Ki menjen, ki maradjon?

2474819 24748192474819 2474819
Vágólapra másolva!
2012.11.26. 10:11
Címkék
Megint egy vereségbe futottunk bele, és ami a legrosszabb, hogy nagyon rossz játékkal kaptunk ki a frissen feljutó Southamptontól. Nagyon sok emberrel...

Megint egy vereségbe futottunk bele, és ami a legrosszabb, hogy nagyon rossz játékkal kaptunk ki a frissen feljutó Southamptontól. Nagyon sok emberrel beszéltem azóta, akik értetlenül állnak a Szarkák menetelése előtt, de ahogyan azt az eddigi írásainkban is pedzegettük a fejekben kellene rendet tenni, mert azért a lábakban ott van egy minimum EL indulásra jogosító liga pozíció.Megint egy vereségbe futottunk bele, és ami a legrosszabb, hogy nagyon rossz játékkal kaptunk ki a frissen feljutó Southamptontól. Nagyon sok emberrel beszéltem azóta, akik értetlenül állnak a Szarkák menetelése előtt, de ahogyan azt az eddigi írásainkban is pedzegettük a fejekben kellene rendet tenni, mert azért a lábakban ott van egy minimum EL indulásra jogosító liga pozíció.

Kicsit értetlenül állok a dolgok előtt én is, de nekem már túl gyanús, hogy ennyire rosszul teljesítünk meccsről-meccsre. Persze örök igazság, hogy egyszer fent, egyszer lent, de ez már akkor is vicc kategória. Mire gondol ilyenkor egy szurkoló, amikor látja, hogy az aranylábú gyerekei három értelmes passzot nem tudnak megcsinálni a pályán, és olyan csapatoktól kapnak ki sorozatosan, akiket előtte a csere csapatukkal is megvertek. Magyar mentalitás: EDZŐBUKTATÁS!?!?

Olyan nincs hogy:

1.) Papiss Demba Cissé az előző fél szezonban, 14 meccsén 13-szor betalált, most meg 13 meccs óta nem volt képes a PL-ben gólt szerezni. Pedig azt szokták mondani, hogy fel kell venni a Premier League ritmusát, ezért azonnali jó teljesítményt ne várjunk egy gyengébb bajnokságból érkező emberkétől. Miért lenne ez fordítva most?

2.) Demba Ba gólkirály esélyes egy ilyen rosszul teljesítő csapatban, ahol mindenki formán alul játszik? Hát nem egyértelmű, hogy őt nem érdekli ki az edző, hiszen januárban úgyis elmegy máshova, tehát pont magasról az egészre....

3.) A többi játékos pedig tényleg nem tudja eltalálni a kaput meccsről-meccsre? Tényleg nem tudnak egymáshoz passzolni? Tényleg kiállíttatják magukat, megsérülnek meccs közben?

De ami a legszörnyűbb, hogy Pardew mester a számok rabja és egyik alap filozófiája, hogy minél többet van a csapatánál a labda, annál több támadást tudnak építeni, annál több esélyük van a gólszerzésre. Erre amint megkapják a játékosai a labdát előre ívelik? Ez minden csak nem a labdatartás mintapéldája. Ez olyan, mintha Pardew is meg akarná buktatni magát...

Mi folyik itt???

Talán van valami megállapodás a játékos és edző között, hogy rossz játékot kell produkálni, hiszen nyáron sem kaptak pénz igazolásokra, és nem kaptak engedélyt erősítésre, úgy pedig nem lehet előre lépni. Tehát Ashley-t akarják buktatni, vagy sakkban tartani? Azzal hogy Pardew mester megkapta a hat évig tartó szerződéshosszabbítást, úgy eléggé drága mulatság lenne őt elküldeni, főleg annak árnyékában, hogy eléggé tetemes emelést is kapott az eddigi fizetéséhez képest. A másik nagy igazság, hogy a csapatot pedig nagyon nehéz lecserélni. Ha mind a kettőnek maradnia kell, akkor a vezetőség hibája, hogy ilyen rosszul teljesít a csapat.

A másik oldala, hogy Pardew tért vissza a régi jól bevált, de annál jobban idejétmúlt 'angol' stílushoz, azaz íveljük középre a lasztit és majd utána bekotorjuk. Talán ezért akart a nyáron is magas játékosokat igazolni, és nem olyat, aki tud focizni.

A legrosszabb, hogy a játékosok sem akarnak változtatni, az edző sem akar változtatni, Ashley sem akar változtatni, akkor minden marad így és szenvedünk tovább. Pedig valamit tenni kellene. Persze jogosan kérdezhetjük, hogy jó, de mit?

Nézzünk előre egy kicsit: hét közben lesz egy forduló amikor is a Stoke otthonába látogatunk, ahova a legnagyobb csapatok sem győzni járnak, főleg egy ilyen Newcastle nem fog 3 ponttért harcolni. A Stoke éppen az ívelgetős játékban erős, tehát a saját fegyverünkkel is képes lesz legyőzni minket, nem is kell nekik megerőltetni magukat. Abban bízok, hogy Pardew rájön, hogy a Stoke ellen laposan kell tartani a labdát, és akkor lehet keresnivalónk, de ha ott is ívelgetünk, akkor saját magunk ellenségei vagyunk, azzal nem tudok mit kezdeni, akkor tényleg menjen Pardew, kerül amibe kerül.

Jelenleg 4 pontra vagyunk a kieső zónától és ha úgy nézzük, hogy következő fordulóban sem fogunk győzni, akkor akár még közelebb is kerülhetünk.

Januárra eljuthatunk oda, hogy kiesési rangadóként nevezzenek majd velünk kapcsolatban néhány meccset, hiszen decemberben játszunk az Arsenal, a Manchester Utd, a Manchester City ellen is, ahol egyértelműen nem mi leszünk a favoritok.

Ha nem javulunk látványosan, akkor meg kell válni Pardew-tól, és egy olyan edzőt kell idehozni, akinek januárban lesz alkalma a keret erősítésére is.

Kíváncsian várom, hogy lesznek-e Pardew távozásáról szóló cikkek az angol sajtóban... nem lepődnék meg!

Ruzsinho Da Costa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik