Átigazolási Szarkavará(z)s

2474819 24748192474819 2474819
Vágólapra másolva!
2012.12.08. 12:12
Címkék
Nem kell ugye mondanom, hogy a mostani szezon és a mutatott játék hagy némi kívánni valót maga után. Nem is meglepő, hogy mindenki a januári...

Nem kell ugye mondanom, hogy a mostani szezon és a mutatott játék hagy némi kívánni valót maga után. Nem is meglepő, hogy mindenki a januári igazolási időszakra vár, hiszen kiderült, hogy rövid a padunk, és kiderült, hogy a fiatalok még nem elég érettek arra, hogy a Premier League-ben meghatározó játékosok legyenek.Nem kell ugye mondanom, hogy a mostani szezon és a mutatott játék hagy némi kívánni valót maga után. Nem is meglepő, hogy mindenki a januári igazolási időszakra vár, hiszen kiderült, hogy rövid a padunk, és kiderült, hogy a fiatalok még nem elég érettek arra, hogy a Premier League-ben meghatározó játékosok legyenek.

Az utolsó Bordeaux elleni meccsen Pardew mester szerint a fiatok nem teljesítettek jól, és úgy gondolja, hogy egyenlőre nem lehet rájuk számítani, ha kulcsjátékosok sérülést szenvednek. Tehát a fiataloknak kellő tapasztalatot kell szerezniük, amit kölcsönadással kell orvosolni, valamint olyan érett játékosokat kell vásárolni, akikkel képesek lehetünk előrébb lépni a tabellán.

A Wigan elleni meccsen kiderült, hogy ha az ívelős foci helyett lapos passzos kombinációs játékot alkalmazzuk, akkor sokkal több veszélyes helyzetet tudunk teremteni, tehát ezekre alkalmas játékosokat kellene igazolnunk, valamint a legfontosabb dolog, hogy Williamson helyére legyen végre egy épkézláb emberünk, aki nem lő öngólt, és nem adja el minden második passzával a zsugát.

Kezdjük az fiatal Szarkák helyzetének bemutatásával a sort. Ahogyan az az Európa Ligában is kiderült a fiatal játékosok még nincsenek azon a szinten, hogy nyugodt szívvel tudjuk bevetni őket tétmeccseken. Ezen játékosok is tudják, hogy annál sokkal több kell, mint amit eddig mutattak. A csapat és a saját érdekük azt kívánja, hogy játéktapasztalatot szerezzenek, érettebb, jobb játékosok váljanak belőlük. Ezt csak rendszeres játéklehetőség mellett lehet elérni, amit nálunk nem kaphatnak meg, így nem marad más választása Pardew mesternek, minthogy kölcsönadja őket alacsonyabb divízióba. A kölcsönadandó játékosok: Mehdi Abeid, Sammy Ameobi, Nile Ranger és Romain Amalfitano, valamint a tavaly is kölcsönben szereplő James Tavernier is a listára kerülhet megint.

Mivel a kispadunk így is nagyon rövid, valamint a kölcsönbe adott játékosokkal még tovább fog rövidülni, így januárban több igazolásra is számíthatunk. Ezt Pardew is megerősítette, aki azt mondta, hogy beszéltek erről Llambias-al és a nyáron elkölthető keretből is maradt még pénz, valamint tetemes összeget fognak a menedzser rendelkezésére bocsátani, hogy megfelelő teljesítményt tudjanak nyújtani. Mivel továbbjutottunk a EL-ben, így egy-két csapat legyőzése esetén akár karnyújtásnyira is lehetünk a második számú európai kupa sorozat megnyeréséhez. Természetesen ezt ezzel a kerettel nem lehet bírni, hacsak nem adjuk fel a bajnoki jó eredmény elérését és koncentrálunk a nemzetközi kupára, de nehogy abba a hibába essünk, hogy nem erősítünk megfelelően, és a szezon végén az utolsó háromban találjuk majd magunkat.

Tehát igazolnunk kell, de ki lenne a legjobb? Azt már régóta tudjuk, hogy olyan nevekben nem igazán gondolkodhatunk, akik tettek már le az asztalra a 3 legnagyobb bajnokságának valamelyik élcsapatában, tehát maradnak a kiscsapatok, vagy a kisebb bajnokságok élcsapatai. Lássuk hát, hogy kikkel szemeznek Newcastle-ben.

Massadio Haidara - 19 éves középhátvéd a francia foci egyik nagy ígérete, ezért szeretné megszerezni a Newcastle is. Sajnos nem gondolom azt, hogy egy 19 éves játékos lesz az, aki stabilitást fog jelenteni a védelmünkben. Az igaz, hogy már negyven alkalommal lépett pályára a Nancy színeiben, de Graham Carr nagyon nagy reménységnek tartja, és folyamatosan figyelteti a fiatal utánpótlás válogatott védőt.

Marcus Rocha - Az Atletico Mineiro jobb hátvédje sem tartozik az ismertebb játékosok közé. Védekezési stílusát méltán hasonlítják Cheick Tioté játékához, hiszen kemény szerelései élményszámban mennek hazájában, de ezt a sípmesterek is ugyan olyan keményen bírálják. A statisztikája: 142 bajnoki mérkőzésen 50 sárga lap. A játékos viszont nem szeretne januárban elmenni a csapatától, így csak nyáron lesz esélyünk megszerezni a jobb hátvédet. Bevallom őszintén Debuchy-nek jobban örülnék.

Mohamed Diamé - A West Ham játékosára a vereséggel végződő egymás elleni meccsen figyeltek fel a Newcastle vezetői. Nem meglepő, hogy szenegáli válogatottról van szó, nem újkeletű dolog ez nálunk. Nagyon jó évek vannak a játék mögött, nem lenne egy rossz igazolás az már biztos, valamint az ára is eléggé elfogadható, hiszen a szerződése tartalmaz egy 3,5 millió fontos kivásárlási záradékot.

Sofiane Feghouli - A Valencia szélsőjét joggal hasonlítják Hatem Ben Arfához, hiszen hasonlóan technikás, jól szervez és nagyszerűen lő, valamint gyorsasága sem elhanyagolható. Az algír játékos szerződésében jelenleg egy 20 millió fontos kivásárlási klauzula szerepel, amit biztosan nem fog kifizetni a Newcastle, de köztudott, hogy a Valencia anyagi gondokkal küzd, és januárban kénytelen értékesíteni néhány játékost, hogy az anyagi stabilitás megmaradjon. Ebben a szezonban a játékos 13 tétmeccsen már 6 gólnál jár, tehát tényleg hatékony támadóról van szó, amire igazán nagy szükség lenne a Szarkáknál.

Modou Soungou - Még egy szenegáli kiszemeltünk van, aki ugyancsak szélső középpályás. Jelenleg a Cluj csapatában szerepel, és felkeltette más angol első osztályú klubok érdeklődését is a játéka, ennek ellenére azt tartják, hogy januárban 2 millió fontért megszerezhető lesz. A 27 éves játékosnak van portugál útlevele, így a munkavállalási engedéllyel nem lesz probléma, tehát semmi akadálya nincs annak, hogy hozzánk igazoljon.

Adam Lallana - A Southampton középpályása ellenünk is nagyszerűen teljesített, de már egy évvel ezelőtt is meg szerette volna szerezni a játékost Alan Pardew. Menedzserünk komolyan gondolja a játékos leigazolását, és 5 millió fontot sem sajnálna adni érte. Nem lennék meglepve, ha ennyiért nem adnák oda a Szentek az egyik legjobbjukat, hiszen Adam azóta már az angol válogatottban is sikerült bemutatkoznia, ami igencsak felnyomhatja a játékos árát és értékét. Ami érdekes a játékossal kapcsolatban, hogy a Southampton összesen 18 ezer fontot fizetett az akkor 12 éves játékosért, akit a Bournemoth csapatától szereztek meg. Azóta 210 alkalommal játszott a Szenteknél, és már 49 gólt szerzett.

Jeremain Lens - A PSV csatára is célkeresztben van, akit Demba Ba pótlására szemeltek ki. A hírek szerint 10 millió fontért akarja megszerezni a holland csatárt, ami elég magas összeg egy olyan csatárért, aki 72 mérkőzésen csupán 22 gólra volt képest a PSV színeiben. Igaz, hogy a holland válogatottban 8 mérkőzésen már 4 gólnál jár, ami bizalomgerjesztő. Ha úgy nézzük, hogy Dzsudzsák Balázs 114 meccs alatt szerzett 44 gólt, és Balázs nem is csatár volt, akkor még elszomorítóbb Lens statisztikája.

Szerintetek kik azok, akik ezek közül jók lennének, és kiknek nem örülnétek!?!?

Ruzsinho Da Costa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik