Megsemmisítő vereség, de lehet ez kellett!

2474819 24748192474819 2474819
Vágólapra másolva!
2012.12.30. 09:12
Címkék
A tegnap este nagyszerű summázata volt az idei szezonnak. Szörnyű védekezés, nagyon rossz taktika, rövid kispad, kedvetlen és koncentrálni képtelen...

A tegnap este nagyszerű summázata volt az idei szezonnak. Szörnyű védekezés, nagyon rossz taktika, rövid kispad, kedvetlen és koncentrálni képtelen játékosok. Az átigazolási időszak előtti utolsó mérkőzés volt ez, és ennél jobbkor nem kaphattunk hetet, hiszen a vezetőink (tulajdonos és menedzser is) képtelen volt a csapathoz csábítani egy 19 éves ausztrál gyerektől komolyabb belső védőt, miközben a legígéretesebb tehetségét (aki nem mellesleg magyar) hátvédjét pedig nem tartotta meg.A tegnap este nagyszerű summázata volt az idei szezonnak. Szörnyű védekezés, nagyon rossz taktika, rövid kispad, kedvetlen és koncentrálni képtelen játékosok. Az átigazolási időszak előtti utolsó mérkőzés volt ez, és ennél jobbkor nem kaphattunk hetet, hiszen a vezetőink (tulajdonos és menedzser is) képtelen volt a csapathoz csábítani egy 19 éves ausztrál gyerektől komolyabb belső védőt, miközben a legígéretesebb tehetségét (aki nem mellesleg magyar) hátvédjét pedig nem tartotta meg.

Abban biztosak lehetünk, hogy mára mindenki megbánta ezen döntéseit. Sajnos kár a múlton elmélkedni, miközben fontos dolgok előtt állunk. De a fontos dolgok előtt tartsunk egy kis számvetést a tegnap esti mérkőzésről, hiszen nem hagyhatjuk ennyiben a dolgot. Jöjjenek csapattagok értékelései és néhány szavas jellemezése a mutatott játékának:

Pardew (6) - Nehéz megítélni a teljesítményét, mert rövid volt a kispadja, ennek ellenére 60 percig tartottuk a lépést az Arsenállal (ugyan úgy,a hogy Manchesterben is tettük), de aztán elfogytak a srácok fejben. Nem rá húznám a vizes lepedőt, de lehet a tulajdonos ezt majd megteszi helyettem.

Krul (5) - Voltak bravúrjai, de voltak hibái is, hiszen a rövidbe nem kaphat gólt, valamint az ötösön belül a kapus az úr, ott nem fejelhet gólt senki... Kapott hét gólt, ilyen statisztika mellett nehéz jobb osztályzatot kapni.

Simpson (5) - Teljesen felesleges beadásai már-már az őrületbe kergettek. Előre játéka egyenlőre volt a nullával, hátul néhány bizonytalanságot leszámítva viszonylag jól megállta a helyét.

Coloccini (6) - Megint ő volt a védelem bástyája. Nem játszott túl jól, de a védelemből ő volt megint a legmegbízhatóbb. Igaz, hogy hetet kaptunk, de szerencsére kapitányként viselkedett, de sajnos nem úgy játszott.

Perch (5) - Többször maradt le az emberéről, többször helyezkedett rosszul, nem volt jó hátvéd. Igaz elsődleges posztja nem is ez lett az elmúlt években, tehát mint kiegészítő ember így is jó volt.

Santon (5) - Simpson ellentéte volt a mérkőzésen, hátul nagyon bizonytalan és sokat hibázós, míg előre annál lendületesebben és hatékonyabban menetelt.

Obertan (7) - Bal szélsőként sok problémát okozott az Arsenalnak, több megoldásából gólt szereztünk, vagy gólt szerezhettünk volna.

Bigirimana (7) - A mérkőzés elején nagyon jól játszott, sajnos a végére beleszürkült az átlagba. Sokszor szerelt kényes helyzetben, előre játéka is hatékony volt, sajnos egy Szarka nem csinált nyarat.

Tioté (6) - Védekezésben a 60 percig magabiztos volt, nagyon jó helyen volt nála a labda, majd elkezdett egy óra elteltével szétesni a játéka, és sem helyezkedni, sem szerelni nem volt már képes többet.

Marveaux (8) - A mérkőzés legjobbja volt szerintem. Nem csak a gólja miatt, hanem adott gólpasszt is, valamint ő hozott reményt a szurkolóknak, hiszen sok potenciál volt a játékában.

Ba (8) - Szerzett két gólt, és voltak nagyon pengés megmozdulásai is amiből akár többet is szerezhetett volna. Nem rajta ment el a meccs.

Cissé (6) - Sajnos jobb középpályán a szokásos szürke formát mutatta, amivel semmit nem tudott elérni. Nem nagyon emlékszem jó megmozdulására, persze lehet nincs igazam, de az biztos, hogy súlytalan volt a pályán.

Ameobi - Nagy reményekkel bejött, aztán nem csinált semmit, sőt középső középpályást játszott.

Ferguson - A végén már annyira ideges voltam, hogy nem is emlékszem, hogy labdába ért volna.

Tavernier - Néhányszor bevonták a hátsó passzolgatásba, de többet nem tudott tenni.

A meccs legjobbja sem közülünk került ki, a meccs gólját sem mi szereztük, de még a meccs momentuma sem hozzánk kötődik. Azt hiszem, hogy ezek nem meglepő dolgok.

" class="mceItem mce-blossom-special mce-blossom-object" src="http://blgz.nemvaltozik.hu/i/s.png">

Az év végét tehát úgy zártuk, hogy egy fordulóra vagyunk a kieséstől, azaz 3 pontra. A középmezőny pedig 8 pontra távolodott előlünk, ami ezzel a játékkal szinte behozhatatlannak bizonyul.

Most már nincs más dolgunk, mint igazolni, igazolni és igazolni. Igazolni új játékosokat, igazolni, hogy jobbak vagyunk ennél, és igazolni, hogy az év eleji ígérgetések, miszerint BL-t érő helyekre is képesek vagyunk, nem csak falra hányt borsónak voltak elegendőek.

Jön még az évben egy Átigazolási Szarkavará(z)s poszt, amiben összefoglaljuk az esetleges érkezőket, távozókat, átigazolási pletykákat, illetve azon emberek listáját, akikért olcsó ajánlatot tehetnénk, de nem fogunk, mert - Ashley a tulajdonosunk.

Kellemes év búcsúztatást és szebb és jobb meccseket kívánunk mindenkinek!

Ruzsinho Da Costa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik