(Szarka)lábjegyzet: Folytatódik a tavalyi trend? Egy 16 éves francia csatár az első érkező.

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2013.06.17. 13:06
Tavaly elég sok kritika érte a vezetőséget a nyári igazolások kapcsán, és valljuk be jogosan. Igaz, hogy egy meghatározó játékos sem távozott...

Tavaly elég sok kritika érte a vezetőséget a nyári igazolások kapcsán, és valljuk be jogosan. Igaz, hogy egy meghatározó játékos sem távozott a csapattól, viszont az érkező fiatal játékosok közül Ajax-os Vurnon Anita-n kívül senki nem rendelkezett olyan tapasztalattal, hogy valódi erősítést jelentett volna a csapatnak.Vurnon Anita-n kívül senki nem rendelkezett olyan tapasztalattal, hogy valódi erősítést jelentett volna a csapatnak.

Abeid, Amalfitano, Bigirimana és Good egyaránt tehetséges srácok, de ahhoz még kevesek voltak, hogy a mögöttünk lévő hosszú, sérülésekkel teli szezonban beépüljenek az első csapatba.

Nos a tavalyi trend idén is folytatódik, és ennek jegyében érkezett a csapathoz a balra látható fiatalember, Olivier Kemen. A 17. életévét a jövő hónapban betöltő, korosztályos francia válogatott csatár a Metz ifjúsági csapatából érkezik, és feltehetően Adam Campbell-et párban a reserve bajnokságban kell riogatnia a védőket.

Habár a klub hivatalos oldala még nem erősítette meg a hírt, gondolom a srác nem szurkolóként érkezett a St. James' Park-ba, hogy együtt fotózkodjon Peter Beardsley-vel, aki mellesleg az utánpótlás csapat edzője.

Kérdés mi lesz ebből a gyerekből, hiszen az elmúlt években elég sok "wonder kid" érkezett a csapathoz, és tulajdonképpen alig akadt pár (Ferguson, Sammy Ameobi, Vuckic, Bigirimana, Campbell) akik eljutottak a felnőtt csapatig.

Jó lenne, ha Olivier futna egy fergeteges, gólzáporos szezont a reserve csapattal, és akár már jövőre odakerülhetne a nagyok közelébe, de ez mindenképpen a jövő zenéje. Nekünk márpedig MOST kell csatár. Ahogy Joe Kinnear mondta olyan, aki szezononként 20 gólt szerez, vagy - az én kiegészítésemmel - olyan, aki közreműködik, hogy Papiss Cissé megszerezze azt a szezononkénti 20 gólt, ami ott van a lábaiban és a fejében. (A szenegáli csatár tegnap megint duplázott a válogatottban, 26 meccsen 15 gólnál jár a nemzeti színekben).

Ettől a transzfertől tehát nem kell hasra esni, várjuk az újabb neveket!

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik