Kanárik látják vendégül a Szarkákat

2474819 24748192474819 2474819
Vágólapra másolva!
2013.01.12. 08:01
Címkék
Az állatvilágban a szarkát nem szívesen látja vendégül senki, hiszen nagy tolvaj hírében áll. Sajnos ez csapatunkra többszörösen sem igaz....

Az állatvilágban a szarkát nem szívesen látja vendégül senki, hiszen nagy tolvaj hírében áll. Sajnos ez csapatunkra többszörösen sem igaz. Ebben a szezonban a csapatunkat nagyon nagy kedvel fogadják az ellenfelek, hiszen eléggé gyengécskén szerepelnek, valamint túl sok pontot sem sikerült elcsennünk a vendéglátóink otthonából. Nézzük mik lehetnek azok az okok, ami miatt reménykedhet a Newcastle szurkoló így a mérkőzés előtt. Első sorban ki kell jelentenünk, hogy sajnos ez egy igen komoly kiesési rangadó is lehet, hiszen ha a Newcastle kikap és a többi mérkőzésen úgy alakulnak a dolgok, akkor akár kieső helyen is találhatja magát a csapat. A Norwich City pedig egy esetleges vereséggel négy pontra kerülhet a kiesést jelentő helyektől. Mind a két klub sokat veszíthet, és a csapatok játéka, valamint a tabella helyezése tényleg kiesési rangadóvá minősítette az összecsapást.Az állatvilágban a szarkát nem szívesen látja vendégül senki, hiszen nagy tolvaj hírében áll. Sajnos ez csapatunkra többszörösen sem igaz. Ebben a szezonban a csapatunkat nagyon nagy kedvel fogadják az ellenfelek, hiszen eléggé gyengécskén szerepelnek, valamint túl sok pontot sem sikerült elcsennünk a vendéglátóink otthonából. Nézzük mik lehetnek azok az okok, ami miatt reménykedhet a Newcastle szurkoló így a mérkőzés előtt. Első sorban ki kell jelentenünk, hogy sajnos ez egy igen komoly kiesési rangadó is lehet, hiszen ha a Newcastle kikap és a többi mérkőzésen úgy alakulnak a dolgok, akkor akár kieső helyen is találhatja magát a csapat. A Norwich City pedig egy esetleges vereséggel négy pontra kerülhet a kiesést jelentő helyektől. Mind a két klub sokat veszíthet, és a csapatok játéka, valamint a tabella helyezése tényleg kiesési rangadóvá minősítette az összecsapást.

Végre lezajlott a Demba Bával kapcsolatos összes átigazolási pletyka. Már nem Báról szólnak az újsághírek, tehát egy nagyon nagy lelki béklyó került le a csapatról. Ez az egyik legnagyobb előnyünk a mérkőzés előtt, hiszen egyenlőre egy jobb hátvéden kívül nem igazoltunk senkit, tehát a keretben tényleges erősítés nem történt.

A másik dolog ami a mi malmunkra hajthatja a vizet, hogy nagyon sok játékos felépült a sérüléséből. Természetesen nem minden felépült játékost akarja Pardew mester azonnal a mély vízbe dobni, hiszen ilyenkor fokozottabb a visszasérülés esélye. Ennek ellenére olyan játékosok foglalhatnak helyet a kispadon, akikre lehet számítani, hogy tudnak valami újat hozni, ha impotens játékot produkálunk. Nézzük csak a felépülők listáját: James Perch, Papiss Demba Cissé, Fabricio Coloccini, Jonas Gutierrez és Yohan Cabaye. Ezen játékosok közül négy is a Pardew féle alap csapat meghatározó tagjai, így igen komoly erősítésre számíthatunk az utolsó bajnoki mérkőzéshez képest. A kupameccset nem számítanám ide, mert ott tele volt a csapat fiatalokkal, akik a szezonban megszokott rossz játékot hoztak, így sima vereséget könyvelhettünk el.

Sajnos a felépülők mellett vannak olyan játékosok, akik nem lehetnek ott a keretben, pedig nem is sérültek: Shola Ameobi - egy meccs eltiltást szedett össze, minek én személy szerint nagyon örülök, mert így legalább nem tudja játszatni a mester. Sajnos Shola igen rossz szerepléseket tudhat magáénak. Az elmúlt mérkőzéseket sok lehetőséget kapott és egyetlen egy jó lövésen kívül nem tud felmutatni többet. Természetesen így is aranyba kell foglalni a nevét, mert az utolsó hónapok egyetlen győzelmét így is neki köszönhetjük. A másik nagy hiányzója lehet a csapatnak Cheick Tioté, aki az afrikai Nemzetek Kupáján lép pályára válogatottjával. Tioté játéka is messze elmarad a tőle megszokottól, de az elefántcsontparti jelenléte is igen komoly megnyugvást jelent a védőink számára, hiszen agresszivitása ellenére neki van a legtöbb szerelése a csapatban így igen hasznos része a középpályánknak. Bízunk abban hogy Anita, vagy Bigirimana megfelelő helyettese lesz.

Írhatnék itt prognosztizálható kezdő csapatról, de az biztos, hogy a sok felépülésből visszatérő játékos miatt úgysem találnám el, hiszen nem tudom, hogy ki milyen állapotban van. Annyit biztosnak érzek, hogy Cabaye ha nevezve is lesz, akkor csak a padon kap helyet, hiszen ő hosszabb kihagyás után térhet vissza. A többiek sérülése nem volt annyira komoly, hogy padoztatni kelljen őket, ennek ellenére Jonas Gutierrez játéka is kérdéses, hiszen Obertan nem maradt el messze a Jonas által mutatott játéktól, sőt voltak igen komoly bizakodásra okot adó megmozdulásai. Az is lehet, hogy Obertan a Pardew féle mindig cserélj hármat felfogás áldozata lesz a meccs végén, és így pályára léphet Jonas is.

Abban bízok, hogy Cissé lesz a csatárunk, hiszen ebben a szerepkörben nem nagyon kapott lehetőséget az elmúlt mérkőzéseken, így végre lendületbe jöhet, főleg úgy, hogy az Everton ellen be is talált, tehát több oka is lehet a pozitív hangulathoz. A védelem is nagyjából fix, hiszen Steven Taylor nem épült fel, Santonnak nincs igazi helyettese a csapatban, így az előző meccseken megszokott védősor annyiban változik, hogy Simpson helyett Debuchy fog kezdeni.

Középpálya lesz az a hely, ahol több kérdés is felmerülhet. Gondolok itt Jonasra, valamint a védekező középpályás posztra is, valamint jobb oldalon még mindig hiányos a középpályánk, így az is lehet hogy Obertan fog kezdeni jobbon, és Marveaux-nek így át kell mennie bal oldalra, de akkor megint nincs szervező középpályás középen, ami nélkül csak ívelgetős játékra vagyunk képesek, főleg úgy, hogy Tioté sincs, akinek a megindulásai nagyon fognak hiányozni.

Sajnos egy masszív és kreatív középpálya hiányában az egy csatáros rendszer igen sok problémával nézhet szembe, de gondolom Pardew ezt fogja erőltetni, többek között azért is, mert nincs több csatárunk. Természetesen Pardew mester ebben a szezonban még nem lépett úgy pályára, hogy ne lett volna a kezdőben egy ifista korú játékos, így az is lehet, hogy Sammy Ameobi vagy Bigirimana, esetleg Ferguson játékára is lehet számítani valamelyik poszton.

A csatárok hiánya arra fogja késztetni a menedzserünket, hogy Adam Campbellt a padra ültesse. Sajnos valamilyen senki által nem értett ok miatt Nile Ranger is ott ül majd a padon (nagyon bízok benne, hogy nem a kezdőben lesz és Cissé lesz jobb szélen, mert akkor tényleg a falnak megyek), és valószínűleg őt fogja Pardew erőltetni, ha csatár cserére kerül sor, pedig Campbell igazán gyors, jó és meglepő megoldásra képes a kapu előtt, nagyon gólérzékeny. Nem hiába tartják őt a jövő nagy Shearer-jének.

Nagyon nehéz mérkőzésnek nézünk elébe, de bízhatunk abban, hogy a csapattal egyesével leülő menedzser olyan érzelmi és lelki többletet adott a játékosoknak, hogy azok meg fognak halni a pályán és a lelkület is kiteszik majd. Mindezek ellenére én abban bízok, hogy Marveaux hozza a jó játékot, és kihagyhatatlan helyzetbe fogja hozni a társait, akár több alkalommal is. Főleg ezért kell ebben bízni, mert a védelmünk lyukasabb, mint egy vékony szelet pannónia sajt, tehát abban biztosak lehetünk, hogy egy lőtt góllal nem fogjuk a meccset megnyerni.

Jó szurkolást mindenkinek. Érdemes elolvasni a Norwich City népsportos blogját is a mérkőzésről (ahol egyenlőre nincs beharangozó, remélem lesz, de jó kis cikket olvashattok két ex-Newcastle-esről, akik most a Kanárikat szolgálja).

Külön pikantériája a mérkőzésnek, hogy a Kanárik menedzsere az a Chris Hughton, aki több évig volt a mi menedzserünk és akinek a kezei alatt Kádár Tamás jóval több bizalmat élvezett, mint Pardewnál. Róla is többet olvashattok a Norwich blogjában.

Érdemes a tippeket is leadni, amint kingpeti kollégám igen lelkesen csinál, ezúton köszönöm meg neki ezt a fajta elhivatottságot!

Természetesen a mérkőzés alatt aktívabb lesz a Chat falunk, amit ajánlok mindenki számára!

Jó szurkolást és sok szerencsét kívánok mindenkinek, valamint a csapatunknak, hiszen itt az idő elkezdeni a gödörből való kikecmergést, mert ha közeljövőben megrendezésre kerülő meccseken nem fogjuk ezt elkezdeni, akkor sajnos tényleg nem lesz más lehetőségünk, mint az utolsó fordulóig aggódni, izgulni, nehogy kiessünk.

Howay The Lads!

Ruzsinho Da Costa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik