Tűz oltására a moslékos vödör is jó!!!

2474819 24748192474819 2474819
Vágólapra másolva!
2012.11.14. 19:11
Mivel nagyon a tudása alatt teljesít a csapatunk, ezért újra felütötték a fejüket az átigazolási időszakban megszerezhető játékosok körüli...

Mivel nagyon a tudása alatt teljesít a csapatunk, ezért újra felütötték a fejüket az átigazolási időszakban megszerezhető játékosok körüli találgatások. Csapjunk is a lecsóba, hogy kik azok, akiket szeretne megszerezni a csapatunk vezetése januárban.

Első sorban védelemben akarnak erősíteni, ami igazán ráfér a csapatra, hiszen négy védős taktikával játszunk pár éve, és összesen paddal, utánpótlással együtt három jól teljesítő védőnk van (Santon, Coloccini, Steven Taylor). Középre szeretnénk megszerezni Douglast a Twente csapatától, akit a nyáron nem engedtek el hozzánk, illetve Douglas is azt nyilatkozta, hogy nem akarja elhagyni a Twente csapatát. A Twente 1 ponttal van lemaradva jelenleg a PSV mögött, tehát erősen bajnok esélyes csapatként szerepelnek idén. Mivel nyáron sem akart eljönni a csapatból, de szerződéshosszabbítást sem hajlandó aláírni, így ha a csapat pénzt akar látni a játékos eladásából, akkor most januárban kell eladniuk. Nyáron 4 millió fontot kértek a játékosért, így most januárban 2 millió font körüli összegért megszerezhető lehet. Persze azt kockáztatják, hogy ha januárban eladják a védelmük bástyáját, akkor nagy valószínűséggel elúszhat a bajnoki esélyük is, tehát megér nekik ennyit?

A másik, akit szerettünk volna megszerezni Mathieu Debuchy a Lille jobbhátvédje. A francia válogatott jobbhátvédet 6 millió fontért nem engedték el hozzánk, pedig a játékos is szeretett volna jönni, hiszen Cabaye a legjobb barátja csábítgatta. Mivel már csak fél éve lesz januárban a szerződéséből, és a csapat közel sem szerepel az elvárásoknak megfelelően, valószínűleg nem fognak igényt tartani Debuchy szolgálataira, hiszen most még kaphatnak érte egy kis anyagi hozzájárulást a nyári nagy átigazolási kerethez.

A harmadik játékos akit szeretnénk legigazolni a középpályánkat lesz hivatott erősíteni, ő nem más, mint Moussa Sissoko, a Toulouse középpályása. A játékost Patrick Vierához hasonlítják, tehát egy nagyon erőszakos, jól szerelő középpályásról beszélünk, aki magabiztosan tud támadást is szervezni, egy igazi box-to-box középpályás, aki képes bejátszani a teljes középpályát. Nekem ezek a jellemzések nagyon Cheick Tiotéhoz hasonló képet festenek a játékosról, ami vonzóvá teszi. Annyira nem rossz nem lehet a játékos, hiszen végig játszotta a korosztályos francia válogatottakat és a felnőtt keretnek is rendszeresen tagja, ötször pedig már pályára is lépett a kakasos sötétkék mezben.

Ha már kikaptunk a West Hamtől, akkor említsük meg, hogy a célkeresztünkben van Mohamed Diamé, aki többszörös szenegáli védekező középpályás. Nagyon furcsa, de Demba Bát is ebből a csapatból igazoltuk, ő is szenegáli és mind a két játékosnak van egy 7 millió fontos minimális elengedési záradéka... azt hiszem, hogy ezek a dolgok több, mint a véletlen művei. Azt viszont mindenki osztja, hogy 7 millió fontért nagyon drága lenne a játékos, főleg azért, mert erre a posztra négy jól teljesítő játékosunk is van: 1. a nélkülözhetetlen Cheick Tioté; 2. a nyári sztárigazolásunk Vurnon Anita, aki kezdi felvenni a PL ritmusát; 3. Gael Bigirimana, aki még csak 19 éves, de a jövő nagy sztárja lehet, valamint 4. James Perch, aki képes padról beállva viszonylag jó játékot produkálni ezen a poszton, tehát nagy szükségünk nincs ezen poszt erősítésére.

Sissokón kívül nem igazolunk támadásépítésre alkalmas játékost, pedig erre ugyan akkora szükség lehet, mint hátvédre, hiszen Cabaye most nem ugyan azt a játékot produkálja, mint az előző szezonban. Tioté pedig mostanában nagyon sokat sérült, valamint Cheicknek nem is kifejezetten ez a dolga, mégis látványosan csökken a kreatív támadásépítési repertoárunk, ha nincs a pályán.

Tehát Debuchy-n kívül nem nagyon akarunk igazán magas szinten játékot űző focistát igazolni, ami kicsit arra enged következtetni, hogy óriási váltás nem lesz várható a játékunkban. Sok olcsó játékost akarunk megszerezni, de ezekből a típusú játékosokból van jó pár a cserepadunkon, ilyenekre nem nagyon van szükségünk... legalábbis szerintem. Persze most mondhatjuk, hogy Cabaye-t és Tiotét is ilyen áron szereztük, nekik sem volt túl nagy hírnevük a foci világában, mégis húzó emberek lettek belőlük.

Kijelenthetjük, hogy nem sztárokat akarunk igazolni, hanem hasznos, használható játékosokat, akik alárendelik a játékukat a csapat érdekének, és nem azt várják el, hogy mindenki úgy focizzon, hogy nekik jó legyen. Szerencsére a belbecs nagyobb hangsúlyt nyom az igazolásokkal foglalkozó szakembereinknél, mint a külcsín. Tehát nincs más dolgunk, mint várni azt, hogy jöjjön a következő Tioté, Cabaye, Ba, Cissé, Santon. Sokat igazolunk, de mi néha találunk igazán értékes játékost.

Még mindig jobb ez a fajta átigazolási politika, mint mondjuk a Liverpoolé, akik irtózatos sok pénzt adtak játékosokért, akik aztán erősen a kispad vége felé foglalnak csak helyet meccsről-meccsre (Carroll, Henderson, Downing - összesen kb: 75 millió font).

Ruzsinho Da Costa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik