álhírek között érdemes megjegyezni, hogy ma délután 16 órakor (élő tv közvetítés nem várható) Blackpool - Newcastle felkészülési mérkőzést rendeznek. Ebben a rövid kis beharangozóban bele is csapnék a közepébe egy kis múltidézéssel.

A jelenleg Paul Ince vezette gárdával hosszú idő után a 2009/2010-es évadban találkozott csapatunk. Az őszi, idegenbeli mérkőzésen ellenük szenvedtük el az első vereséget a bajnokságban (2:1, Ormerod, Euell, ill. Carroll), de ez nem igazán befolyásolt semmit, tekintve, hogy Chris Hughton gárdája összesen 4 alkalommal maradt alul a 46 forduló alatt.

Euell győztes gólja 2009. szeptember 16-án

A következő év áprilisában nem volt semmi gond velük, a St. James' Park-ban Jonas, Carroll, Nolan és Routledge góljaira csak egy Ormerod találat volt a válasz a hajrában. 4:1 lett a vége. és a szezon végén a Newcastle 102 ponttal nyerte a bajnokságot, 11-el megelőzve a WBA-t. A Blackpool ezalatt egy ponttal csípte el az osztályozó helyet. A Playoff aztán róluk szólt, 6:4-es összesítéssel búcsúztatták a bronzérmes Nottingham-et, a döntőben pedig 3:2-re verték a Cardiff-ot.

A következő évben tehát mindketten újoncként szerepeltek a PL-ben, de amíg a Newcastle a 12. helyen végzett (kis odafigyeléssel 9. is lehetett volna), addig a Blackpool utolsó előttiként kiesett az élvonalból. Pedig az egymás elleni meccsekből ezúttal a narancssátgák jöttek ki jobban. 2010 szeptember 11-én Charlie Adam 11-esével és DJ Campbell 90. perces góljaival 0:2-vel vitték el a 3 pontot Newcastle-ből, és az áprilisi visszavágón is csak egy 1:1-re (Campbell, ill., Lövenkrands) futotta.

Lövenkrands bal lába villant, de később egyenlített a Blackpool

Ennyit röviden a közelmúltról és az előzmények után nézzük történt-e valamilyen tényleges változás mostanában. Kölcsönben van Tavernier és Ferguson illetve az U21-esek közé nevezték Amalfitano-t és Adam Campbell-t, így tehát ők biztosan nem lépnek pályára. Dan Gosling a héten mégsem igazolt a Crystal Palace-ba, viszont nem számít rá Pardew, így maximum akkor játszhat, ha lesznek utána érdeklődő csapatok játékosmegfigyelői a lelátón.

Papiss Cissé a Wonga-balhé után visszatért a kerethez, és mivel eddig is edzett, Pardew szerint jó fizikai állapotban várja, hogy pályára léphessen. A bevezetőben említett lehetséges igazolások közül Gomis ügye elvileg még mindig a klubok közötti egyeztetés fázisában tart, azaz a játékos igényei hivatalosan még nem ismertek. Remy esetében pedig a kivásárlási opciótól a kölcsönadásig mindenfélét lehet hallani. Bent körül edig az utóbbi pár napban nagy a csend.

Bevallom, a Blackpool kerete és jelenlegi játékereje nem igazán ismert számomra, egyet azonban biztosan tudok, van náluk valaki, aki érdekes lehet a számunkra. Ő nem más, mint a manager fia, Tom Ince.

A 21 éves szélső Liverpool nevelés, 2011 óta a Blackpool játékosa. Szélsőként és támadó középpályásként is bevethető, igazából ideális megoldás lenne a szezonról szezonra egyre inkább lassuló Jonas helyett.

Hivatalos ajánlat elvileg nem ment érte, érdeklődés is csak pletyka szinten, habár az angol sajtó egyik veterán szakértője szerint Ince végül a Newcastle-ben köt majd ki.

Meglátjuk. Az biztos, hogy a játékos visszautasította az újonc Cardiff ajnlatát (pedig a klubok már megegyeztek), és a ma délutáninál nem kell jobb alkalom, hogy Pardew és Kinnear tárgyaljon a Blackpool vezetőségével és a játékossal az átigazolásról.

Persze a kedélyek borzolására ma a Sunday People-nál bedobták a Newcastle kapcsán három suderland-i játékos nevét, akikre Paolo Di Canio nem számít a jövőben, de a védő Phil Bardsley-ra kb. semmi szükség, a középpályás Lee Cattlemore-ra pláne (amellett, hogy Newcastle-ben finoman fogalmazva rühellik), a 20 éves csatár Connor Wickham pedig amekkora tehetségnek indult, annyira semmit nem csinált az elmúlt 2 szezonban.

Nem kellenek!

Ince Gomis Bent (esetleg Remy)... Ezzel a hárommal viszont elégedett is lennék.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik