Nem így kellett volna végződnie...

2532497 25324972532497 2532497
Vágólapra másolva!
2013.03.02. 19:03
Címkék
Még, amíg friss az "élmény", megpróbálom értékelni ezt a mérkőzést. A helyzetek alapján simán nyernünk kellett volna, a játék képe alapján...

Még, amíg friss az "élmény", megpróbálom értékelni ezt a mérkőzést. A helyzetek alapján simán nyernünk kellett volna, a játék képe alapján is. Örök törvény, hogy rúgott gól nélkül semmilyen csapat nem nyerhet meccset. Ennek bizonyítását láttuk ma délután is. Az is törvényszerű - ráadásul a mi csapatunknál hatványozottabban igaz - hogy a mérkőzés végén a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat. Stílszerűen egy ilyen góllal vert meg minket a "sors". A foci igazsága ma délután ismét bizonyítást nyert, a végeredmény 1-0, nem nekünk.

A kezdőcsapatban kapott helyett, Coloccini sérülése miatt Yanga-Mbiwa, a többi poszton az előre várható összeállítás valósult meg. Cabaye kapta a csapatkapitányi karszalagot, Jonas helyett, akinek ettől el is ment a kedve a focitól. A mérkőzés első félidejében szépen lassan csordogált a mérkőzés, volt helyzet mindkét oldalon. A hattyúk kezdték nagyobb elánnal a meccset, jó 20 percre volt szükségünk, hogy magunkhoz térjünk. Ezalatt S. Taylornak kellett a gólvonalról kifejelnie egy labdát, és Elliott is bemutatott néhány bravúrt. Ez sikerült is, folyamatosan mezőnyfölénybe kerültünk, ami sajnos meddőnek bizonyult. A félidő egy kis kakaskodással zárult Cissé nézte ki magának Williams-et, de komolyabb balhé nem lett.


A szünet után, minden ott folytatódott, ahol abbamaradt. Továbbra is mi játszottunk mezőnyfölényben, ami egyre több, és egyre nagyobb helyzetekben mutatkozott meg. Először Cissé, két alkalommal, majd Gouffran hibázott óriási ziccerben. A Swansea csupán csak néhány veszélyes kontrát tudott vezetni, de Eliott mindig a helyén volt. A 60-70. perc környékén jártunk, amikor a chat-en egyre többen követeltük, hogy végre cseréljen a managerünk. De úgy látszik, ő teljesen elégedett volt az 1 ponttal, ami nagyon hibás lépés volt a részéről. A "padlón lévő" és egyre fáradó hattyúk ellen nagyon jól jött volna Marveaux, a lassú Jonas helyett, De ott volt még Anita, Obertan, és igen Shola is a padon. Bármelyikük jól jött volna, legalább az utolsó 20 percre. Nem így gondolta Pardew, amire aztán csúnyán ráfizettünk a végén.

Eljött a 87. perc és a rémálom valósággá vált. A Swansea szélső úgy forgatta meg az egész meccsen igen halovány teljesítményt nyújtó Debuchy-t, hogy szerintem még most is forog. Beadása után 6 piros mezes között, valahogy a csereként beálló Moore elé került a labda, aki egy csellel elküldte gyufáért Taylort, majd eltörte volna a labdát. Ekkor érkezett becsúszva Cabaye és a tehetetlen Elliott válla felett az ő lábáról került a hálónkba a labda. Az tuti, hogy ha mi nem érünk bele, akkor kihagyja a csatár. Idegesítő, sőt felháborító gól volt. Sosem szeretném újranézni.
Ezután is tett róla Pardew, hogy ismét bebizonyítsa a hozzá nem értését. A 90. percben időhúzó cserének hozta be Sholát és Marveaux-ot. Tunyacsáp meg csak csücsült a padon. Eszébe sem jutott, hogy a nagyobb embereinket (Mbiwa, Taylor, Sisokko) előre küldje és ívelgessen. Inkább cserélt, amivel elment a 3 perces hosszabbításból 1 perc. Bravó mester, ismét hoztad a formád.

Ezek után nézzük is az egyéni értékelést:

Elliott (7) - Nagy bravúrokat mutatott be némely helyzetben, a hazaadásokat még gyakorolnia kell. De most is jól helyettesítette Krult, a gól nagy pech volt részéről, nem tehetett róla.

Debuchy (5) - Akkor forgatták meg, amikor akarták. A gól előtt mint a ringlispil úgy pörgött. A beadásai nem voltak jók. Volt egy kapáslövése ami nem sikerült. Lassan Simpsont fogjuk visszakövetelni, ha így halad.

Taylor (6) - Nem játszott rosszul, jól irányította a védelmet. De a gólban ő is benne volt, ezért nem érdemel ennél jobb osztályzatot.

Yanga-Mbiwa (6) - Ismét játszott, hogy jó igazolás volt. Hosszútávú megoldás lehet a belső védő poszton. Csak így tovább

Santon (6) - Szokás szerint a bal oldal erősebb volt, sokat lépett fel. Kivételesen jól zárt vissza is, így az ő oldaláról még csak helyzete sem volt az ellenfélnek. A gól előtt az ő lábáról kezdett el flipperezni a labda, ami után Moore elé került. A végét tudjuk...

Tioté (6) - Sikerült a 15. percig kihúznia sárga lap nélkül. Sokat dolgozott, küzdött, hajtott. Nem rajta múlt...

Cabaye (6) - Sokat volt játékban, próbálta kapitányként irányítani a csapatot. Adott két gólpasszt, ami nem lett gólpassz sajnos.

Gouffran (6) - Sokat változtatta a helyét, nem jött be neki igazán semmi. Még szoknia kell az angol bajnokságot. A lábában volt a győzelem.

Sissoko (6) - Most is veszélyes volt, de nem igazán volt társa. Volt egy óriási bombája, amit hatalmas bravúrral hárított a Swansea kapusa.

Gutierrez (5) - Lassú, mint a csiga. A padon látnám szívesen.

Cissé (5) - A csapat egyik leggyengébb pontja volt sajnos. Kétszer is eldönthette volna a meccset, de nem tette. Csak formába lendül végre...

Pardew (3) - Most vissza kell fognom magam, meg is teszem. Sajnos most már tendencia, hogy nem mer belenyúlni a meccsbe. Eddig sírt, hogy nincs használható játékos a padon, most (is) volt, de nem érdekli. Végig fölényben játszottunk, egy kis plusz kellett volna, amit a pályán lévő játékosok nem tudtak kihozni magukból. Ekkor kéne a padhoz nyúlni. Megint úgy tűnt, hogy meg akarja tartani a döntetlent. Eszébe sem jutott, hogy nyerhetünk. A végén megkaptuk azt a szörnyű gólt, erre elkezd cserélni. Értelme annyi volt, hogy a hazaiak a hosszabbítás 3 percéből megkaptak ajándékba egy percet. Érthetetlen...

Hét közben jön az Anzsi elleni idegenbeli túra, majd hétvégén a Stoke elleni meccs. Van egy olyan érzésem, hogy Oroszországban nem fogunk megszakadni. Ne így legyen, tovább kellene jutni. Ha viszont tartalékolunk, akkor ki kell tömni a Stoke-ot hazai pályán. Ha az sem jön be, akkor nagy bajban lehetünk. Bukjuk az EL-t és a bajnokságban is mélyre kerülhetünk.Én kiegyeznék jövő héten az El-ben egy apró vereséggel (mondjuk 2-1) és hétvégén egy sima győzelemmel. Remélem a próféta fog belőlem szólni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik