Egy nappal a Stoke után

2474819 24748192474819 2474819
Vágólapra másolva!
2012.11.29. 19:11
Címkék
Egy nappal később kicsit más szemmel látom már a tegnapi meccset. Nem abból indulok ki, hogy vezettünk több, mint fél órán át, hanem abból...

Egy nappal később kicsit más szemmel látom már a tegnapi meccset. Nem abból indulok ki, hogy vezettünk több, mint fél órán át, hanem abból, hogy majdnem szereztünk egy pontot, ami a meccs előtti helyzetünket nézve bravúr kategória számba ment volna. Igaz, hogy a játékunk nagyon rossz volt, de ebben az évben nem sok meccsünkre lehetünk büszkék, tehát ezt hagyjuk is erre az idényre.Egy nappal később kicsit más szemmel látom már a tegnapi meccset. Nem abból indulok ki, hogy vezettünk több, mint fél órán át, hanem abból, hogy majdnem szereztünk egy pontot, ami a meccs előtti helyzetünket nézve bravúr kategória számba ment volna. Igaz, hogy a játékunk nagyon rossz volt, de ebben az évben nem sok meccsünkre lehetünk büszkék, tehát ezt hagyjuk is erre az idényre.

A célunk inkább az legyen, hogy összeszedjünk valahogyan 42 pontot, ami általában elegendő ahhoz, hogy bent maradjon a csapat az első osztályban. Sok emberben az a gondolat telepedett meg, hogy rúgjuk ki Pardew-t, de azzal csak megkönnyítenénk a dolgát, hiszen rengeteg pénzt kapna, ha most kirúgnánk és valószínű a tavalyi év menedzsere című mutatvánnyal a zsebében, valamint arra hivatkozva, hogy nem akartak neki játékost igazolni, bármelyik csapat kispadján viszont láthatnánk... ugye volt olyan pletyka is, hogy a Chelsea is megkereste Di Matteo helyett.

Lehet, hogy arra is játszik, hogy fel akarja venni a nagy pénzt a kirúgása utáni kárpótlás fejében, aztán pedig vár egy picit és úgyis lesz lehetősége nagyobb költségvetésű csapat padjára ülni, tehát ne tegyünk neki szívességet, egye meg, amit kifőzött. Én Ashley helyében mondanám, hogy: Apukám, szedd össze magad, mert a Championshipbe nem lehet hírnevet csinálni...

Magyarországon is nem régi eset, amikor nem kirúgták az edzőt, hanem azt mondták, hogy ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát. Remélem ebbe a helyzetbe kerül majd Pardew is, és ráébresztik, hogy a következő hat évben együtt örül, együtt sír a csapattal, tehát ha nekünk rossz az neki is rossz.

A másik dolog, hogy Pardew ezt direkt csinálni, hiszen kirúgni nem fogják úgysem, de a legalább a következő átigazolási szezonban nagyobb igazolási keretet, esetleg nagyobb elnöki támogatást kap az átigazolási elképzeléseinek megvalósításához.

Térjünk vissza a tegnap látott taktikára: már én megírtam, hogy ne íveljünk, mert annak nincs sok értelme a Stoke ellen, de hát beszélhet az ember itt... úgysem hallgat meg senki, aki tenni tudna ellene. Mit láttunk?: ívelgetéseket, meg kettő olyan gólt, amit fejjel szerzett az ellenfél. Ez is egy taktikai öngól volt Pardewtól, amit majdnem egy másik öngól is követett Williamson személyében. Kettő öngóllal indulni egy meccsnek pedig még a legrosszabb csapat ellen is jelentős hátránynak számít.

Alan Pardew értékelése a meccsen: 4-es (Rossz taktika, rossz cserék (Ranger???), rossz játékfelfogás, rossz motiváció, rossz átigazolási politika és végül rossz kezdő 11)

Krul (6): Voltak jó védései, gólokról nem nagyon tehet, de legalább nem adott el labdát, amiből azonnal gólt kaptunk volna.

Simpson (6): A maga szintjén jól teljesített "semmi egyebet nem tudok mondani magának, kérem kapcsolja ki..."

Coloccini (7): Volt néhány jó megmozdulása és mentése, de ami felhúzta az értékelését, hogy a mellette szereplő belső védő jelentősen a minimálisan elvárt alatt teljesített.

Williamson (5): Mind a két gólt közelről szemlélte. Az elsőnél jó néhány lépésről tévézett, még felugrania sem sikerült. A másodiknál pedig támasztékot nyújtott a keresztbe fejelő csatárnak, valamint úgy elesett a tizenhatos vonalában, hogy az ötös vonala fogta őt meg (érdemes megnézni az összefoglalót).

Santon (8): Az olasz szélső védő volt a legjobb a meccsen, sokat robotolt, sok támadást akadályozott meg, és próbált előre is játszani, már amennyire lehetett Pardew taktikai utasítása alapján.

Anita (5): Külföldi focival foglalkozó lapok szerint rajta ment el a meccs. Súly nélkül volt jelen a középpályán, szinte jó megmozdulás nélkül abszolválta a mérkőzést.

Perch (7): Magához képest jól játszott, ezért kapott 7-est, amúgy csak 6-os lenne, de sokat harcolt és szűrt középpályán, valamint néha sikerült is neki fazont szabni a támadásoknál. Fejlődő focista a végén még nyugodtan lehet használni a 90. perc után egy időhúzó cserének.

Tioté (7): Kezdi visszanyerni a formáját, de még van mit javulnia. A gól előtt az erőszakos szerelése, belépője révén került a labda Demba Ba elé.

Gutierrez (5): Anitához hasonlóan nem sok vizet zavart a meccsen, én inkább megnéztem volna Fergusont, a fiatal szélső legalább lendületes.

Ba (7): Jól játszott, voltak veszélyes megmozdulásai. Volt egy jó elfutása is, amiből könnyen gól lehetett volna, de legfontosabb mozzanata, hogy lövésével gólpasszt jegyezhet a meccsen.

Cissé (7): Demba Bahoz hasonlóan voltak elfutásai, amit nem tudott gólra váltani, de legalább veszélyt tudott jelenteni az ellenfél kapujára. Egyetlen gólunk szerzője, igaz lesipuskás gól, de gól végre. Ezzel megtört a PL átok, reméljük a góllövő csukát kiboxoltatja Rangerrel, és következő meccsen is azt veszi fel.

Ameobi és Ranger: 87. percben álltak be, említésre méltót nem tettek, túl későn jöttek, és Rangernél pedig azt is mondhatjuk, hogy inkább maradt volna otthon a meccs ideje alatt, nem kell nekünk egy ilyen semmirevaló link ember a csapatba.

Ha megnéztétek az összefoglalót az előző posztban, akkor Alan Shearer elemezte a két kapott gólunk előtti szituációt és ott nagyon jól látszik, hogy akkora területet engedtünk az ellenfél játékosainak, amekkorát hülyék lettek volna nem kihasználni. Sajnos az első gólunknál a középpálya is okolható, hiszen Walters úgy sétált el az ötösünkig, mintha edzésen szedné össze bójákat: kocogott, nézte a társak játékát, és ha már ott volt, akkor beletette a nagy bajszos fejét... A második gólnál Williamson azzal hibázott, hogy arra gondolt, hogy le tudja atletizálni Jonest, így nem állította őt lesre, amit egyébként mindenki más a Newcastle védekezésében tervezett, aztán pedig úgy lefejelték, mintha én mentem volna fel egy 3-4 éves óvodással fejelni egy beívelésnél. Persze azt se felejtsük el, hogy a második gólnál Coloccini mellett is úgy szaladtak el, mintha a pályán sem lett volna.

A bíró az én olvasatomban gyenge volt, sok kétséges döntése volt, inkább a hazai pálya előnyét erősítette bennem, mintsem a korrekt focipartner feelinget.

Azért emlékezzünk meg a meccs legrosszabb játékosáról is, akit a nemzetközi sajtó választott ennek és nem én találtam ki: és az idei győztes nem más, mint: Charlie Adam. Nagy tapsot neki, az értékelése 4-es, leülhetsz.

Egy dolog volt a meccsen aminek lehetett örülni Newcastle szurkolói szemszögből, Cissé gólja, ami nagy gólcsendet tört meg.

Ezúton szeretnénk Peter Crouch-nak jobbulást kívánni, és postán küldjük neki a kivert három fogából az egyiket, amit itt a Blaha környékén talált meg egy járókelő.

A meccs legjobbja Santon és Walters lett.

A meccs védését Begovics mutatta be Cissé ziccerénél.

A meccs gólja a második Stoke gól volt, ami egy nagyon szép akció végén lett értékesítve.

A meccs momentuma: Pulis mester húzása, amikor Charlie Adam helyett a pályára küldte Jerome-ot.

A meccs utáni beszédtéma pedig az lesz, hogy a Newcastle képes lesz-e a kiesési veszélyzónából elmozdulni.

Összességében: Pardew térjen észhez, mert magunkkal rántjuk a mélybe őt is. Szedjük össze magunkat, mert nagy baj lesz. Következő meccsen tényleg az életben maradás a tét: jövőhét hétfő Newcastle - Wigan.

Ruzsinho Da Costa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik