Átigazolási SZARKA-vará(z)s

2474819 24748192474819 2474819
Vágólapra másolva!
2012.08.14. 18:08
Régen jöttünk már ki az átigazolási pletykákkal foglalkozó rovatunkkal, de most újra elővesszük. Igaz, hogy a többi klubnál is voltak érdekes...

Régen jöttünk már ki az átigazolási pletykákkal foglalkozó rovatunkkal, de most újra elővesszük. Igaz, hogy a többi klubnál is voltak érdekes átigazolási rémhírkeltések, de a legnagyobb pörgés mégis Robin van Persie körül van. Ezzel én nem is akarok foglalkozni, mert a Newcatle-nek is van elég pletykája, így a mostani számunk, azokról a lehetséges érkezőkről fog szólni, akit jó lenne még a Tottenham elleni meccs előtt leigazolni, de bizonyos álláspontok alapján addig nem fognak nagy pénzeket költeni a vezetőink, amíg be nem biztosítottuk az EL csoportkörbe kerülést. Lássuk hát azokat a játékosokat, akikkel szívesen erősítenék csapatunkat a vezetőink:

Vurnon Anita: Úgy néz ki, hogy jönni fog, bővebbet előző írásunkban találsz erről az igazolásról, itt most részletesen nem akarok kitérni erre a témára.

Mapou Yanga-Mbiwa: A Montpellier tavalyi csapatkapitánya középső védőként nagyszerű idényt zárt, de már az előző idény előtt is felfigyelt rá a foci világ, hiszen a válogatott ajtaján is kopogtatott. A tavalyi bajnok csapat kapitányát szóba hozták az AC Milan csapatával, de az olasz csapat ajánlatát nem fogadta el a francia klub, és azóta megszerezték Zapatát, tehát lehet, hogy már nem is aktuális a dolog részükről. Mapou azt nyilatkozta: "Nem valószínű, hogy megújítom a szerződésem a Montpelliernél. Tudom, hogy a Newcastle érdeklődik irántam, ami nagyon hízelgő, és egy ilyen nagy klub hívásának nem lehet nemet mondani, valamint ha a Newcastle-ben megállom a helyem, akkor nagyobb esélyem lesz, hogy AC Milan szintű csapatok komolyabban érdeklődjenek utánam."

Annak ellenére, hogy a Newcastle-t nem tartja akkor klubnak, hogy élete végéig ott szerepeljen, nagyon jó hír ez, hiszen ha eltölt 2-3 évet, és minden meccsen arra törekszik, hogy a legjobbat hozza ki magából, mert óriás klubba akar igazolni, akkor biztosan kiteszi majd a lelkét, és nem fog elkényelmesedni, hogy ő már a Szarkáknál van és ennyivel be éri. Valamint az átigazolási haszont sem felejtsük el, amit ilyen esetekben szoktunk realizálni, akikből 2-3 igazán jó és tehetséges játékost szoktunk igazolni. Minden szempontból jó igazolásnak tűnik a fiatal hátvéd.

Mathieu Debuchy: A jobb bekk az első fordulóban kezdőként pályára lépett a Lille csapatában, de sérülés miatt a 70. percben le kellett cserélni, de sérülése nem komoly az elnök szerint. Azonnal rákérdeztek nála, hogy mi lesz vele augusztus végéig. A Canal -nak a következőket mondta: "Nem szeretnék a jövőmről beszélni. Hallottam, hogy a klub vezetősége nem akar elengedni engem. Az átigazolási ablak még nyitva van szeptember 4-ig (Franciaországban). Még mindig menni akarok. Meglátjuk mi lesz!"

Azt nem tudják a newcastle-i újságírók sem, hogy ajánlatunk van-e a játékos iránt, mivel előző írásunkból kiderült, hogy olyan játékosok leigazolását tervezgetjük, mint van der Wiel, de ahogy Debuchy is mondta: "Meglátjuk mi lesz!"

Douglas: A Newcastle megkeresésére nemet mondott a brazil középhátvéd, mivel maradni szeretne a Twente csapatánál legalább még egy évet, és csak ez után gondolkozik el azon, hogy hova igazoljon.

Maya Yoshida: A japán olimpiai válogatott csapatkapitánya a VVV Venlo csapatának hétvédje, és úgy tartják, hogy Maya leigazolása nem csak a mezeladási mutatók miatt lehet érdekes a Newcastle számára, bár Ashley, aki mezeket is forgalmazó világcég tulajdonosa biztosan ezt sem hagyta figyelmen kívül.

Andrej Arshavin: Állítólag nem sajnálnának megadni az orosz támadóért 4 millió fontot, de a fizetése igen magas lehet a játékosnak. Azért is merült fel az az ötlet a vezetőinkben, mert Obertanért is kaptunk ajánlatot, és a szezon második felében nem volt túl biztató Obertan szereplése, valamint Ben Arfa mögött nem rúghat labdába, míg Arshavin több poszton is bevethető, mint Obertan.

Ola Toivonen: A svéd csatár iránt akkor lesz komoly az érdeklődésünk, amennyiben Demba Ba távozik a klubtól. Szerintem a nagy játékosok távozási szándéka is attól függ, hogy sikerül-e bejutni az EL-be vagy sem. A svéd csatár teljesen más játékstílusban focizik, mint Ba, de Cissé mellett lehet, hogy jobban járunk, ha van egy másfajta típusú csatárunk is.

Aly Cissokho: A Lyon hátvédjét is megfigyelik a Newcastle emberei, de ahhoz, hogy komoly ajánlatot tudjunk tenni, ahhoz az kell, hogy bejussunk az EL-be, valamint elég erős fizetést kellene a játékosnak adni, hiszen a Lyon magasabban kvalifikált csapatnak számít egyenlőre.

Melyikből lehet szerintetek komoly ajánlatra számítani?

Ruzsinho Da Costa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik