Év végi bizonyítvány magyarázat...

2474819 24748192474819 2474819
Vágólapra másolva!
2013.01.11. 06:01
Címkék
A Newcastle Utd-nek közel sem volt jó fél szezonja. Sokat kérdezték Alan Pardew-t, hogy mi lehet az oka annak, hogy nem teljesít jól a csapata....

A Newcastle Utd-nek közel sem volt jó fél szezonja. Sokat kérdezték Alan Pardew-t, hogy mi lehet az oka annak, hogy nem teljesít jól a csapata. A tavaly az év menedzsere díjat is elnyerő szakember nem kifogásokat keresett és nem védte a saját fenekét, hanem kész tényeket kezdett felsorolni. Az már biztos, hogy ő is érzi, hogy el lett rontva a szezon, de most már megpróbálja majd kihozni a legjobbat a csapatból.

Nézzük meg azokat az okokat, amiket Pardew vélt felfedezni a rossz teljesítmény mögött.

A csapat a lejátszott 21 bajnoki mérkőzéséből csupán 5 mérkőzésen sikerült győzedelmeskedni. Ez a tavalyi szezonban már szeptember közepére meg volt. Tehát van lemaradása a csapatnak, illetve van mit bepótolni a következő kevesebb, mint fél szezonban.

Elsődleges oknak a menedzserünk azt hozta, hogy bízott a fiatalok teljesítményében, de sajnos azok nem teljesítettek közel sem úgy, ahogyan az elvárható lett volna egy Newcastle utánpótlás játékosnak. Sok nevet felsorolhatnánk ebben a listában, de a legnagyobb reménységek, akik már régóta az első csapatnál edzenek és folyamatosan szóltak róluk a pletykák, hogy a jövő nagy játékosai lehetnek: Sammy Ameobi, Shane Ferguson, James Tavernier, Romain Amalfitano és Mehdi Abeid. Ha elolvassuk a felsorolt neveket, akkor rájöhetünk, hogy ha ezek a játékosok csak a padon kaptak helyet, már akkor is összeszorult a szívünk.

A mester azt mondta, hogy a fiataloknak van fél évük, hogy bizonyítsanak, különben távozhatnak a csapattól, hiszen impotens emberekkel nem tud egy csapat jól működni. Azt emelte ki a szakvezető, hogy megfelelő munkavégzéssel elérhető ezen játékosoknál a fejlődés, tehát nem szabad belekényelmesedni abba, hogy a padon ülnek és várják, hogy pályára léphessenek, amivel megalapozzák a jövőjüket, hiszen aki már játszott a Newcastle első csapatában az simán meg tud élni a másodosztályban. Természetesen a Szarkáknak nem másodosztályos játékosokra van szüksége.

Ashley féle játékosigazolási politika az, hogy 21 év alatti játékost nem igazolunk az első csapatba, valamint 26 év feletti játékost sem szeretnének szerződtetni. Ezért nincsenek azon játékosok a vásárlási listánkon, akiknek mostanában jár le a szerződésük, mert azok általában a harmincas éveik elején, vagy a húszas évek végén járnak, akik már nem potenciális játékosok jelen vezetésünknek.

Pardew azt is elmondta, hogy a nyáron nagyon sok fontos lépést kell megtenniük, mivel a csapat közel sem úgy teljesít, ahogyan arra képes volna, és ez ahhoz fog vezetni, hogy nagyon keményen fel fognak lépni azon játékosokkal szemben, akik nem ütik meg a mércét.

Pardew a Norwich meccs előtt minden játékossal el fog beszélgetni négyszemközt, valamint végig fognak nézni néhány DVD-t amiben megbeszéli a játékosokkal, hogy mi a saját illetve a csapat hibája, és ezeket hogyan tudják orvosolni.

A csapat többre is képes, mint amit mutatnak a pályán, de ahhoz, hogy ezt kihozzák magukból több tűzre és szenvedélyre volna szükség. Abba a hibába viszont nem akar esni a szakvezetés, hogy túl nagy terhet tegyenek a játékosok vállára, mert az az ellenkezőjét eredményezheti, ami jelen esetben még rosszabb teljesítményhez vezethet.

Sajnos az látszik, hogy vagy motivációs problémákkal küzdenek a játékosok, vagy nincs meg bennük a tűz, esetleg nincsen rajtuk megfelelően számon kérve ez a nagyszerű teljesítmény. Mindezeket én akkor is a szakvezetés hibájának tudom be, akárki akár mit is mond.

Természetesen nincsen a fenti felsorolás között az, hogy az év menedzsere díjat elnyerő edzőnk iszonyatosan rosszul rakta össze a csapatot mérkőzésről mérkőzésre, valamint úgy cserélt, mint aki nem ismeri a játékosainak képességét, posztját.

Sajnos több tényezőben kellene változtatni ahhoz, hogy megfelelően tudjon a csapat teljesíteni. Abban viszont egyetértek, hogy ezekre a fiatalokra nem lehet építeni, de a többi dologban a vezetőség a hibás. Tehát a legjobb az lenne saját véleményem szerint, ha nem csak ők magyaráznának a játékosoknak, hanem ez fordítva is megtörténhetne következmények nélkül.

Szerintetek mi volt az oka a rossz teljesítménynek? A sérüléseket nem ér ide sorolni, mert szinte tökéletes csapattal sem tudtunk jó játékot játszani.

Ruzsinho Da Costa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik