(Szarka)lábjegyzet: Előkészületek Cissé és Cabaye távozásához?

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2013.06.09. 13:06
Az előző poszt az esetleges érkező oldal körüli hírekkel foglalkozott, lássuk az esetleges távozókkal mi a helyzet. A Bolton Wanderels-nél...

Az előző poszt az esetleges érkező oldal körüli hírekkel foglalkozott, lássuk az esetleges távozókkal mi a helyzet.

A Bolton Wanderels-nél volt egy kisebb fajta balhé a héten, amikor szurkolói nyomásra a klub mégsem kötött szerződést egy a Wonga-hoz hasonló, gyors hiteleket magas kamaton biztosító társasággal (magyarul uzsorásokkal).

Newcastle-be érkezik a mezre a Wonga, és annak idején két játékosnál vetődött fel, hogy ebből vallási alapon probléma lehet. Demba Ba azóta eligazolt, Papiss Cissé esetében azonban most ismét előtérbe került a téma.

Lehet, hogy ez lesz az ürügy Papiss-nak a lelépésre? Vajon a másik két muzulmán vallású játékost a keretből (Tioté és Ben Arfa) miért nem zavarja az új támogató?

A másik, a napokban nagy port felkavaró esetről anélkül is kommenteltünk itt az oldalon, hogy poszt megjelent volna a témáról. Yohan Cabaye ugyanúgy felült az újságírói kérdéseknek, mint anno Ben Arfa, Demba Ba vagy Cissé.

A recept ugyanaz volt. Jött egy francia firkász, és a Newcastle-nél sikeresebb, az alanyokhoz esetlegesen közelálló, de mindenképpen jó nevű csapatokról kérdezősködött. Ez a klub volt Demba Ba és Ben Arfa esetében a PSG, Cissé esetében a Real Madrid. Előbb vagy utóbb mindegyik játékos mondott valamit, amiből meg lehetett csinálni a hírt, hogy elvágyódnak a Newcastle-ből. Így lett egy akár udvariassági dicséretből az, hogy Cabaye a Manchester United-be vágyik.

Ez az optimista feltételezés. A pesszimista az, hogy Yohan le akar lépni, és ezt tudatni akarja a világgal. Ebben az esetben mehet is, csak jöjjön érte jó sok lóvé.

Jó lenne mindkét esetben - sőt az összes, távozással "meggyanúsított" alapember esetében - tiszta vizet önteni a pohárba. Aki megy, azt minél előbb eladni, hogy az árából lehessen vásárolni, aki pedig marad, annál egyértelműen kommunikálni a szurkolók felé.

Hajrá Newcastle!

Mark29


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik