Kit kapunk ma? - Sorsolnak az Európa Ligában! UPDATE - Az egyik sötét ló az ellenfél -> Newcastle - Metaliszt Harkiv a 32 között

2532497 25324972532497 2532497
Vágólapra másolva!
2012.12.20. 09:12
Címkék
Mai nap 14 órától következik az Európa Liga csoportkörből továbbjutott csapatainak a sorsolása, mely kiegészül a Bajnokok Ligája csoportkörében...

Mai nap 14 órától következik az Európa Liga csoportkörből továbbjutott csapatainak a sorsolása, mely kiegészül a Bajnokok Ligája csoportkörében 3. helyen végzett csapatokkal. Sajnos a csoport végső küzdelmeiben történt bukdácsolás miatt a Newcastle a kiemelt csapatok közül fog ellenfelet kapni. Lehetnek komoly ellenfelek, lehetnek könnyen vehető akadályok, és esély van hazánkhoz közel lévő csapatot is kapni. Nézzük kik várhatnak ránk a 16 között...

UPDATE - Ellenfelünk a 32 között az ukrán Metaliszt Harkiv, hazai pályán kezdünk. Ha sikerrel vesszük ezt az akadályt, akkor következhet az Anzsi - Hannover párharc továbbjutója a nyolc közé jutásért...

A szabály szerint, aki egy csoportban játszott, aki ugyanabból a nemzetből érkezik nem játszhat egymással. Ez máris kizár néhány lehetséges ellenfelet. Az már biztos, hogy a Liverpoolt, a Bordeaux-ot és a Chelsea-t biztosan elkerüljük. Úgy érzem, ezeknek örülhetünk.

Akik között viszont biztosan itt van a következő ellenfelünk:

- Viktoria Plzen - Csehország - "B" csoport győztese, aki csupán csak egy vereséget szenvedett el, és megelőzte a tavalyi győztes Atletico Madridot is. Nehéz, de verhető ellenfél lehet számunkra.

- Fenerbache - Törökország - "C" csoport győztese, aki szintén csak egy vereséget szenvedett el, és egy nehéz csoportban, megelőzve a Münchengladbach-ot és a Marseille-t érte el az első helyet. Volt szerencsém kint lenni nyáron a két csapat edzőmérkőzésén. Kiegyenlített játék mellett, döntetlenre végződött az a meccs. Teljesen nyílt párharc lenne, egyenlő esélyekkel.

- Steaua Bucarest - Románia - "E" csoport győztese. Nem veretes ellenfelek ellen sikerült 11 pontot gyűjteni, bár kis meglepetés, hogy a Stuttgartot sikerült megelőznie. Simán verhető ellenfél, és még közel is van hozzánk a román főváros, tehát élőben is meg lehetne nézni a kedvenceinket.

- FC Dnipro - Ukrajna - "F" csoport győztese. A csoportkör második legjobb csapata, 15 megszerzett ponttal. Simán megelőzte a Napolit és a PSV-t is. Teljesen sötét ló, de az eredményei alapján nem örülnék neki.

- Genk - Belgium - "G" csoport győztese. A Videoton csoportban, ami a leggyengébb volt, lett csoportelső, veretlenül. De ettől még elég gyenge csapat, kötelező lenne ellenük a továbbjutás. Egyik legjobb ellenfél lenne.

- Rubin Kazany - "H" csoport győztese. Veretlenül, az Intert megelőzve nyerte meg csoportját. Nagyon hideg van Oroszországban, de nem csak ezért nem lenne nekünk jó ellenfél. Jó csapat, jó lenne elkerülni.

- Lyon - Franciaország - "I" csoport győztese. Közepesen erős csoportot nyert meg nagyon simán. A csoportkör alapján a legjobb csapat volt, 5 győzelem mellé, csupán csak 1 döntetlen csúszott be. Ha őket kapnánk, sokaknak hazai pálya lenne, de teljesen háromesélyes mérkőzések elé néznék. Őket sem szeretném.

- Lazio - Olaszország - "J" csoport győztese. A Tottenham-et, a Panathinaikost és a MAribort utasította maga mögé. Nem könnyű csapatok, az biztos. Óriási rangadó lenne, ahol nem biztos, hogy mi lennénk az esélyesek. Ráérünk később játszani velük.

- Metaliszt Harkiv - Ukrajna - "K" csoport győztese. Végig fej-fej mellett haladva, de végül egymás elleni eredmények miatt megnyerte a csoportját a német Leverkusen előtt. A többiek messze le voltak maradva. Ez a csapat a másik sötét ló, olyan érzésem van, mint a Rubin Kazany elleni mérkőzéssel kapcsolatban.

- Hannover - Németország - "L" csoport győztese. A spanyol Levante-val való küzdelem az ő javukra billent, egy jó Husztival a csapatban. Rá nekünk is kellene figyelnünk, szintén háromesélyes meccs lenne, véleményem szerint.

- CFR Cluj - Románia - Bajnokok Ligája "H" csoportjának harmadik helyezettje, a Manchester United és a Galatasaray mögött. Az utolsó forduló előtt még volt esélye a továbbjutásra, ehhez nyerni kellett az Old Traffordon, ami sikerült is... De ez mégsem volt elég, mivel Moszkvában a török csapat is győzött, így egymás elleni összevetésben alulmaradtak. A másik csapat aki miatt jó lenne játszani. Esélyesek lennénk és nagyon közel lenne. Biztosan sokan kelnének útra Romániába hazánkból is.

Olympiakos - Görögország - Bajnokok Ligája "B" csoportjának harmadikja, az Arsenal és a Schalke mögött. Teljesen papírforma eredmény miatt kerültek az EL-be. Szerintem nyerhető párharc lenne.

Benfica - Portigália - Bajnokok Ligája "G" csoportjának harmadikja, a Barcelona és a Celtic mögött. A végsőkig harcban voltak a továbbjutásért, de végül a harmadik helyet tudták megszerezni. Szerintem ez is egy nyerhető párharc, bár sokkal nehezebb, mint a többi BL-ből érkező csapat.

Ma délután 14 órakor kezdődik a sorsolás, 15 óra környékén már okosabbak leszünk. A tét a 16 közé jutás lesz! Sorsolás után ismét jelentkezem!

Ti kit szeretnétek ellenfélnek, és kit kerülnétek el?

A sorsolást itt nézhetitek!

UPDATE! Az ellenfél a Metaliszt Harkiv lesz. Nem könnyű, korántsem, de vehető akadály! Első mérkőzés hazai pályán! Mennyi esélyünk van szerintetek?

Ha továbbjutunk, akkor az ellenfelünk az Anzsi Mahacskala - Hannover párharc továbbjutója lesz. Ez sem könnyű. Huszti jövünk!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik