Jöhetnek a kiesési rangadók

2474819 24748192474819 2474819
Vágólapra másolva!
2012.12.11. 19:12
Címkék
Tavaly az évad második felében arra készültünk, hogy igazi rangadókat játszunk, mondjuk a Tottenham, az Everton, a Liverpool vagy a Chelsea ellen....

Tavaly az évad második felében arra készültünk, hogy igazi rangadókat játszunk, mondjuk a Tottenham, az Everton, a Liverpool vagy a Chelsea ellen. Ugye ezekkel a csapatokkal küzdöttünk a BL illetve EL szereplést érő helyekért. Most ott tartunk, hogy a Fulham veresége után már csak kiesési rangadókat fogunk játszani. Ha megnézzük a tabellát, akkor láthatjuk, hogy a kiesés négy pontra van, míg a középmezőny alja is már öt pontra.Tavaly az évad második felében arra készültünk, hogy igazi rangadókat játszunk, mondjuk a Tottenham, az Everton, a Liverpool vagy a Chelsea ellen. Ugye ezekkel a csapatokkal küzdöttünk a BL illetve EL szereplést érő helyekért. Most ott tartunk, hogy a Fulham veresége után már csak kiesési rangadókat fogunk játszani. Ha megnézzük a tabellát, akkor láthatjuk, hogy a kiesés négy pontra van, míg a középmezőny alja is már öt pontra.

Hivatalosan is kiesés elől menekülők csoportjába tartozunk. Szomorú ezt hallani, pedig adunk gólkirály jelöltet is a ligának, valamint eléggé kimagasló kezdő 11-el rendelkezünk. Mindezek ellenére az év eleji ígéretek ellenére, most a kiesés elől kell majd menekülni.

Az utolsó csepp a Fulham elleni vereség volt, ami kiábrándító játékkal kezdődött, majd hasonlóval ért véget. Kicsit az éreztem a csapaton, hogy nem akar játszani, nem akar győzni. Tioté életében nem adott el összesen annyi labdát, mint amennyit tegnap sikerült neki elszórnia. Minden jó passza is az ember mögé érkezett, tehát megtörte a támadás lendületét. Ezek után nem is volt meglepő, hogy az ilyen rossz teljesítményt nyújtó Tioté mellett még Anitának a játéka is jónak tűnt, igaz Anitánál tényleg voltak fontos szerelések, jó passzok, és ő igazán hajtott, idővel jó játékos válhat belőle.

Williamson az elejétől kezdve bizonytalan volt, amilyen életében eddig mindig. Cissé pályán létét is a teljesen haszontalan kategóriába sorolnám. Simpson beadásai teljesen feleslegesek voltak, Gutierrez is erősen az átlagosnak mondható saját szintje alatt focizott. Mindezeket összevetve nem is meglepő, hogy kikapott a csapat, csupán az a meglepetés, hogy csak 2-1-re.

A gólokat nézzétek meg az összefoglalóban, de a Fulham első gólját megint írhatjuk Williamson számlájára, ugyan úgy, ahogy Hatem Ben Arfa gólja is ugyan ez a kategória. Egyetlen egy tiszta gól született, az pedig Duff beadásából történt, ahol kapitányunk késett el a berobbanó Rodallegáról.

Jó teljesítményt nyújtó játékost nehezen tudnék említeni Krullon és Ben Arfán kívül, nézzük is a pontozást:

Pardew: (5) - Nem elég, hogy Cissét erőltette a jó formában lévő Marveaux helyett, de még vissza is vonva játszatta, ahol teljesen haszontalannak bizonyult. Egy csatárral állította fel a csapatot, és megint egész meccsen az ívelgetés ment, amit Hangeland hatástalanított, pedig annyira egyértelmű volt, hogy nem szabad ívelgetni, erre tessék... Pardew megint alul múlta magát. Rossz cserék, rossz taktika, rossz kezdő csapat, hibázhat ennél többet egy edző egy meccsen?

Krul (8) - Nem meglepő, a két kapott gól ellenére is ő volt a legjobb Newcastle játékos a pályán. Többször hárította a Fulham ziccerét, amit Simpson, vagy Williamson rossz helyezkedése eredményezett. A gólokról nem tehetett.

Simpson (6) - Több alkalommal ragadt bent lesleállításnál, amiből az ellenfél ziccerig mehetett. Felfutásaival próbálta segíteni a támadásokat, de rosszabbnál rosszabb beadásoknál többre nem futotta tőle.

Williamson (6) - Az első megpattanó gólt nem szabad az ő nyakába varrni, de őt még az ág is húzza. Szinte fogadni mertem volna, hogy vagy öngólt fog rúgni, vagy róla kapunk gólt, vagy úgy ér a labdába, hogy az a hálóba landol a kapust megtévesztve. Ezek közül ezen a meccsen most a harmadik számú lehetőség teljesedett be. Iszonyatosan szerencsétlen és mindezek ellenére még tehetsége sincs.

Coloccini (7) - Hátul megpróbált mindent, néhány bizonytalansága sajnos látványos helyzetet eredményezett az ellenfélnek. A második gólnál őt előzték meg, ennek ellenére volt két olyan helyzete is, amikor gólt szerezhetett volna. Szinte a legveszélyesebb játékos volt a kapura, azt hiszem, hogy ez sok mindent elárul.

Santon (6) - Az előre játékával nem volt probléma, sok jó passza volt, és sokszor jól húzta meg a szélén, viszont ennyivel rosszabb volt a védekezésben. Azt aláírom, hogy Ben Arfa mögött védőnek lenni nem könnyű.

Anita (6) - Tioté mellett nagyon jónak tűnt, amúgy csak szimplán jó volt. Sokszor szerelt kritikus helyzetben, valamint a támadásoknál is sokszor presszionálta a kapust, vagy a védőket, ami eredményezett néhány eladott labdát.

Tioté (6) - Rettenetesen sok labdát adott el, előre játéka egyenlő volt a nullával, hátra felé pedig negyedannyit sem mutatott, mint amennyit tud. Reméljük nem sértődött meg Ba horror fizetési pletykái miatt.

Gutierrez (7) - A mérkőzés elején olyan volt, mintha pályán sem lenne, míg a második félidőben Ben Arfa és Gutierrez jelentette a Newcastle középpályáját. Későn ébredt, de akkor sokat hajtott és jól teljesített.

Cissé (5) - A pályán lévők közül a formán kívül lévő Cissé volt megint a legrosszabb. Szinte jó labdája nem volt, ívelései rendre ellenfélhez mentek. Labdát alig kapott, persze nem is nagyon törte magát össze, hogy labdát kaphasson.

Ba (7) - Ba hozta a kötelezőt, hajtott, küzdött, amikor a kapu elé került minden lövése sarokra tartott, tehát veszélyes volt, igaz megfelelő erő nem volt egyik lövésében sem, így gólt sem tudott szerezni. Igaz, hogy sok labdát sem kapott, amiket kapott abból pedig nagyon nehezen tudott volna bárki gólt szerezni.

Ben Arfa (7) - Az egyetlen gólunk szerzője, persze ez is egy megpattanó lövésből, ennek ellenére volt mersze cselezni, és lőni is. Igaz, hogy a cselei hatékonyabbak voltak, mint a lövései, de szokásához híven semmilyen előnye nem származott a csapatnak most sem, a bemutatott 60 csel egyikének sem.

Ameobi (6) - Becserélték, aztán fellökött vagy 10 embert, majd elküldte a bírót melegebb éghajlatra, aztán pedig eltűnt a mezőnyből.

Bigirimana és Marveaux - későn jöttek, sok vizet nem tudtak zavarni.

Mason bíró egyenesen rettenetes volt. Felháborító döntéseit, volt pofája megmagyarázni a játékosoknak.

Rettenetes szezon. Rettenetes játék. Rettenetes eredmény. Ennyit erről.

Ruzsinho Da Costa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik