(Szarka)lábjegyzet: az orosz frontról támadás várható?

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2013.05.31. 11:05
A tegnapi nap folyamán két érdekes, de remélhetőleg kevés valóságtartalommal bíró hír érkezett a "vadkeletről". Az egyik, hogy Cheick Tioté...

A tegnapi nap folyamán két érdekes, de remélhetőleg kevés valóságtartalommal bíró hír érkezett a "vadkeletről".A tegnapi nap folyamán két érdekes, de remélhetőleg kevés valóságtartalommal bíró hír érkezett a "vadkeletről".

Az egyik, hogy Cheick Tioté, azaz "Mr. T." iránt élénken érdeklődik a Lokomotiv Moszkva. Állítólag Slaven Bilic vezetőedző már január óta figyeli az elefántcsontparti középpályást, akinek egyébként 2017-ig szóló szerződése van a Newcastle-vel.

Tioté-vel kapcsolatban tavaly az több TOP klub neve is felmerült (Arsenal, Manchester United, Manchester City, Chelsea, Liverpool) de konkrét ajánlat vagy nem érkezett érte, vagy olyan gyorsan elutasította a vezetőség, hogy nem lett hír belőle. Azóta viszont eltelt egy év, és mint sokaknak, neki sem sikerült jól a szezon. Ismét összeszedett 12 sárgát és egy piros lapot, ráadásul sokkal gyengébb volt a játéka, mint azt megszoktuk tőle.

Az biztos, hogy a Twenté-től 3.5 millió fontért vásárolt játékosra 15 millió font alatt nem is érdemes licitálniuk az oroszoknak. Jó áron természetesen ő is könnyen eladóvá válhat, hiszen középen vannak bőven, akik pótolhatják. A posztján bevethető Sissoko, Cabaye (persze ha marad), Perch, Anita, és Bigirimana is.

A másik, talán még kevesebb valószínűséggel bíró hírt az Izvestia nevezetű orosz sport napilap szellőztette meg, miszerint az Anzsi Mahacskala szeretné leigazolni Papiss Demba Cissé-t.

Amikor az Európa Ligában egy ukrán, majd egy orosz ellenfélen is sikerült keresztül vergődni magunkat, volt egy olyan sejtésem, hogy a keleti gazdag klubok majd bepróbálkoznak egy-egy játékosért, és úgy látszik nem is tévedtem. Az újság szerint körülbelül 15.5 millió font lenne a vételár, és a csatár évi 2.6 millió fontot keresne, ami heti 50 ezer fontot jelentene. Ez utóbbi összeg valószínűleg kb. megegyezik a mostani fizetésével.

A vételárról annyit, hogy 2012 év elején 9 millió fontért érkezett a csatár, szerintem Ashley minimum 18-20 millióért engedné csak el, főleg amilyen gyengén áll a klub a támadók szempontjából.

A 2017. júniusáig érvényes szerződéssel rendelkező Cissé-ről egyébként nehezen hiszem el, hogy érdekelné a bolt. Sokkal jobban aggódom amiatt, hogy a Mario Götze után valószínűleg Robert Lewandowski-t is eladó Dortmund-nál is szóba került, mint a lengyel utóda. Pénz a BVB-nál is lesz, és oda szerintem szívesebben igazolna, már ha egyáltalán el akar menni Newcastle-ből.

Most már egyértelműen megkezdődött a kulcsjátékosaink behálózására indított támadás. Tioté, Cissé, Cabaye, Ben Arfa már célpont. A vállsérülése miatt műtétre kényszerült, valószínűleg csak ősz elejére felépülő Tim Krul-t most békén hagyják, de az is lehet, hogy sérülten is iránta komoly érdeklődő.

Kicsit a második világháborús Németország ugrott be a Newcastle helyzetével kapcsolatban. Le akarjuk rabolni Franciaországot, közben az oroszok már ott vannak a seggünkben...

Úgyhogy csak óvatosan!

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik