Sérülés Update: Egy kidőlt, kettő visszatért, mégis rosszabbul állunk...

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2013.04.11. 09:04
Címkék
  A tegnapi nap legrosszabb híre délután érkezett, miszerint kedvenc középhátvédem, Steven Taylor a reggeli edzésen térdsérülést szenvedett...

A tegnapi nap legrosszabb híre délután érkezett, miszerint kedvenc középhátvédem, Steven Taylor a reggeli edzésen térdsérülést szenvedett, ezért biztosan nem játszhat a Benfica ellen, és valószínűleg a hétvégén sem.A tegnapi nap legrosszabb híre délután érkezett, miszerint kedvenc középhátvédem, Steven Taylor a reggeli edzésen térdsérülést szenvedett, ezért biztosan nem játszhat a Benfica ellen, és valószínűleg a hétvégén sem.

A problémás helyzet közben tovább fokozódott azzal, hogy Coloccini visszatérését csak WBA elleni meccsre lőtték be, valamint Yohan Cabaye neve is felkerült a sérült listára négy napos gyógyulási idővel. Az újdonsült - valószínűleg a következő szezontól állandó - csapatkapitány bokasérüléséről egyelőre hallgatnak, mindenesetre Tioté hiányában elég nagy érvágás az ő kiesése. (Az Update Upedate-je: Cabaye neve eltűnt a listáról...)

A védelemben azért valamelyest enyhültek a gondok James Perch visszatérésével, így talán nem kell Mike Williamson ügyetlenkedését néznünk.

A brit szurkolók, és honlapok egy része persze Willo mellett érvel arra hivatkozva, hogy középen Perch sem életbiztosítás, ráadásul nem is egy súlycsoport Cardozo-val, akivel Willamson levegőben könnyebben veszi fel a harcot.

Ennyi alapember távollétében elég sok variáció kínálkozik a védelem összeállítására, és talán annyi könnyebbsége lehet Alan Pardew-nak, hogy a rendelkezésére álló játékosok nagy része "full back", azaz bármilyen poszton bevethető. Anita, Perch és Jonas a középpályán bárhol, a védelemben pedig mindkét szélen játszhat, Yanga-M'Biwa pedig a hátsó alakzatban bármit "elvállal". Egyrészt persze nem jó egy nappal a meccs előtt kitalálni hogyan variálják át a kezdőt, másrészt viszont az univerzális játékosokkal a meccs közben is lehet váltani, ha úgy hozza a kényszer.

Steven Taylor akinek (27 éves kora ellenére jelentős) kórtörténetét a fenti kép szemlélteti tehát kidőlt, James Perch pedig visszatért. Van viszont még egy játékos, aki újra magára húzhatja a fekete-fehér szerkót. Valaki, aki eldöntheti a párharcot, már ha tényleg egészséges, nem úgy, mint az Anzsi Mahacskala elleni mérkőzésen, ahol két hónap után kb. 70 perc játékot követően újrabb egy hónapra kidőlt. Igen, ő Hatem Ben Arfa, aki most már szinte biztos, hogy szerepet kap ma este, és remélhetőleg a pozitív hős főszerepét.

Na ezek után tippelje meg valaki pontosan kezdőt, a felállást és a taktikát. Az biztos, hogy már nem elég a 100 %-ot nyújtani, minimum 110 % kell a sikerhez.

Természetesen örülök HBA visszatérésének, de hogy utaljak a bejegyzés címére, valahogy jobban örültem volna ha ő mondjuk csak a hétvégén játszik újra, viszont egy M'Biwa - Steven Taylor - Coloccini - Santon négyes áll fel Krul kapuja elé...

Nyáron pedig felül kell vizsgálni az orvosi stáb ténykedését, mert ennyi elhúzódó, visszatérő sérüléssel nehéz (vagy inkább lehetetlen) lesz jó eredményeket elérni.

HAJRÁ NEWCASTLE!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik