Szarkák vs Kanárik

2474819 24748192474819 2474819
Vágólapra másolva!
2012.09.22. 09:09
Címkék
Ezen a héten a Newcastle Utd. a harmadik tétmérkőzését fogja játszani vasárnap a Norwich City ellen hazai pályán. Mivel az Everton és a Maritimo...

Ezen a héten a Newcastle Utd. a harmadik tétmérkőzését fogja játszani vasárnap a Norwich City ellen hazai pályán. Mivel az Everton és a Maritimo ellen csupán döntetlent tudtunk elérni, így most már igazán kijárna egy magabiztos, szép játékkal aratott győzelem, főleg annak árnyékában, hogy utoljára az első fordulóban tudott győzni a csapat a Tottenham ellen. Ha azt nézzük, hogy ez már az ötödik forduló, akkor igazán siralmas eredménynek számíthat. Igaz letudtunk két igazi rangadót a Tottenham és az Everton ellen, amikről négy pontot hoztunk el, ami jónak számít, és a Chelsea elleni vereség sem jelenthet meglepetést, hiszen minden szinten előrébb tart a londoni Kékek gárdája. Ha ezen eredmények árnyékában nézzük az idei szezont, akkor viszont a siralmas helyett akár a nagyszerű kezdést is használhatnánk. Azt, hogy ki melyiket érzi magáénak, azt döntse el a kedves olvasó önmagában. (Aki látta a meccseket azok inkább a siralmas felé tendálnak szerintem...)Ezen a héten a Newcastle Utd. a harmadik tétmérkőzését fogja játszani vasárnap a Norwich City ellen hazai pályán. Mivel az Everton és a Maritimo ellen csupán döntetlent tudtunk elérni, így most már igazán kijárna egy magabiztos, szép játékkal aratott győzelem, főleg annak árnyékában, hogy utoljára az első fordulóban tudott győzni a csapat a Tottenham ellen. Ha azt nézzük, hogy ez már az ötödik forduló, akkor igazán siralmas eredménynek számíthat. Igaz letudtunk két igazi rangadót a Tottenham és az Everton ellen, amikről négy pontot hoztunk el, ami jónak számít, és a Chelsea elleni vereség sem jelenthet meglepetést, hiszen minden szinten előrébb tart a londoni Kékek gárdája. Ha ezen eredmények árnyékában nézzük az idei szezont, akkor viszont a siralmas helyett akár a nagyszerű kezdést is használhatnánk. Azt, hogy ki melyiket érzi magáénak, azt döntse el a kedves olvasó önmagában. (Aki látta a meccseket azok inkább a siralmas felé tendálnak szerintem...)

Hazai pályán szinte mindenki ellen kötelező a pontszerzés, mivel a jó öreg St. James' Park (átmeneti nevén Sports Direct Arena), igazi bevehetetlen erődnek számít a Premier League-ben, amit az 50.000 örülten szurkoló georde-iknak köszönhetnek. Ha azt a tényt is ide vesszük, hogy tavalyi év meglepetés kiscsapata a Norwich City ebben a bajnokságban még nem tudott nyerni, akkor főleg kötelező győzelemről beszélhetünk. A Kanárik három döntetlen (West Ham, Tottenham, QPR) mellett egy vereséget (Fulham 5-0) szenvedtek el. Ezen adatok olvasása közben az ember átérezheti, hogy mennyire nagy szüksége van a sárga-zöldeknek a győzelemre, főleg egy 5-0-ás megsemmisítő vereséget követően.

Tehát senki ne várja, hogy a Norwich City feltett kézzel megy majd a pályára, igazi élet-halál harcot fognak bemutatni. Azért az is sok mindent elmond a csapatról, hogy a középpályájukon három régi Leeds játékos tanyázik (Howson, Bradley Johnson, Snodgrass), akikkel a Leeds sem tudott kicsikarni a feljutást, pedig akkor a középpálya negyedik tagja az a Max Gradel volt, aki 18 gólig jutott. Abban bízhatnak, hogy az angol válogatott kerettag kapusuk John Ruddy illetve Gary Holt jó napot fog ki, és akkor akár több pontot is rabolhatnak, hiszen láttuk már mind a két játékost úgy játszani, hogy bármelyik csapatban megállták volna a helyüket.

Sérültek terén mind a két csapatnak lehetnek álmatlan éjszakái, de azért a komolyabb hiányzók a Newcastle-nél találhatók. A Kanáriknak Lappint, Elliott Bennettet és Whittakert kell nélkülözniük, míg a Szarkáknál három biztos kezdő ember foglalhat helyet a nézőtéren, név szerint Krul, Simpson, Coloccini, valamint egy erős kiegészítő ember Ryan Taylor. Szerencsénkre Papiss Demba Cissé és Tioté végre visszatérhet, a kérdés az, hogy Tiotét mennyire akarjuk bedobni a mély vízbe, hiszen ilyen erős terhelés mellett nem tehetjük meg azt, hogy egy elkapkodott visszatérés miatt kockáztassuk azt, hogy több hétig újra sérült lehet, hiszen olyan hetek vannak előttünk, hogy három mérkőzést kell játszanunk, így két-három hét elég komoly kihagyást jelentene, és láthattuk, hogy Tioté nélkül eléggé sebezhető és impotens a középpályánk. Cissé pedig olyan fajta gólínségben szenved, amilyenben Demba Ba szenvedett az előző szezon második felében.

A mérkőzés pikantériája, hogy Chris Hughton 2010 decemberi elbocsátása óta először térhet vissza, mint az ellenfél menedzsere a St. James' Parkba, ahol igazán jó munkát végzett és a távozása mindenkit meglepett, hiszen igazán jó munkát végzett a csapattal. Azt elmondhatjuk, hogy a keret jelentős részét ismeri, a Szarkák produkcióját folyamatosan figyelemmel kíséri, így nagy meglepetést nem tudnak neki okozni.

Legutolsó Newcastle - Norwich City mérkőzést az előző szezonban, március 18-án rendezték, amikor Papiss Demba Cissé góljával 1-0-ára vertük csak a Kanárikat.

A sportfogadóirodák is haza sikert jósolnak, ők főleg a nyeretlen sorozatot veszik alapul, amit a vendégek produkáltak, hiszen május 13-a óta nem nyertek a Premier League-ben, és ilyen sorozatokat igen nehéz megszakítani Newcastle-ben, ahova általában nem nyerni jönnek a csapatok.

Természetesen élhetünk olyan közhelyekkel, hogy egyszer minden sorozat megszakad, vagy a labda gömbölyű, a kötelező a legnehezebb. Ezeknek ellenére most tényleg nyerni kell, mert ha most sem tesszük, akkor annyira leszakadhatunk a bajnokságot jól kezdő csapatoktól, hogy nagyon nehéz lesz behozni a hátrányunkat, főleg úgy, hogy közben nemzetközi meccsekkel van nehezítve az utunk.

Kapuban Eliottot várom, mivel Márk előző írásából is kiderült, hogy hét közben Portugáliában nagyszerű produkcióra volt képes, míg Harper az Everton ellen nem volt meggyőző. Jobb hátvédként Tioté visszatérésével Anitát várom. Valamint abban is bízok, hogy 4-4-2-vel vagy 4-2-3-1-el állunk fel, amiben legalább két csatár kap helyet és ebből remélem egyik Ba lesz, a másik helyért pedig küzdjön meg Cissé és a jó öreg Shola. Shola mellett az szólhat, hogy erőteljes játékkal igazán jól tudja fárasztani a védőket, ami nagyon jó lehetőséget adhat arra, hogy a padról beszállva Cissé is olyan produkcióra legyen képes, amilyenre Ba volt az Everton ellen.

Howay the Lads!

Ruzsinho Da Costa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik