Newcastle 1 : 1 Benfica - Vége a Kalandnak

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2013.04.12. 08:04
Címkék
Ha most nagyon nyálasra venném a figurát, akkor azt mondanám Pierrot után szabadon, hogy "Tegnap véget ért egy álom, lassan megszokom de mégis...

Ha most nagyon nyálasra venném a figurát, akkor azt mondanám Pierrot után szabadon, hogy "Tegnap véget ért egy álom, lassan megszokom de mégis fáj." Ennyire azért nem komoly a helyzet, mert összességében elégedett vagyok az Európa Ligában nyújtott teljesítménnyel. Figyelembe véve, hogy mennyire nem sikerült megerősíteni nyáron a keretet, mennyi sérülés és eltiltás nehezítette a menetelést, és mennyire zavaró volt hogy közben a bajnokságban is küzdeni kellett (kell) a bennmaradásért, a legjobb nyolc között végezni nem rossz teljesítmény.Pierrot után szabadon, hogy "Tegnap véget ért egy álom, lassan megszokom de mégis fáj." Ennyire azért nem komoly a helyzet, mert összességében elégedett vagyok az Európa Ligában nyújtott teljesítménnyel. Figyelembe véve, hogy mennyire nem sikerült megerősíteni nyáron a keretet, mennyi sérülés és eltiltás nehezítette a menetelést, és mennyire zavaró volt hogy közben a bajnokságban is küzdeni kellett (kell) a bennmaradásért, a legjobb nyolc között végezni nem rossz teljesítmény.

Azt, hogy kompletten hogyan láttam az Európa Ligát, egy jövő heti bejegyzésben terveztem megírni. Egyrészt kell egy kicsit komolyabban videózni, anyagot gyűjteni, hogy minden emléket felelevenítsek, másrészt úgy gondolom, sokkal könnyebb lesz pár nap távlatából higgadtabban értékelni az egész szereplést. Harmadrészt pedig egy profi csapatnak profi szurkolók járnak, így tehát tudjuk le a kötelező megemlékezést, de aztán ideje a Sunderland elleni vasárnapi rangadóra fókuszálni.

A tegnapi meccsről röviden, tömören, pozitívan.

Természetesen tegnap este a Benfica egyenlítő gólja után nagyon csalódott voltam. Leginkább azért, mert a második félidőben elhittem, hogy sikerülhet a bravúr, elhittem, hogy Alan Pardew nem össze-vissza beszélt a sajtótájékoztatón. Mert mit is mondott a manager? Szabad fordításban valami ilyesmit. "Nem fogunk nekiugrani a Benfica-nak. Ha a 60-70. percben még 0:0 az eredmény, akkor nagyon jó esélyünk lesz a továbbjutásra, mert a hajrában jók vagyunk."

Cissé - szabályos - gólja

A Krul - Simpson, Williamson, Yanga-M'Biwa, Haidara - Bigirimana, Anita, Cabaye, Jonas - Sissoko - Cissé kezdő 11 nem a legtámadóbb felállás volt, és nem a legbiztosabb védelem.

Simpson tavasszal csak az utóbbi pár meccsen jutott szóhoz, Williamson és Bigirimana pedig tizenakárhány meccse nem játszottak. Erre jött még a sérülésből azonnal a kezdőbe kerülő Haidara. Simpson hozta a szokásos semmit, megint nem tudott egy használható beadást prezentálni, és Bigirimana is nagyon bizonytalanul játszott. A 19 éves középpályással természetesen senki nem akarja elvitetni a balhét, Pardew le is cserélte a szünetben. Kellemes meglepetés volt a keveset vállaló, de azt hiba nélkül, magabiztosan hozó Williamson, és az éppen hogy csak felgyógyult Haidara is.

Az első félidő egyébként számomra valami katasztrófa volt. Cissé lesgólját leszámítva alig volt valami momentumuk a fiúknak, míg a Benfica remekül zárta le a területeket, tulajdonképpen azt csináltak a pályán, amit akartak. Egyből a meccs elején egy közeli sarkazást kellett védenie Krul-nak, majd ugyanebben a játékrészben Haidara mentett a gólvonalról. Közel álltam a stream kilövéséhez, de aztán belegondoltam mennyi idő telt már el azóta a 2007-es Newcastle - AZ Alkmaar (0:2, 4:2, kiesés idegenben rúgott gólokkal) UEFA kupa párharc óta. Úgy voltam vele, hogy legjobb esetben is másfél év, mire a csapat kivívhatja valamelyik európai kupaindulás jogát, szóval maradtam.

Jól tettem. A második félidőben magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a csapat. Bigirmana helyett a szünetben jött Ameobi, aki jól tartotta meg, vagy fejelte tovább a labdát, majd a 63. percben Ben Arfa (Anita) a 67. percben pedig Marveaux (Haidara) is beállt, és ezzel teljesen átvettük az irányítást.

Ben Arfa visszatért. A regenerálódás alatt izmot raktak rá, vagy ez súlyfelesleg?

Az utóbbi meccseken remekül teljesítő Marveaux már önmagában fellendítette volna a támadójátékot, de az igazi változást (ismét) Ben Arfa játéka hozta. A sérülése alatt "kicombosodott" Hatem megkezdte a szokásos kevergetését, ami szép fokozatosan annyira zavarba hozta a Benfica védelmét, hogy egy komoly hibát követően sikerült megszerezni a vezetést. A 71. percben ugyan leszerelték Ben Arfa-t, de ő visszatámadt, így az alapvonal felé guruló labdával addig ügyetlenkedett két védő, hogy Ameobi le tudott csapni, még mielőtt a bogyó elhagyta volna a játékteret. Shola középre tette, Cissé pedig közelről a kapuba fejelt. Igaz, hogy az alapvonalról jött a beadás, de a szenegáli reflexből az asszisztensre nézett, (a második félidőben is szerzett egy les miatt érvénytelenített gólt) mielőtt rohant volna a kapuba a labdáért. 1-0.

A BBC statisztikái szerint 52.157 fizető néző, azaz kicsit több mint 200 fő híján telt ház volt a St. James' Park-ban, így aztán innentől kezdve garantált volt, hogy 20 perc hangrobbanás következik. Sajnos azonban az eredmény elmaradt. Ameobi jó helyzetben a lövés előtti pillanatban elcsúszott, Cabaye távoli bombái pontatlanok voltak, a legnagyobb helyzetbe kerülő (2-3 csel után magának kialakító) Ben Arfa pedig fölé tüzelt a 89. percben. A slusszpoént pedig ezúttal a Benfica sütötte el. A teljesen kinyíló védelem egy kontrát követően gólt kapott a hosszabbításban, Salvio értékesítette a balról középre tett labdát. 1-1.

A Newcastle kiesett, a krónikások viszont mindkét oldalon örülhettek. A Newcastle hazai nemzetközi kupa veretlenségi sorozata nem szakad meg, a Benfica-nak meg úgy "unblock" a veretlenségi sorozat folytatódhat tovább.

Hogy meddig, az jó kérdés. Az első félidő alapján azt mondtam, hogy ezek a srácok megnyerik a kupát, de a második 45 perc alapján már nem vagyok ilyen biztos benne. Ma kiderül kit kapnak a legjobb négy között. Ha nem a Chelsea lesz az, akkor ott vannak a döntőben...

A Newcastle számára azonban véget ért kaland. Marad a bajnokság, ahol viszont nagyon meg kell nyomni a végét.

Szép volt fiúk, hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik