A Hét Mesterlövész a West Ham helyett - Tudósítás a Fehérvári útról

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2013.05.05. 13:05
Címkék
Mindenek előtt elnézést kell kérnünk azoktól, akik esetlegesen összefoglalót vártak tőlünk a West Ham elleni, 0:0-ra végződő mérkőzésről....

Mindenek előtt elnézést kell kérnünk azoktól, akik esetlegesen összefoglalót vártak tőlünk a West Ham elleni, 0:0-ra végződő mérkőzésről. Három fős kis csapatunk minden tagja eléggé elfoglalt volt tegnap, és így - ahogy olvastam a magyar nyelvű és angol összefoglalókat - meccsnézés címszó alatt nem kevés idegeskedéstől "kíméltük" meg magunkat. Az egyöntetű vélemény volt a média összes fórumán, hogy nem ez a 90 perc volt az évszázad mérkőzése. Az e linken látható összefoglaló alapján ismét volt Newcastle részről egy meg nem adott szabályos gól, amikor Cissé lövése a gólvonalon teljes terjedelmével áthaladt (jövőre legalább az ilyet elkerülhetjük a Sólyomszemnek hála), valamint egy-egy Gouffran és Ameobi kísérletet. A másik oldal sem volt tétlen, én ebben a két percben 4 Elliott bravúrt számoltam össze, ami biztosan helyre billenti a fiatal kapus Liverpool ellen megtépázott önbizalmát.West Ham elleni, 0:0-ra végződő mérkőzésről. Három fős kis csapatunk minden tagja eléggé elfoglalt volt tegnap, és így - ahogy olvastam a magyar nyelvű és angol összefoglalókat - meccsnézés címszó alatt nem kevés idegeskedéstől "kíméltük" meg magunkat. Az egyöntetű vélemény volt a média összes fórumán, hogy nem ez a 90 perc volt az évszázad mérkőzése. Az e linken látható összefoglaló alapján ismét volt Newcastle részről egy meg nem adott szabályos gól, amikor Cissé lövése a gólvonalon teljes terjedelmével áthaladt (jövőre legalább az ilyet elkerülhetjük a Sólyomszemnek hála), valamint egy-egy Gouffran és Ameobi kísérletet. A másik oldal sem volt tétlen, én ebben a két percben 4 Elliott bravúrt számoltam össze, ami biztosan helyre billenti a fiatal kapus Liverpool ellen megtépázott önbizalmát.

A tegnapi nap hősei: Nono, Stex, Balázs, Balu, Ábel, Ricsi és Jómagam

Nagyjából ennyi az, amit látatlanban le tudnék írni erről az egyébként kiemelt fontosságú mérkőzésről, ugyanis mint már említettem a találkozó időpontjában egyéb elfoglaltságomnak kellett eleget tennem, amikor is szeretett klubunkat képviseltem a Fehérvári úton rendezett rendszeres, Haverok Buli Foci Szurkolói Tornán. A klasszikus film címe és a fenti kép, sajnos nem arra utal, hogy milyen pontos lövéseink voltak, hanem arra, hogy ilyen szűk volt keretünk, de az teljesen biztos, hogy a fenti urakhoz hasonlóan tisztességgel helytálltunk.

Ha tehát minden jól alakult volna, akkor a western hasonlat helyett a második világháborúhoz nyúlok, és a Piszkos Tizenkettő plakátja díszelegne a címlapon. Sajnos azonban 12 fős keretről nem is álmodhattunk, mert például a csapat két meghatározó tagja, Kingpeti és az általa beszervezett kapusunk Jani Bá is bajnokit játszott, így rájuk nem számíthattunk. Másik munkatársam Ruzsinho is az utolsó utáni pillanatban esett ki, pedig most lett volna a bemutatkozása a csapatban.

Így tehát egy cserével, vérbeli kapus nélkül vágtunk neki a Real Madrid elleni első meccsnek. Nos a Blanco-k nem túl meggyőző játékkal, két szerencsés góllal nyertek 2:0-ra. A kapuban az Angliából hazalátogató csapatkapitányunk, Norbi állt, aki az Én, 2008-as debutálásomkor még csatárt játszott, aztán az elmúlt pár tornán már a védelem tengelyében villogott. Nos, most a gólvonalon kapott helyet, és bár a két gólt feltehetően egy genetikailag kódolt kapus fogta volna, azért Norbi is bemutatott jó pár bravúros védést.

A második mérkőzésre az AC Milan ellen kicsit átdolgoztuk a felállást. Norbi kijött a kapuból - ha már hazarepült, hadd futkározzon kicsit - és a védelemben kezdett kavargatni. Sajnos azonban épphogy csak elkezdte, és pár perc után újra kijött a tavalyi súlyos sérülése, így teljesen harcképtelenné vált. Folytatni kellett tehát továbbra is kapus, és immár csere nélkül.

Itt szúrnék be egy személyes vonatkozású megjegyzést. 2008 február óta - amikor az első komolyabb hazai rajongói oldal, az nufc.hu szervezésnek köszönhetően először játszottam ebben a csapatban - az én alapvető posztom a "frissítő csere", azaz félidőnként 3-5 percre állok be, amikor az alapemberek kicsit kifújják magukat. Ennek ellenére előfordulnak olyan tornák, amikor "rákényszerülök" a meccsek végigjátszására, ami az én kondimnak elég komoly kihívás. (Egy nappal a torna után most is alig bírom leütni a billentyűket...) :D

A lényeg annyi, hogy a kilátástalanság eluralkodott a csapaton, és sajnos beleszaladtunk egy 6:2-es vereségbe a piros-feketék ellen. Friss emberekkel ez minimum egy x lehetett volna, hiszen ilyen foghíjasan is legalább 3 ziccert sikerült kihagyni. Ebből kettő az enyém volt, bocs srácok.

Egyik olasz óriás szurkolói után jött a másik, azaz a Juventus elleni mérkőzés. Itt már egyértelműen gondok voltak fizikai szempontból, így csak a félpályán túl támadtunk le, és a fegyelmezett védekezésre helyeztük a hangsúlyt. Hogy ez mennyire bejött, azt leginkább az mutatja, hogy 4:1-re nyertünk.

A torinóiak szurkolói gárdája nem nagyon tudott mit kezdeni sem a betömörülő védelmünkkel, sem a támadásainkkal, így aztán megérdemelten szereztünk három pontot.

A mérkőzésen az egyébként összesen 1 ponttal a csoport utolsó helyén végző Juve egyik védőjének elgurult a gyógyszere, és miután Balázs egyértelmű, és a bíró által lefújt szabálytalansága következtében a földre került szépen utánarúgott a csatárunknak, aminek kisebb kakaskodás és 2-2 perces kiállítás lett a vége. Ez a győzelem persze a többi meccs alakulása miatt már nem számított a továbbjutás szempontjából, de azért jót tett az egónknak.

A Milan és a Real továbbjutása, és a Juventus utolsó helye már biztos volt, így Chelsea elleni negyedik meccsünk a csoport 3-4 helyéről döntött.

A stratégiánk változatlan volt, és bár vezettek a kékek, viszonylag hamar sikerült egyenlíteni. Aztán megint betaláltak, így a második félidőben már nyílt sisakkal rohamoztunk aminek az lett a vége, hogy szinte nem volt középpálya (ami kispályán egyébként sem nagyon van) és felváltva alakultak ki a helyzetek. Az eredmény azonban nem változott, 2:1-re veszítettünk.

Így alakult tehát a szurkolói csapatunk tegnapi napja, remélhetőleg a következő tornán több sikerrel járunk.

Köszönöm a figyelmet.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik