Utolsó esély az életbenmaradásra

2474819 24748192474819 2474819
Vágólapra másolva!
2012.12.09. 10:12
Címkék
Hétfőn a Fulham otthonába látogatunk, ahol tényleg az utolsó esélyünk nyílik arra, hogy némi reménnyel várjuk a következő naptári évet....

Hétfőn a Fulham otthonába látogatunk, ahol tényleg az utolsó esélyünk nyílik arra, hogy némi reménnyel várjuk a következő naptári évet. Ha meg tudjuk megverni a londoniakat, akkor tudjuk tartani a lépést a tabella középmezőnyével, és utána egy-két bravúr után, akár a középmezőny elejére is felverekedhetjük magunkat. Mivel még mindig 4 pontra vagyunk a kiesők előtt, így ha valamilyen oknál fogva nem sikerülne elhozni a három pontot, akkor a tabella aljához ragadunk végleg. De miért is írom azt, hogy végleg? A Fulham elleni mérkőzés után hazai pályán fogadjuk a tavalyi bajnokot a Manchester Cityt, majd egy újabb győzelmi kényszerrel bíró hazai mérkőzést játszunk az életéért küzdő QPR ellen, azután pedig idegenben karácsonyozunk a Manchester Utd. és az Arsenal ellen. Amikor jól kikarácsonyoztuk magunkat, utána jöhet a szilveszteri buli, amit az Evertonnal ünnepelhetünk, amikor a házigazdák szerepében mi fogunk tetszelegni.Hétfőn a Fulham otthonába látogatunk, ahol tényleg az utolsó esélyünk nyílik arra, hogy némi reménnyel várjuk a következő naptári évet. Ha meg tudjuk megverni a londoniakat, akkor tudjuk tartani a lépést a tabella középmezőnyével, és utána egy-két bravúr után, akár a középmezőny elejére is felverekedhetjük magunkat. Mivel még mindig 4 pontra vagyunk a kiesők előtt, így ha valamilyen oknál fogva nem sikerülne elhozni a három pontot, akkor a tabella aljához ragadunk végleg. De miért is írom azt, hogy végleg? A Fulham elleni mérkőzés után hazai pályán fogadjuk a tavalyi bajnokot a Manchester Cityt, majd egy újabb győzelmi kényszerrel bíró hazai mérkőzést játszunk az életéért küzdő QPR ellen, azután pedig idegenben karácsonyozunk a Manchester Utd. és az Arsenal ellen. Amikor jól kikarácsonyoztuk magunkat, utána jöhet a szilveszteri buli, amit az Evertonnal ünnepelhetünk, amikor a házigazdák szerepében mi fogunk tetszelegni.

Hát egyik csapat sem örülne ilyen díszes ellenfeleknek, főleg nem ha éppen hullámvölgyben van, mint mondjuk mi is.

Hát ezért kell sajnos azt írnunk, hogy az utolsó esélyünk a Fulham elleni meccs. Ha nem szerzünk három pontot, akkor a tabella középmezőnye is beláthatatlan távolságba fog kerülni január elejére. Igaz, hogy a január sokkal könnyebb ellenfeleket hoz, hiszen az Everton után a Norwcih City, a Reading és az Aston Villa fog ránk várni, de februárban újra erős ellenfelekkel kell farkasszemet nézni a Chelsea és a Tottenham személyében.

Ha nem jön ki a lépés a csapatnak, akkor az is előfordulhat, hogy kieső helyre is visszacsúszhatunk, ami beláthatatlan következményekkel járna, ami a csapat morálját illeti. Akkor már a csapat nem élvezhetné a szurkolók támogatását sem, mindenki magában, majd másban fogja keresni a hibákat, és utána a csapat is szét fog húzni.

Nem kicsi a teher a játékosokon és az edzői stábon, de bízzunk abban, hogy bölcs és jó döntéseket hozva fognak pályára lépni, hiszen egy-egy apró hiba és tényleg nem lesz visszaút.

Nagy szerencsénk van, hogy Martin Jol legénysége sincs élete formájában, hiszen az elmúlt hat meccsből, még nálunk is rosszabbul teljesítettek. Összesen három ponttal tudták duzzasztani az összpontszámukat, míg nekünk ugyan ennyi meccs alatt négy pontot sikerült összeszorgoskodni. Arra viszont érdemes odafigyelni, hogy 3 pontot milyen csapatok ellen tudtak szerezni: Everton, Chelsea és Arsenal. A nagyobb csapatok ellen jól muzsikálnak, tehát tényleg érdemes lesz odafigyelni. Ez az a mérkőzés lesz, ahol a döntetlen is vereséggel ér fel, hiszen több lépés hátrányba kerülhetünk a középmezőnytől.

Utolsó győzelmüket a londoniak október 20-án szerezték az Aston Villa ellen, hazai pályán, tehát nagyon ki vannak már éhezve a sikerre, valamint minden sorozatnak meg kell szakadnia egyszer.

Az utolsó Craven Cottage béli szereplésünk majd egy éve volt 2012 január 12-én, amikor 5-2-es vereséget szenvedtünk el. Szerencsére azóta egyik góllövőjük sem tagja a mostani Fulhamnek. Van miért bosszút állnunk.

Ami a kezdő csapatot illeti: sok játékosunk egészségi állapota kérdéses, hiszen hat játékosunknak (Gutierrez, Tioté, Ba, Santon, Ben Arfa, Obertan) volt/van sérülése, amiből éppen hétfőre fognak felépülni. Kíváncsian várom, hogy kik lesznek azok, akik nem merik, vagy nem tudják vállalni a játékot ezen a fontos találkozón. Ha azt vesszük alapul, hogy ezen játékosok közül mindegyik képes lesz vállalni a harcot, akkor a képen látható kezdő 11 lesz a legvalószínűbb.

A Fulham sérült listája közel sincs ilyen terjedelmes, mint a Szarkák listája, hiszen náluk most négy játékos szerepel, amiből kettő fel is fog épülni hétfőre. Nálunk ha mind a hat játékos felépül a meccsre, akkor is marad még öt olyan labdarúgó, akik biztosan nem állnak Alan Pardew rendelkezésére.

A csapatot tehát nem csak negatív morális behatások érik, de még az is a Newcastle Utd. ellen dolgozik, hogy menedzserünk nem tudja használni a keretét úgy, ahogyan szeretné.

A kezdőcsapatra visszatérve, nagyon sok kérdéses egészségügyi állapotban lévő játékosunk van, így sok helyen lehet változás a fenti képhez képest, hiszen Marveaux játéka mostanában sok bizakodásra ad okot, ezért nagyon nem örülnék, ha kimaradna. Viszont Ben Arfa mellett középen játszva nagyon támadható jobb oldalunk lenne, hiszen Simpson van ezen játékosok mögött, aki Williamson után a második legsebezhetőbb pont a védelmünkben. Tehát az is előfordulhat, hogy Marveaux kikerül Gutierrez helyére, és Anita fog középen játszani, ezzel is csökkentve a Ben Arfa mögött keletkezett űr veszélyességét. Anita bal hátvéd poszton is kezdhet, amennyiben Santon nem képes játszani, vagy nem tudja vállalni a teljes 90 percet. Pardew mester Obertan sebességéről mondott ódákat a meccs előtti nyilatkozatokban, de nem tartom valószínűnek, hogy egy hosszabb sérülés után azonnal bevetné, főleg úgy nem, hogy van a posztján egy rövidebb sérülésből felépülő Ben Arfa, valamint egy bevethető Marveaux is.

Csatár poszton Cissé játéka biztosnak mondható, és bízzunk abban, hogy Ba is tudja vállalni a játékot. Amennyiben nem, abban az esetben Ameobi lesz a helyettes, vagy aminek én személy szerint jobban örülnék, plusz egy kreatív középpályás kerülne be a csapatba és akkor jöhetne számításba a Gutierrez-Tioté-Anita-Marveaux-Ben Arfa középpálya, ami felveheti a versenyt a top csapatokkal is, ha jó formát fognak ki a fiúk.

Amit kijelenthetünk, hogy a csapatkapitányuk, Hangeland visszatér a Fulham védelmébe, ami stabilitást adhat a csapatnak, és a kapitányuk magassága remélem arra fogja ösztönözni a Szarkákat, hogy a laposan gyorsan, szinte egy-két érintést alkalmazó passzolós játékot produkáljanak és ne menjenek el az ívelgetős foci irányába. A majd két méteres védő mellett nagyon kevés keresni valójuk lesz a csatárainknak, remélem ezt Pardew is, és a játékosok is belátják.

Hétfőn tehát igazi, felzárkózási rangadónak nézünk elébe, hiszen a Fulham is ugyan annyi ponttal áll, mint mi.

Mellesleg érdemes megemlékezni a mai napon az összes eddigi nagy játékosunkról, edzőnkről, vezetőnkről és mérkőzéseinkről, hiszen ma ünnepli a klub a 120. születésnapját. Isten éltessen sokáig téged drága Newcastle Utd!!! Ennek tiszteletére nézzétek meg a 100 legszebbnek ítélt gólt csapatunk közelmúltjából!

Ruzsinho Da Costa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik