(Szarka)lábjegyet: Nagy pangás a nagytakarítás előtt?

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2013.06.07. 12:06
Persze értem én. Csak július 11-én kezdik meg a csapatok az alapozást a Premier League-ben. Sőt, azt is elfogadom, hogy az átigazolási piac...

Persze értem én. Csak július 11-én kezdik meg a csapatok az alapozást a Premier League-ben. Sőt, azt is elfogadom, hogy az átigazolási piac sem nyitott még ki igazán, illetve később, leginkább augusztusban jön csak a nagyüzem. Mindentől függetlenül azonban az utóbbi napokban tényleg nem sok minden történt a Newcastle háza táján. A hazai és külföldi szurkolói oldalak is leginkább csak találgatnak, ilyen-olyan híresztelésekből próbálunk valami információt juttatni az olvasóinknak, de az az igazság, hogy hivatalos ajánlatok sem érkező, sem távozó oldalon nincsenek. Utoljára az Anzsi-Cissé eset kapcsán volt talán fél-hivatalos érdeklődés az oroszok részéről.Anzsi-Cissé eset kapcsán volt talán fél-hivatalos érdeklődés az oroszok részéről.

Természetesen biztos, hogy a színfalak mögött Graham Carr és a játékosmegfigyelők készítik a brossúrákat a hónapok óta megfigyelt játékosokról, és az Ashley-Llambias-Pardew trió folyamatosan tanulmányozza az eléjük rakott aktákat. Persze nem bánom én, ha nem szivárognak ki infók, csak aztán sikerüljön legalább a télihez hasonló akciót véghezvinni, amikor pár nap alatt leigazoltuk a Gouffran-M'Biwa-Haidara-Sissoko négyest. Addig meg marad a találgatás, hogy kik jöhetnek, illetve mehetnek. A távozó oldallal talán könnyebb a dolgunk, hiszen ott a nevek biztosak, csak a sorsuk nem.

Kapásból itt van három angol játékos, akiknek a távozását valószínűsíthetjük, vagy legalább is egyet majdnem biztosra vehetünk, kettőt pedig feltételezhetünk. A majdnem tuti távozó Danny Simpson akinek lejárt a szerződése. Télen kínáltak neki újat, amit visszautasított. Ez van, Danny azért nem az a játékos, akinek könyrögöni kellene.

A másik két játékos, akiknek felmerült az eladása a jobbra látható Jolly Joker James Perch és a nagy reménység, ámde üvegcsontú Dan Gosling. Perch nálam az elmúlt szezon egyik legjobbja volt, így az ő távozását sajnálnám. Gosling? Érdekes kérdés. Kár, hogy nem jött ki belőle, hogy valójában mekkora tehetség.

Három angol tehát "veszélyben", igaz három francia is, hiszen Abeid, Amalfitano és Obertan is simán felkerülhet az "eladó listára".

Egyelőre tehát nincs komoly mozgás, ha nem számoljuk a hét elején már felvetett pletykákat, amiben a keret legjobbjaiért bejelentkezőkről jöttek a hírek. Azoknak a biznisz lehetőségeknek (Ben Arfa, Cissé, Cabaye, Tioté) most még nincs komoly valóság alapja. A mostani cikkben szereplők nagy részének sem, de a realitás alapján nekik van okuk az aggodalomra.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik